maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

25 Januari 2010

CHINESE NEW YEAR vs VALENTINE'S DAY

SALAM SATU MALAYSIA....

hello!!!

CHINESE NEW YEAR is coming n  VALENTINE'S DAY....
CUPCAKE PROMOTIONS!
Lets celebrate this coming CNY and Valentine's with sweet, tasty and colourful cupcakes for your family, friends and your loved ones! ...
Cupcakes is a wonderful  gift for your family and friends for this coming celebration.
SPECIAL OFFER...
buttercream frosting+buttercream deco
49pcs cupcomel only RM35
16pcs (large) RM40
25pcs (medium) RM40

Book your set now! To order, please email with details below to kekdihatiku@yahoo.com

NAME:
TEL NO:
Time/date to pick up:
Quantity of set:

Free delivery: BANDAR MAHKOTA CHERAS
Delivery Charges will be imposed based on location (RM5-RM20 per location) .

BOOK YOUR SET NOW!!!

So hurry and order our yummy cupcakes for your loved ones...


sudah jatuh ditimpa tangga....

salam semua... assalamualaikum...


sudah jatuh ditimpa tangga...

tahu maksudnya...

ni contohnya... dahle handphone liza haritu hilang, dengan gambar kek, gambar family, no. tel pun takada salinan... tak dapat dikesan... dan yang terbaru 2-3hari yang lepas computer pula problem..cintaku bawa gi repair...kena install lain... aduh!!! dengan gambar kek, resepi satu folder habis semua..liza tak simpan dalam local disk D, save kat desktop je....kek birthday, kek fondant yang liza buat untuk pertama kali juga tak sempat nak letak dalam blog... satu lagi peringatan, kena save dalam D ... tak ada rezeki nak tunjuk kat kengkawan semua... apa-apa pun semangat nak buat kek tetap terus berkobar-koba... dont worry be happy... apa lagi jomlah order kat liza... hehehehe

UNTUK PENGETAHUAN SEMUA... NO TELEFON LIZA DAH BOLEH DIHUBUNGI... SEBARANG ORDER ATAU PERTANYAAN BOLEHLAH CALL LIZA YE... CINTAKU dah BELI HANDPHONE KAT LIZA... THANKS ABANG...!!!

salam semua... jumpa lagi ....bye...

20 Januari 2010

mencari dan terus mencari...

 Assalamualaikum dan salam satu Malaysia buat kengkawan semua....
apa yang dicari...?

mencari dan terus mencari ilmu...ilmu sampai bila pun tak abis di cari... baru dalam dunia seni(seni hiasan kek) dan dunia bakery... nak cari ilmu pun perlukan RM juga... sekarang ni banyak tempat yang boleh dipelajari.... antara nak... taknak dan kewangan juga memainkan peranan penting...
ni yang terbaru kelas liza pergi... kat area Gombak....BATU CAVES..   sesiapa yang berminat boleh layari http://anizbakingcentre.blogspot.com ada jadual kelas dan bayarannya sekali.... promosi blog cikgu ni...
ni antara kelas yang dia ajar... liza ambil kelas aneka kek... bukannya taktahu nak buat kek, tapi kita nak tahu dengan lebih lagi... ada teknik2 yang perlu kita ketahui dari orang yang lebih berpengalaman... betoi tak?
kawan kita tu betul2 fokus apa yang cikgu ajar... 
macam-macam jenis kek boleh belajar kat situ... liza pun nak bergambar juga... heheehehe

dah abis blaja, cikgu sampaikan sijil.... apa yang penting, ilmu yang liza belajar jangan di sia-siakan... insyaAllah berjaya.... untuk cikgu yang dah dua kali liza masuk kelas, minta halal segala ilmu yang cikgu berikan ye... ada rezeki kita jumpa lagi...
amboi..... senyum sampai ke telinga ye....
okeylah, senyum kan satu sedekah... kalau korang tengok gambar ni pun kenalah senyum juga.... jumpa lagi...
wassalam,...

17 Januari 2010

iluvmyfamily...

Assalamualaikum dan salam ceria buat semua...
ini cerita kami sekeluarga...


untuk pengetahuan blogger semua, liza ada buat blog lagi satu tentang family... ingat malaslah nak campuradukkan tentang cake ni ngan lain2... tapi bila dipikirkan balik korang semua dah selalu buka blog liza, kekdihatiku... lepastu nak kena bagitahu kat korang semua nama blog family pula...jadi dengan tekad dan penuh keyakinannya liza satukan je... senangkan... takyahlah geng blogger semua nak tekan nama blog lain pula... apa2pun liza harap kengkawan semua yang selalu singgah blog ni bagilah apa2 komen yang dapat membina agar keyakinan liza untuk terus berblog ni semakin mantap...

nilah permata hati kami berdua...
NUR ARDINI BATRISYA(kakak)
AHMAD DANIAL ADHAM(angah)
AHMAD SYAFI AHZA(adik)


dan apa yang nak diceritakan lagi...
inilah keluarga liza... one happy family...at home...

ni gambar terbaru family liza... baru tak barulah masa penghujung cuti sekolah... cintaku bawa  gi zoo.. mahal juga tiket nak masuk, tapi bila fikir balik sebab munasababnya, oklah ngan harganya... yelah nak bagi makan lagi kat animal tu... gaji pekerjanya lagi... takkan diorang kerja free pula... nak jaga kebersihannya lagi... orang kita ni pandai nak komplen je kalau kotor...dan yang paling penting, boleh bawa anak-anak tengok animal secara life... yang bestnya bila sampai je... semuanya happy sangat... dan bermacam-macam soalan anak2 tanya... itu apa, ini apa, dia buat apa, kenapa macam tu... poning kepalo makbapak nak jawab... tapi ayah dia layan semua karenah anak2 dengan hati yang penuh kesabaran dan kasih sayang...
bila dah nak balik...yang membuat cintaku dan liza happy sangat bila anak2 ucap terima kasih ayah sebab bawa kakak jalan pegi zoo... angah pun macam tu juga.... ikut je apa yang kakak dia cakap... ibubapa manalah yang tak sayangkan anak2... animal pun sayangkan anak2... tapi bak kata pepatah sayangkan anak, tangan-tangankan... sayangkan isteri,... lu pikirlah sendiri...hehehehe
salam semua... wassalam...

12 Januari 2010

JATUH ENTAH DI MANA....

untuk pengetahuan semua... handphone liza terjatuh entah dimana, petang pada 11 Januari 2010 ketika dalam perjalanan pulang mengambil kakak balik dari sekolah di SRK Taman Rakan, Jalan Bandar Sungai Long, Kajang... Maka dengan itu, sebarang tempahan atau pertanyaan mengenai kekdihatiku, bolehlah menelefon di nombor  019-5720120 (nazrol).... talian telefon liza, akan diberitahu kemudian.... maaf di atas sebarang kesulitan yang tidak dapat dielakkan...
ni lah handphone ku.... banyak juga gambar cake dan gambar anak2 kat dalam hp tu... nombor telefon kawan2 dan customer pun ada... satu peringatan... lain kali kena buat satu salinan nombor telefon di buku telefon... sesiapa yang nak contact buat masa ni bolehlah call CINTAKU...(nazrol) ye...
k770i...sony ericson
nak kena beli yang barulah ni?... agak2 model apa pula ya... hehehehe...

10 Januari 2010

MUFFIN STRAWBERY with COKLAT n COLOUR RICE


muffin of muffin... minggu ni penuh dengan muffin je...kalau ada order yang banyak, tak blehlah nak guna bekas muffin tu sebab dia ada 12 lubang je... jadi apa yang perlu dilakukan, adalah ini...

jadi liza beli yang macam ni, boleh letak 20pcs dalam satu tray... jadi cepatlah siap dengan tempahan yang banyak untuk muffin... tak payah nak risau dan terkejar-kejar masanya...

dah siap dibakar... muffin strawbery ni cukup meriah dengan coklat rice dan juga colour rice...
nampak sedapkan... makan lagilah sedap... belum cuba belum tau!!!


zoom dari dekat... memang meriahkan dengan muffin yang colourfull ni...
 
muffin memang sesuai untuk doorgift... muffin siap paking dalam flat plastick container...
I LOVE MUFFIN!!

09 Januari 2010

MUFFIN COKLAT with COKLAT CHIP



adunan diletakkan ke dalam bekas muffin untuk di bakar di dalam oven... jangan lupa taburinya dengan coklat chip...



dia dah naik dah.... dalam oven, famous btul muffin ni, dalam oven pun dia possing juga, muffin yang dipenuhi dengan coklat chip....

dah siap pun muffin ni... muffin yang paling popular untuk majlis perkahwinan... sesuai untuk jamuan di pejabat, birthday party dan sebagainya... thanks a lot pada kakngah yang kat Johor, dialah bagi resepi mantap ni... boleh buka blog dia http://mamazf.blogspot.com/ . HOMEMADE BAKERY juga kat area Johor. semoga customer liza puas hati dengan muffin coklat ni...

08 Januari 2010

HAPPY BESDAY to ADIK...

salam untuk semua... ni lagi satu gambar yang sememangnya baru ku jumpa lagi.... besday picture AHMAD SYAFI AHZA bulan 10 haritu... ntahlah macam mana bleh tak jumpa bila save dalam computer, tak ingat simpan kat mana...
 happy besday to AHMAD SYAFI AHZA...
ONE HAPPY FAMILY... amboi...!!! ayah senyum sampai ke telinga possing ambik gambar... kakak tengok kek, dah tak sabar nak makan kek ibu buat ke? abang ngah pun duduk kat tengah tu macamlah kek besday dia... tambah2 lagi ada gambar BEN10... abang ngah tu nak gambar je...
ibu yang control cun tu, dengan megah dan bangga diri sendiri,(puji sendirilah pula) seronok sangat dapat buat kek untuk anak2... sapa tak sayang anak ... ibu sayang kat kakak, angah dan adik... tak lupo jugo kat CINTAKU... cayang kat abang... hehehehe

07 Januari 2010

birthday ATTACK... DARI JAN HINGGA APRIL 2010


BIRTHDAY PHOTOCAKE (EDIBLE IMAGE)
saiz 12" round marble cake atau coklat moist cake (3kg+-)
NOW RM 120 (normal price RM 145)
                               OR
saiz 9" round marble cake atau coklat moist(2.5kg+-)
NOW RM 90 (normal price RM 120 ) 
pilihan gambar cartoon edible image
add RM 5 jika gambar sendiri dan edit
taburan coklat rice
coklat ganache dripping
25 huruf fondant
small sugarpaste flower
happy birthday sign
candle
JIKA INGINKAN BIRTHDAY PHOTOCAKE BERTINGKAT TEKNIK STACKING
CUMA TAMBAH RM 30 SAIZ 6"

CONTOH




BIRTHDAY CAKE DRAWING WITH JELLY
saiz 12" round marble cake atau coklat moist cake (3kg+-)
NOW RM 110(normal price RM 135) 
                                OR 
saiz 9" round marble cake atau coklat moist(2.5kg+-)
NOW RM 85(normal price RM 115) 
drawing with piping jelly
25 huruf fondant
small sugarpaste flower
happy birthday sign
candle 
CONTOH
















NOVELTY CAKE NOW RM 80(normal price RM 100) 
8" coklat moist (2+-kg)
drawing piping with jelly, small flower sugarpaste, fondant, toys (boys or girls), candle
CONTOH
 




















JIKA INGINKAN NOVELTY CAKE BERTINGKAT TEKNIK STACKING CUMA TAMBAH RM 30 SAIZ 6"

 CONTOH LAYER PERTAMA DAN KEDUA ADALAH TEKNIK STACKING

for makan2 10SKN



UNTUK MAKAN2 JE...macam buat jamuanlah pula... ni untuk 10skn, Sg. Besi yang sentiasa bersemangat bila time kerja... tak buat banyak pun, siapa cepat dia dapat...
simple deko je...

04 Januari 2010

happy birthday NURSYAMIN

baru ku jumpa picture ni...tak ingat save gambar ni kat mana... ni tempahan pertama yang liza buat, birthday kek untuk anaknya... yang baru setahun... maaf sebab lambat upload picture ni...

 

02 Januari 2010

my little girl...


dah banyak kali liza cuba buat.... alhamdulillah kali ni ada lah nampak rupanya sikit... macam mana, nampak macam budak perempuan tak?... nampak macam senang je nak buat, tp nak bentukkannya kena pandai sikit... berapa kali bentuk pun ntahlah... takda cikgu yang nak tolong tengokkan dan tunjukkan. cuma ada buku rujukan je... liza beli kat Kak Min. boleh buka http://bakingproject.com/ harga buku ni RM30

terima kasih pada Kak Yasmin....
dalam buku ni ada ditunjukkan langkah demi langkah...
cuba jangan tak cuba... ni untuk kemahiran liza juga, maybe ada customer yang nak bentuk orang macam ni, takdalah risau sangat nak buat... cuma kene lebih praktis kat umah...

01 Januari 2010

MY 1st WEDDING CAKE...



ni kek wedding yang disponsor oleh srjn YOP... untuk kawannya yang dulu sama tempat kerja...
tema warnanya maroon....liza buat bunganya dari buttercream disekeliling kek dan bunga fondant kat bahagian atas kek... kek dalamnya kek coklat moist...

SELAMAT PENGANTIN BARU...
AKMA REZA DAN ISTERINYA...
SEMOGA KEKAL BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT
DIMURAHKAN REZEKI...

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE