i FOLLOWWWW

KALENDAR KELAS

04 November 2014

CARA NAK BUANG IKLAN PENUH DI LAMAN SESAWANG


لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ  
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA




Sejak 2 menjak ni, bila buka laman sesawang penuh je iklan kiri kanan atas bawah...
semak betul mata memandang... 
try bagi soalan kat pak google cari penyelesaian masalah dunia ni..
soalannya...
macam mana nak buang iklan di blog
alhamdulillah kejap je dpt jawapan....
dapat satu blog yang membantu

cara mudah nak buang iklan sila ikuti cara dibawah...

Namanya adblock. 
Adblock, seperti namanya ad (iklan) block (blokir) adalah sebuah add-on yang berfungsi untuk menyembunyikan iklan, baik itu iklan gambar, gif, flash, maupun iklan video yang kadang memperlambatkan kerja kita. 
Add-on ini boleh diinstall baik di Mozzila Firefox atau Google Chrome
Untuk menginstall sila ikuti langkah dibawah: 

Google Chrome
2. Klik tombol Install for Chrome (warna hijau, ada di sebelah kanan) 
3. Nanti akan muncul sebuah jendela baru yang meminta kita untuk install Adblock, Add
4. Browser akan terus mendownload dan memasang,
sekarang browser anda bebas iklan dan akan jadi lebih cepat kerana tidak perlu loading iklan...

selamat mencuba...




16 Oktober 2014

WEDDING CAKE - GOLD


لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


Tempahan dari Faezah... 
Wedding fondant cake 3 tier..
Cupcake buttercream bunga rose 50pcs...
16 pcs cupcake buttercream simple deko...
Terima kasih...



jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

TEMPAHAN HAMPER YANG DITERIMA

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

 TEMPAHAN HAMPER DARI AIMI

250 buah hampers 
tempahan dari Aimi
delivery ke Padang Metropolitan Layang2 Sg. Buloh

shoppping barang sampai 2-3 trip nak bawa balik
borong air kotak, air botol dan makanan ringan

TEMPAHAN HAMPER DARI CIK ZAINAB, PUCHONG

10 buah hamper tempahan dari Cik Zainab dari Puchong
untuk reunion di Alor Setar.

TEMPAHAN HAMPER DARI SEORANG CIKGU
100 buah hamper untuk hari sukan kanak2

setiap hamper mengandungi cookies bernilai RM25

HAMPER MAKANAN RINGAN DAN COOKIES

jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

PRINCESS DHIYA - PRINCESS CAKE

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Tempahan kali ke2 
Princess DHIYA.
Berat 2.6kg
Puan Suriani... terima kasih...








jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

MENCARI REZEKI DENGAN MENJUAL KEK

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

kek birthday dan kek simple deco... kek ni semua buat jualan di pasar pagi setiap Sabtu Ahad dan sebelah malam di uptown Shah Alam...
tapi disebabkan masa, perkerja dan masalah yg sewaktu dengannya... projek ni terpaksa dihentikan....
insyaallah akan cuba di masa akan dtang nanti...
layan dulu gambar2 yang sempat diambil...
best buat kek ni semua... setiap hujung minggu lebih kurang 20 biji kek nak kena siapkan...
ada sesetngah kek dideko oleh pekerja sambilan saya, dan sekarang dia dah boleh buat bisnes kek sendiri... alhamdulillah rezeki dia...  menjual di pasar malam... dpt lah dia menambah pendapatan sampingan serta membantu suaminya...














jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

14 Oktober 2014

BUAIAN BERENDOI UNTUK DISEWA

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

ada yang tercari2 buaian berendoi untuk disewa?... bagi yang nak jimatkan kos, anda boleh DIY sendiri...
hubungi segera utk maklumat lanjut... 
siapa booking n cepat dia dapat dulu.
Call/ SmS/ whatsapp : 0104679446 atau 0149763221


Black&white.. mare mare mare sewa BaBy CRaDLe.. KV only.. 
self pick up or delivery(will be charged) 
Baby cradle for rent.. BOOk sekarang untuk dapatkan harga promotion..!!

gambar buaian berendoi dari customer yang menyewa, lokasi majlis di Petaling Jaya.

 sewa buaian yang belum dihias...


buaian yang disewa oleh Puan Azian dan beliau berjaya menghias sendiri untuk majlis anak cukur jambul anaknya.. sangat puas hati.. 

DiY Baby Cradle only Rm1++.. book awal dapat special price.. 010-4679446 @ 014-9763221
pilih tarikh anda sekarang juga...
ramai yang dah booking untuk bulan Nov 2014...
and bila lagi...

AIR TERJUN LATA KINJANG, TAPAH

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

suka sangat g mandi manda kat kawasan sungai... tambah2 lagi ada air terjun... selalu nampak dari tepi lebuhraya utara selatan time nak balik kampung ke utara.... perasan tak....? kalau tak perasan balik ke utara lepas ni bleh la tengok blah kiri tu...
yelah kalau naik keretapi memang tak perasan punyer... 
LATA KINJANG YER.... bukan lata kijang...

 memang best tengok air ni yang berani menerjunkan dirinya..... rasa mcm nak naik je atas sekali... nak tengok kat mana airnya keluar... penat ler kalau nak bawa hero2 ni naik atas... 
ibu nak naik tangga pun dah mengah... huhuhhuh....
tapi semua tahu kan... kuasa Allah swt yang menciptakannya...
Allah Yang Maha Besar...

 time ni ler ramai kaum kerabat lain pun ramai... nak nyempit ambik gambar pun susah....
diorang je yang kongker tempat kat batu tu..... hahahhhhhaaa...


Air Lata Kijang ketinggiannya yang mencecah 80 meter, 
lebih kurang 18 kilometer dari Tapah, Perak. 
lalu kot Pekan Cenderiang dekat dengan kawasan air terjun tu.
Rasanya aktiviti lasak pun ada kat area sini... 
ramai la anak muda yg camping campang campung...

semuanya tak dirancang pun nak g kelah.. tiba2 jadi jer...kebetulan cuaca pun ok... balik dari kampung terus lalu jalan lama ke Tapah.. memang tak da bawa bekalan pun semasa nak g berkelah... nampak gerai kat situ beli jelah apa yang patut...
kalau rancang kurang menjadi aktiviti ni.... hahahhahaa
hero2 ni memang syiokla 

kalau nak tau cerita zaman dulu-dulu, banyak sangat kijang kat kawasan tu. orang inggeris yang datang memburu tersalah sebut dan akhirnya nama lata kinjang diberi. hahahahahha macam pelik je cerita sejarah nak bgtau kat orang. Air terjun ni terletak berdekatan dengan sebuah pekan chenderiang. kalau pergi sana adalah signboard cerita asal usul nyer... ada ambik gambar guna hp, tp tak jumpa pula gambar tu simpan kat mana...

balik KL anak2 semuanya pakat lena... dah letih bermain n mandi manda... ayahnya yang bersengkang mata bawa kereta... alhamdulillah... seronok bawa anak2 beriadah mandi manda.. 


DOORGIFT MUFFIN & COOKIES

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

TEMPAHAN DARI FAISAL
500 BOX MUFFIN DAN COOKIES
DELIVERY KE SUBANG





jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

TERIMA KASIH...

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kongsi resepi

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

WEDDING CAKE

WEDDING CAKE
untuk wedding cake harga mengikut saiz, boleh hubungi kami untuk maklumat lanjut...

HANTARAN KEK BAKUL

HANTARAN KEK BAKUL
HANTARAN KEK SAIZ 8" RM15O

TOPSY TURVY CAKE

TOPSY TURVY CAKE
TOPSY TURVY RM 500

BIRTHDAY CAKE WITH FIGURIN

BIRTHDAY CAKE WITH FIGURIN
BIRTHDAY CAKE FONDANT RM180 keatas saiz 8 inci

PRINCESS CAKE BUTTERCREAM

PRINCESS CAKE BUTTERCREAM
BUTTERCREAM RM130, FONDANT RM180-RM200

COKLAT DI HATI KU....

COKLAT DI HATI KU....

APAM DINOSOUR

APAM DINOSOUR
100pcs RM30. tambah filling RM35

RAINBOW CAKE

RAINBOW CAKE
RM90 DECO BIASA SAJA.... :)

DOORGIFT ROSES

SOLO CUP

SOLO CUP

RED VELVET ALA SLICE CAKE 12X12inci = 28pcs

RED VELVET ALA SLICE CAKE 12X12inci = 28pcs
RM75, ADA STRAWBERRY RM80

MINI CUPCAKES

MINI CUPCAKES
36pcs RM70, 49pcs RM95, 64pc RM125, 100pcs RM1.60 SIMPLE DECO BUTTERCREAM, CAKE COKLAT MOIST