Halaman

i FOLLOWWWW

KALENDAR KELAS

16 Julai 2014

COOKIES RAYA 2014

COOKIES RAYA 2014 


Almond london

Snow almond

Tat nenas

Batang Buruk

Semperit pandan

CRUNCHY CAPPUCINO

OAT ALMOND COKLATCHIP

CRUNCHY CARAMEL

Fancy aiskrim

Rainbow cookies

Pretzel... 

Sila like FB KEKDIHATIKU utk detail produk keluaran kami...

Harga diantara RM15-RM20

019-5720120



03 Mac 2014

BALANG KACA UNTUK DIJUAL

سَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


BERMINAT NAK BELI JAR KACA NI...

HUBUNGI KAMI 019-5720120

HARGA SERENDAH RM1.20 

PICK UP DI PEKAN MERU, KLANG


1 KOTAK ada 60 jar untuk 200ml = RM 1.20/jar(rm70.00)

1 KOTAK ada 60 jar untuk 250ml = RM 1.50/jar(rm85.00)

1 KOTAK ada 12 jar untuk 369ml = RM 1.80/jar(rm20.00)



contoh kek dalam balang







24 Februari 2014

MINI PRETZEL COOKIES


لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Produk KRAK KRUK !!! KRAK KRUK !!! KRAK KRUK !!! @ BAKERI KEKDIHATIKU. Mini PRETZEL dengan Celup2 Coklat yg SEDAP...

Dengan PELBAGAI pilihan iaitu : Dark chocolate, Milk Chocolate, Strawberry, Oren Coklat, 

Mini cokalat celup...celup2
Mini cokalat celup... celup2
rasa coklat strawbery...
Sungguh enak sekali...
Mini... mini pretzel...
***Nyanyi mcm iklan nini celup2 yer..

Target Hotsale cookies utk hari raya ni yer...

HOT SALE UNTUK HARI RAYA





Berminat untuk menjadi agent kami? 

mudah dan ringkas sahaja....

^_^  Tawaran ini hanya untuk anda yang BERMINAT DAN ANDA YANG MAHU BERUSAHA SAHAJA.. YANG PASTI ANDA TETAP HEBAT! 

Yang MALAS2... HARUSLAH RAJIN BERUSAHA LAGI... ANDA BUAT ANDA DAPAT....

Insyaallah dalam masa terdekat ini, pihak kami akan mula buka peluang kepada anda yang berminat untuk menjadi AGENT DROPSHIP DAN RAKAN NIAGA kami sempena RAMADHAN dan AIDILFITRI.

Antara produk yang ada :
1. PRETZEL CHOC SEPARUH/PRETZEL LADYBUG 

2. OATMEAL CHOC CHIP COOKIES
3. ALMOND CHOC CHIP COOKIES

4. CRUNCY NUTS COOKIES
5. RAINBOW COOKIES

6. PELBAGAI JENIS BISKUT RAYA

Berminat?

HUBUNGI KAMI... TIADA BORANG YANG PERLU DI ISI...


HANYA SMS BERMINAT UNTUK MENJADI AGENT COOKIES RAYA 

SMS NAMA DAN LOKASI ANDA

SMS/TEL : 019-5720120



PRETZEL LADYBUG 
RM 45
50pcs




 PRETZEL CHOC SEPARUH
RM20
45 pcs






CRUNCY NUTS COOKIES

                                                                       200gram RM20

17 Januari 2014

KELAS COSTING KHAS UNTUK PENIAGA BAKERI

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
 
Jom kita jadi peniaga yg bijak dan berwawasan...
semoga HOMEMADE BUMIPUTRA terutamanya menjadi peniaga yang terus maju seiring dan sejalan...

Adakan anda salah seorang HOMEMADE BAKERI yg tersenarai dibawah ini....

- yg tak pasti nak letakkan harga kek, pastri, bun anda???
- selama ini untung?? Rugi?? tak kira berapa... hentam saja...

- hanya untung sikit2 bolehlah...
- susah nak buat pengiraan utk doorgift ( order dlm skla besar )
- susah nak buat pengiraan kos bahan, kos2 utilitis dan kos2 lain
- bagaimana pula pengiraan sesuatu kek (krim,fondan
t)


kelas costing juga akan di ajar tentang jenis oven dan tentang elektrik serta kos2 elektrik yg bakal menggemparkan dunia HOMEMADE...

Jom cepat2 daftar! Kita bawakan pakar utk anda.. pasti anda tiada masalah lagi selepas ini....

Jom kita jadi peniaga yg bijak dan berwawasan...
semoga HOMEMADE BUMIPUTRA terutamanya menjadi peniaga yang terus maju seiring dan sejalan...

***selepas buat pembayaran sila sms nama/no telefon ke 019-4741805
simpan bukti pembayaran dan bawa ketika pendaftaran nanti

CIMB
RN IDEAL ENTERPRISE - 12760002521050
LOKASI MERU KLANG
26 JAN 2014


LOKASI PULAU PINANG
19 JAN 2014

LOKASI JOHOR
25 JAN 2014

 LOKASI SEREMBAN
1 FEB 2014


06 Disember 2013



19 November 2013

CHEESE CAKE LELEH TERHANGAT DI PASARAN


 
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
 
 
Harga mampu beli... ada pelbagai jenis perasa..

Ala Red Velvet
ala Tiramitsu
oreo
strawberry
pandan
coklat
vanilla
019-5720120

SWISS ROLL DAN CHEESE CAKE LELEH



11 November 2013

RESEPI : SWISS ROLL ZIRAFAH


لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

 PAINTING WISS ROLL

sumber dari KAK WAN
RESEPI : SWISS ROLL ZIRAFAH
Bahan A
3 biji putih telur
50gm gula kaster
1/4 sudu teh cream of tartar

Bahan B
3 biji kuning telur
15gm gula kaster
60g air
40g minyak masak
75gm tepung gandum
1/2 sudu teh esen vanila

Bahan C
8gm serbuk koko
1 sudu kecil coklat emulco

Adunan Corak Zirafah
1 biji putih telur
2 sudu teh gula kaster
1 sudu teh tepung gandum
2 sudu besar dari adunan (yang di ketepikan)****


CARA2 NYA…

1.      Lakarkan corak zirafah pd kertas minyak dan masukkan ke dalam loyang saiz 10 inci.
Nak senang print saja… kertas tu sapu minyak… letak dlm loyang, ambik sekeping lagi kertas minyak, takyah tekap ngan pen dah… terus je piping…

  sumber google
2.      BAHAN A
Pukul semua hingga kembang dan bertanduk. KETEPIKAN…

3.      BAHAN B
Pukul kuning telur dan gula hingga berkrim, tambah esen vanila, air dan minyak.  Pukul sebati dan masukkan tepung, kaup balikkan hingga rata. 
Simpan 2 sudu besar adunan (untuk corak zirafah).

4.      BAHAN A + BAHAN B + BAHAN C = Gaul hingga sebati

5.      Adunan Corak Zirafah
Pukul putih telur dan gula hingga kembang dan bertanduk.  Masukkan  2 sudu besar adunan yang di ketepikan tadi di ikuti dengan tepung gandum. Kaup hingga sebati. Gunakan piping bag untuk lakaran corak zirafah…
 
 6.      Bakar pada 170C selama 1 minit dan keluarkan dari oven.

7.      Tuang adunan coklat ke atas corak zirafah tadi, ratakan

8.      Bakar sekali lagi pada suhu 190C selama 10-14 minit.

9.      Bila kek dah masak, keluarkan dari loyang. Biarkan sejuk dan permukaan corak zirafah berada di atas.  Keluarkan kertas alasnya perlahan-lahan supaya corak tidak terkoyak.

10.  Bila nak gulung, terbalikkan coraknya biar dibawah, Tepi kek dipotong dan boleh disapukan dengan jem, buttercream atau frescream…

11.  Gulung dengan perlahan menggunakan kertas minyak.
simpan dalam peti sejuk lebih kurang sejam... siap dihidang..

 selamat mencuba... :)

kalau taknak cuba, bleh saja terus order... :)

untuk tempahan sila hubungi 
019-5720120
email nazroliza@yahoo.com

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kongsi resepi

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE