maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

31 Disember 2009

2010


WISH YOU A HAPPY NEW YEAR 2010...
Wish in 2010,
52 Weeks of Fun,
365 Days Success,

8760 Hours Good Health,

52600 Minutes Good Luck,

3153600 Seconds of Joy

HAPPY NEW YEAR!!!!

30 Disember 2009

kek sampai KEDAH

NUR ADNIN BT MEOR ADNAN
untuk adnin di order oleh kakaknya, kakyang... ada order ke? hehehhe
makcik liza dtg dari Kedah, naik AIR ASIA tu, cepat ampai... so ni buat kek untuk anak dia yang order dr Kedah... balik pun dah lewat petang, maybe kek tu ok...
lupa pula nak tanya mcm mana keadaan kek tu...
mula2 buat bunga dr krim tp tak jadi pula, liza letaklah bunga tu dr fondant...
kek dalamnya kek coklat moist...
rindu kat korang semua, nanti kita jumpa ya...

26 Disember 2009

cupcake ladybird...

ladybird di taman bunga..
cupcake ni di order oleh sepupuku... INTAN SYUHADA...
liza panggil dia yong je.. ni order yang kedua kalinya dari yong...
ada 2 bekas nak bagi kat kengkawan dia... jururawat HBKL, macam ramai... 2 orang je...
ni lah awek cun tu, yong... tengah dukung adik...adik macam tak suka je... hehehhe adik demam lg le... yong pun buat juga hiasan ni... lupa pula nak ambik gambar pembantu baru ku ini tengah buat deko... stay cute...

MY TEDDY BEAR...

bear...cute ke?... bear ni tak ganas... comel je... sesuai untuk budak2 yang sukakannya...

saya budak baru belajar.... kalau salah tolong komenkan...

BEN 10...AFIQ...

kek dalamnya kek coklat moist...
YUZRIN order kek ni untuk anak saudaranya, AFIQ. mula2 nak letak gambar AFIQ, tapi tak sempat nak order edible sebab dia bagitahu lewat... so dia nak letak BEN10... nasib baik ada...
BEN10 EDIBLE IMAGE...

19 Disember 2009

HAPPY BESDAY ANGAH...

HAPPY BESDAY TO YOU...HAPPY BESDAY TO ANGAH... 3 YEARS OLD...
JANGAN NAKAL2 NAKAL TAU...

bestla abngngah ada kek BEN10.... adik nak juga....!!!
kakak pun nak tolong potong kek kat angah juga...
angah dapat hadiah car dari ayah... ibu buat kek je kat angah... special kek tau...
BEN10

ada juga bee ngan ladybird... bunga setaman
apasal muka macam tu, hehehe... teketar-ketar jari jemariku nak lukis ni, apa-apa pun bila tanya angah ni gambar apa? dia kata BEN10.... maksudnya gambar yang liza lukis tu ada rupa BEN10lah juga.... insyaAllah liza akan cuba mahirkan lagi seni lukis ku ini...

baby elephant...

besarnya telinga gajah ni.... ok ke tak ok?.... baru first time buat, tu pun belajar sendiri, insyaAllah nanti jari jemari ni mahirlah buat,...

dah buat berapa hari dah, baru nak upload gambarni... eksperimenku yang ke dua,... hehehehe... cute juga gajah ni.... baby elephant ke? perasanlah pula.... gajah ni saja2 cuba nak buat, sapa2 yang berminat nak kek yang bertemakan kehidupan animal blehla order... boleh dimakan, dibuat dari fondant, angah berapa kali minta nak makan,... tunggu dulu nanti ibu ambik gambar, baru bleh makan...

17 Disember 2009

AKHIR TAHUN 2009

kami mengadakan promosi diskaun ujung tahun bagi semua customer yang tempah kek pada kami.....
**** setiap kek bernilai RM100 keatas = diskaun 15 %
**** tempahan cup kek bernilai RM500 keatas = percuma special kek bersaiz 7 " cantik punya deco.

15 Disember 2009

bee...

try cuba buat bee... alhamdulillah, simple je...
cute bee... hehehe...

monsters cookies....


famous cupcake.... nyum...nyum......

13 Disember 2009

CUPCOMEL

buttercream+fondant+taburan coklat rice

buttercream+coklat m'm+taburan coklat rice

simple deko utk cupcomel... ada pilihan sama ada cupcomel ni customer nak letak coklat ataupun nak letak fondant, bunga comel... untuk 2 warna je tau.... nak letak marsmallow pun boleh... tapi kenalah tambah RM5 untuk satu kotak...

04 Disember 2009

tempahan dari KAK DAHLIA lagi...

kak dahlia tempah untuk kawannya yang akan bertukar kerja...
liza buat bunga yang simple.... 3 kuntum bunga rose dibhgian tengah... semuanya coklat... sesiapa yang gemar dengan coklat... bolehla order....

"SELAMAT BERTUKAR DAN MAJU JAYA"
tulisannya liza buat dengan fondant... sebab nak tulis atas kek ruangnya terhad...
mesti bestkan dapat kawan yang selalu ingatkan kita...

tempahan dari KAK DAHLIA....

kek dalamnya kak Dahlia minta kek marble coklat n strawberry...

warna pilihan hijau dan putih... simple deko.... tapi meriah juga ye...

katanya nak bawa ke office. ada 2 orang yang nak sambut besday.. sebabtu hari jadi yang ke berapa tak tulis.... thanks kerana order kat liza.. kalau sedap blehlah akk promosi kat office ye.. kalau tak okey liza akan perbaiki hasil kerjatangan liza... komen yang membina...

SELAMAT BERTUNANG...

ni tempahan untuk majlis pertunangan yang berlangsung di MELAKA

yong nak cupkek bunganya yang colurfull dan simple... nak hadiahkan pada kawannya..
taktau tema apa....jadi apa-apa ajelah...

kotak hantaran yang siap direben...




tempahan dari ANAKKU...

cuti sekolah dah masuk 2 minggu baru nak update.... ni kakak tempah.
untuk cikgu-cikgu yang mengajar kelas 1 TEKUN di SEK KEB TAMAN RAKAN
sambil tu promosi lah juga...

kakak siap minta buat bunga...
nak tolong buat juga... buat kacau..hehheehe..
cupkek yang diletakkan didalam bekas yang comel...
senang nak bagi kat seseorang...




23 November 2009

HANTARAN PERTUNANGAN

pilihan warna biru....

angah sibuk je nak bergambar juga.

kek hantaran dalam box transparent...

SELAMAT BERTUNANG
...MUJAHID DAN MARIAH...
22.11.09

saiz kek ni 8 inci. berat lebih dari 2kg

kek kat dalam tu customer ni nak jenis kek marble coklat n oren...

14 November 2009

KAFA... 1 FIRDAUS

tempahan untuk kelas 1 Firdaus...
ada jamuan kelas di KAFA

kek dalamnya adalah kek coklat moist...
nak deco simple mcmni pun ambil masa juga...
insyaallah bila dah mahir mcm my sifu... baru la cepat siap

warna-warni buttercreamnya .... sesuailah untuk budak-budak sekolah... dan yang warna biru tu liza letakkan jelly...

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE