maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

23 Februari 2010

NAK CARI ILMU LAGI KE...?

salam satu Malaysia dan assalamualaikum buat kengkawan semua....



nak kena cari ilmu lagi ke.....? walaupun sebelum ni dah banyak kelas yang liza pelajari, tapi macam ada benda je yang kurang, padahal semua rasanya macam dah lengkap dari cara mengadun kek, membakar kek, membuat buttercrem, mendeko kek dan cupcake.... muffin.... membentuk fondant menjadi figurin... bila dipikirkan balik... ada juga kekurangannya, liza dah belajar macam mana nak deko dengan buttercream dan juga fondant, tapi cara nak buat, nak uli fondant je taktahu lagi... resepi tu ada, belambak-lambak resepi...ni dah masuk yang keberapa kali ntah liza buat tak menjadi pun fondant... banyak resepi fondant liza ada, tapi bila buat masih tak menjadi lagi. apalagi dalam kotak pikiranku ini..., nak cari sifu lah.... search kat internet je.... buka blog kawan2 gerenti ada sifu yang boleh ajar macam mana nak buat fondant... nak kena selidik dulu kelas yang macam2 ada.... risau pula nanti kelas yang kita ambil takda tunjukkan macam mana nak buat fondant... aduh !!! susahler macam tu... duit dah melayang beratus ringgit.... dapat belajar tak sebanyak mana pun... thanks a lot buat cintaku yang selalu memberi sokongan dan RM kat liza untuk belajar dan terus mencari ilmu... walaupun sekarang ni tengah kegawatan ekonomi sikit... hehehhehehe...gawat sikit... tak banyak pun... senang dengan kemudahan zaman sekarang ni... macam-macam ada... dengan adanya internet ni, nak search apa pun boleh.... apa-apa ajelah.... ntahlah apa pula yang liza nak ceritakan lagi...



sambung balik bab kelas yang nak belajar ni... nak cari kelas yang macam mana,,,? 
ada kelas yang harga nya mahal dan murah.... terpulanglah pada kita untuk memilihnya... ataupun takyah pergi kelas, bleh belaja kat dalam internet je... atau kita belajar untuk suka-suka atau kita nak berbisnes...? kalau untuk suka je kalau ambik satu dua kelas pun dah cukup,.. tapi bagi liza, liza nak cari pendapatan sampingan dan mengisi masa lapang sambil menjaga anak2... perlulah ke kelas yang berkaitan dengan dunia bakery... pening juga nak cari kelas yang mana sesuai dan bagus untuk kita pelajari... nak kena cari resepi kek yang sedap2.... buttercream yang sedap.... semuanya sedap2 belaka... nyum..nyum.... apa-apa pun yang penting kenalah bersemangat dan terus berusaha... hehehhehh minggu depan liza ada kelas... tunggu laporan akan datang... kelas dekorasi cupcakes untuk yang kedua kalinya... tapi ni sifu yang lain pula.... insyaallah...

manalah tahu suatu hari nanti liza pula yang nak buat kelas... kelas untuk yang berminat dengan dunia bakery... walaupun angan-angan sekarang ni, mana tahu akan tercapai juga impian liza.... hehhehe nanti sesiapa yang berminat bolehlah belajar dengan liza pula...  agak-agaknya bila liza nak buat kelas ye...?.... : )

sampai jumpa lagi... wassalam...

Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE