maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

31 Mac 2010

PENGIKAT KASIH.... JANJI BAKAL DILAFAZKAN....

SALAM SEMUA... DAN ASSALAMUALAIKUM....

HANTARAN PERTUNANGAN nak tema warna kuning... liza buatkan rose kuning... ada maksud juga disebalik ros kuning ni.... kek dalamnya coklat moist...



Ros Kuning:-
Memberi makna kegembiraan, persahabatan yang berkekalan, dari situ jugalah bermulanya sebuah ikatan... boleh menjadi wadah kepada permulaan bicara bagi yang baru serta ungkapan selamat kembali tanpa suara boleh dizahirkan, ingat yang tersayang dan yang mengambil berat....
sesuai juga untuk hantaran pertunangan... 
tqvm... : )
i luv kekdihatiku
wassalam

PILLOW CAKE...

assalamualaikum n good day to all...



extra cake... dari kek barbie tadi.... maka terciptalah pula kek bantal... bukan bantal busuk yang selalu dipeluk2 time nak tido... ni bantal kek istimewa untuk barbie tadi... PRINCESS barbie pun nak juga pillow...
jadi inilah hasilnya...
tadi nampak kosong atas bantal tu... ni dah ada corak sikit...

boleh juga dijadikan satu set dengan PRINCESS CAKE...

menarik kan.... hehhehe puji sendiri ler pula....
i luv kekdihatiku...
; )
wassalam...



30 Mac 2010

PRINCESS BARBIE...


SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM...

Baru-baru ni ramai yang tanya pada liza ... boleh buat kek barbie tak?... apa yang liza cakapkan insyaallah boleh buat...taktahulah sama ada diorang saja nak bertanya atau nak order atau pun tidak... janji liza boleh buat.. dan untuk pertama kalinya liza buat sendiri kek barbie ni....sifu liza kat internet jer... apa yang penting bagi liza, semangat dan sokongan yang tak henti2 dari cintaku untuk buat kek barbie ni... best betul buatnya... deko tu liza buat simple dulu.. sebab idea tak berapa banyak lagi... dan intai2 sikit dari blog kengkawan.... jangan mare yer... kongsi ilmu sikit.. hehehheh.. janji kita yang buat sendiri...
yang penting cara nak letakkan fondant pada kek tu liza dah tahu sikit beberapa tekniknya... cuma kalau liza buat 10 kali dan ada sepuluh order berturut2.. insyaalllah tentulah dah terror... hehehhe

Cintaku balik dari kerja.. terkezut... WOW!!!...teruja dia.... terus dia ambil gambar.... masa liza tengah kemaskinikan barbie ni... touch up sikit2... berselerak meja tu.... buat barbie ni time cintaku kerja, jadi hero2 ni banyaklah membantu.. ehem...hem... banyak mengacau... habis bilik tu dikemaskinikan oleh depa... hero2 ku... takpa kalau nak buat selerak.. tapi... janji jangan usik dan sentuh sikitpun cake barbie ibu ni...
kakak suka sangat dengan kek barbie ni...

pandangan dari belakang...
thanks pada insan yang bertanya pada liza... kalau tak kerananya mungkin liza belum tahu lagi cara dan bila liza nak buat... kalau ada orang bertanya pasal kek barbie... liza dengan yakin akan berkata BOLEH...

 
sessi potong cake..... kakak ler yang seronok sangat nak potong kek... al-maklumlah kek barbie ni untuk girl jer... yang adik2nya hero, tengok dan makan jerlah... 
sampai jumpa lagi...


wassalam...
i love kekdihatiku

28 Mac 2010

MALAYSIA AIRCRAFT N1

SALAM SEMUA DAN ASSALAMUALAIKUM...

apa yang best kali ni untuk edible image..... lain dari yang lain... bukan BEN10, upin ipin atau princess, tapi.... gambar aircraft Malaysia N1...walaupun baru berumur 2tahun ayahnya tahu anaknya minat sangat dengan aircraft ni... jadi kita layan gambar ni ok...

ni gambar yang diambil menggunakan handphone...

diedit dengan nama dan letakkan ucapan HAPPY BIRTHDAY

kek dalamnya kek coklat moist...

ada pula itik dengan butterfly...
HAPPY BIRTHDAY
...FARELL...
thanks... : )


WASSALAM..
I LOVE KEKDIHATIKU...

27 Mac 2010

ANDYNIO CHANG...

HAPPY 6TH BIRTHDAT TO YOU... 
ANDYNIO CHANG...



thanks JIM CHANG... ; )

GUMPASTE/FONDANT FLOWER MAKING SET


PRICE - RM55
STOCK - 3
1... Ita (Butterworth) 
2..fida(Tikam Batu)
3..anney(Taiping)
32 pcs gum paste/fondant flower making set
berat lebih kurang 500gram
Klik disini untuk mengetahui jumlah bayaran untuk penghantaran.

HOW 2 ORDER...

  1. Email kekdihatiku@yahoo.com atau sms 019-4741805 kepada saya lebih senang dan cepat...
  2. Setelah confirm pesanan barang yang diorder, barulah pembayaran dibuat dalam masa 3 hari. jika tidak, order dianggap cancel.
  3. Emailkan resit pembayaran setelah pembayaran dibuat. Lengkapkan juga

    • nama dan alamat
    • jumlah bayaran yang telah dibuat (jika sms)
  4. Setelah menerima pembayaran, penghantaran akan dilakukan dan akan menerima barang dalam masa 7 hari waktu bekerja.
  5. Harga barang tidak termasuk dengan kos penghantaran.
  6. Klik disini untuk mengetahui jumlah bayaran untuk penghantaran.
     
  7.  
     

    26 Mac 2010

    Spiral Pattern Fondant

    SPIRAL PATTERN FONDANT.... memudahkan dan mencantikkan lagi dekorasi anda...

    HANYA RM 35
    ORDER DIBUKA SEKARANG SEMENTARA STOK MASIH ADA...
    berat +-200gram
    Klik disini untuk mengetahui jumlah bayaran untuk penghantaran.


    HOMEMADE FONDANT

    KAMI JUGA MENYEDIAKAN HOMEMADE FONDANT YANG HALAL DAN FRESH...

    1. FONDANT UNTUK FRILL DAN FIGURIN



      • RM 15  =  1 kg
      • RM 8    =  500 gram

    2. FONDANT UNTUk COVER CAKE



      • RM 18  =  1 kg

    KLIK DISINI UNTUK MENGETAHUI JUMLAH BAYARAN POS YANG PERLU DIBAYAR...

    23 Mac 2010

    KENDURI DI MELAKA...

    assalamualaikum dan good day untuk semua nya...

    cerita tentang kenduri lagi...

    adik kita bersilat depan pengantin dengan penuh gayanya...
    ni masa liza gi kenduri kat Melaka... 
    ada dua pasangan pengantin....
    bukannya apa liza nak masukkan dalam blog ni... liza nak tunjukkan sesuatu yang teruja juga bila tengok...
    teringinlah juga nak buat macam ni... nak tunggu adik kahwin lambat lagi... yang lelaki tengah belajar kat UITM ambil ijazah dan yang perempuan baru nak ambik SPM...
      jadi tunggu orang orderlah...hehehhhee
    apa yer..? ni lah gambarnya...

    kek 5 tingkat ni dia sekali dengan pakej catering sekali..
    untuk 1000 panggilan tetamu RM14 ribu kalau tak silap liza...
    siap sekali dengan khemah, DJ radio... pelamin, dan kek ni...

    bergambar ramai-ramai.... yang tudung kuning baju purple tu, opah liza... masih sihat dan kuat lagi... ni cucu dia yang kedua kahwin... dan liza ler cucu pertama yang kahwin dulu... yang budak2 kecil semua tu sepupu sepapat liza... kira makcik2.. pakcik2 pada anak2 liza... tapi kalau dah jumpa takdenya nak panggil makcik... panggil nama je... dah sebaya... diajar pun taknak ikut suruh panggil maksu pun taknak...
    ibu dengan adik possing duduk depan... kakak dan angah kat belakang, tak perasanlah pula...
    hehehe.... punyalah nak bergambar...
     bergambar dengan pengantin... handsome lagi cintaku... hehehhehe jangan mare ye...
    tahniah buat dua pasangan pengantin ni... semoga berkekalan hingga ke akhir hayat...
    dan kita tunggu siapa yang dapat baby dulu... hehehhehe
    wassalam...
    take care..
    i love kekdihatiku....

    21 Mac 2010

    cuti sekolah pun berakhir...

    assalamualaikum dan salam satu Malaysia...
    cuti sekolah akan berakhir pada ahad ni bagi negeri yang masih bercuti lagi... begitu jugalah dengan kenduri kendara, waktu sekolah lah yang ramai sibuk nak buat kenduri... kalau sebelum ni semuanya sibuk sepanjang minggu, bukan seminggu tapi berbulan-bulan nak menyediakan persiapannya...dari mensyuarat jiran tetangga bagi yang buat gotong-royong... nak cari katering,.. bunga telur, pelamin... nak sewa khemah..berapa orang tetamu nak dijemput... takut nanti tak cukup pula makanan nak dihidangkan pada para tetamu...telefon pula tak henti2 berbunyi..yang paling penat sekali tentulah tuan umahnya, mak ayah pengantin ler... nak pergi menjemput jiran2, kawan2 lama, sanak saudara yang tak kira dimana berada... kalau nak menjemputni selalunya kena sampai depan pintu umah menjemput,.. takut nanti kecil hatilah pula kalau menjemput pakai pos, pesan memesan atau sms je...
    kita yang dengar atau baca ni pun dah letih rasanya... tambahan pula bagi yang pertama kali buat kenduri, ada je yang kurang dimata dan tak kenanya...bila dah selesai kenduri yang tinggal mak ayahnya jelah.. termenunglah sikit.. tapi kalau gotong-royong, jiran tetap datang membantu hingga selesai... alhamdullillah kalau dapat jiran macam tu, adik beradik semuanya dah balik... dan masing-masing ada kehidupan sendiri yang nak diuruskan, tak boleh nak salahkan juga.... janganlah terasa apa yang liza coretkan disini, tapi itulah lumrah kehidupan, yang semuanya pelakon utama dipentas dunia...
    namun mak ayahlah yang paling gembira walaupun penat melayan tetamu.. gembira kerana melihat kebahagiaan anaknya...ada sedikit kesedihan, anaknya kini sudah menjadi milik orang... masih tetap menyayangi anak2nya... alhamdullilah semuanya dah selesai dengan baik...

    dan yang paling baik sekali.... ni kek fondant liza... hehhehehe
    ni kek pengantin tradisional yang kedua liza buat... warna hijaulah pula..
    tapi kek ni setingkat je... bajet.. tapi nak ada figurinnya juga...
    punyalah syok dan tak sabar nak buat kek ni...
    nampak memang mudah, tapi seharian jugalah liza nak siapkannya... dan cintaku outstation, jadi liza nak buat deko ni time adik tidurlah...
    jam 3 pagi baru selsai mendekonya.. itupun belum 100% siap...
    apa-apa pun kita layan gambar ni dulu ye....
    hah...! biar betul... pengantin pakai tongkat ke?

    kalau jodoh tak kemana, bunga tu cik abang kasi ke...?
    pengantin tradisional... memakai tudung, bersampin... cik abang pegang cik adik elok2 tau...

    botak ke pengantin lelakini...? nak tunjuk bunga jelah... hehhehe
    bunga mawar ni liza buat dari fondant juga, tak guna acuan tekap pun, buat bulat2 picit dan nipiskan dengan jari je...
    kan dah ada rambut... siap pakai tanjak lagi...
    dah siap pun pengantinnya...
    Bunga rampai harum baunya,
    Bunga mawar pilihan si dia,,
    Maaf dipinta jika terkasar bahasa,
    Nak kek macam ni orderlah segera...
    okeylah sampai jumpa lagi...
    wassalam..
    muahhh... i luv kekdihatiku...

    18 Mac 2010

    DAING FARRERA..... 3 TAHUN...


    Good day n assalamualaikum...


    namanya best kan... unik betul nama anaknya ni...kek istimewa ni untuk anaknya yang berumur 3 tahun....ni di order oleh ayahnya sendiri dan si ayahnya tahu apa yang anaknya minat... dan bila tengok gambar atas kek, dah tentulah si anak ni berminat dengan semua yang berkaitan dengan 
    BEN 10
     ... kalau ada edible ni, tak banyak kerja nak deko sangat, liza buat steam buttercream.... cepat sikit... takyah nak sapu kat kek... tapi malam tu dari jam 10 malam liza deko sampai jam 3.30 pagi baru selesai...  lambat juga siap ye.... kenapa...?
    SEBABNYA....
    Adik meragam..... asyik nangis bila terjaga dari tidur... dan cintaku cuba pujuk tapi adik lagi nangis...adik nak kat ibu juga... adik ni masih lagi menyusu badan... so apa lagi, nak menyusulah... bila nak bagi adik tidur, dengan liza sekalilah kena baring sebelah adik dan terlena... tu pasal lah lambat... 
    penghantarannya.... awal pagi jam 8... cintaku nak g kerja dia bawa sekali kek tu... thanks untuk yang order kek kat liza....
    HAPPY BIRTHDAY
    TO
    DAING FARRERA

    dan ada adunan lebih... liza bakar untuk buat makan2... selalunya liza buat coklat moist untuk makan, letak coklat ganache dan coklat rice... tapi kalini liza cuba letakkan filling sikit.... bukan strawberry, bukan blueberry tapi pisangberry... hehhehe.. letak pisang je... potong bahagian tengah kek tu... sapu coklat ganache... susun pisang.... dan sapu lagi sekali coklat... tutup balik kek tu..... dan sapu coklat ganache tu lagi sekali.... ada sikit hirisan pisang yang lebih tu... buat hiasan.... taburkan coklat rice kat atas tu... siap untuk diambil gambar...
    nak letak nama apa pula kat kek ni...
    dah siap ambil gambar dan letak atas piring... apa lagi angah dan adik nak makan ler...
    nyum...nyum... 
    tengok adik ngan angah makan....
    cara mereka makan tu dah tahu kan....
    gerenti sedap punyer...
    salah satu cara juga nak bagi diorang ni makan buah...
    dan dilimpahi pula dengan coklat keliling kek tu....
    bab coklat serah kat angah lah...
    hantu coklat...
    okeylah.... sampai sini dulu cerita liza.....
    jumpa lagi
    wassalam dan salam ceria...

    15 Mac 2010

    ROZANA.....dari bangi...

     salam ceria dan assalamualaikum...

    semoga dihari yang indah ini semuanya dalam keadaan ceria dan sihat bahagia dalam menjalani liku-liku kehidupan yang penuh dengan dugaan dan cabaran.... bagi liza cabaran demi cabaran insyaallah liza akan cuba tempuhi... dan perkataan TIDAK ingin liza jauhkan dari kotak fikiran.... cuma bermain difikiran.... boleh kah akuni...? bolehkah liza buatni...? bolehkah liza buat tu...? alhamdullilah dengan sokongan dan kata-kata semangat dari cintaku.... liza semakin yakin dan berani.... berani untuk menerima tempahan...

    pada hari Selasa 09.03.10 cintaku terima panggilan dari seseorang yang tidak dikenali... namanya Rozana... dia nak order cake wedding... cintaku terus cakap boleh saja... lepas tu baru liza telefon balik dan tanya dengan lebih detail jenis order yang dia nak... mula-mula Rozana nak wedding cake yang ada pakej siap dengan muffin sekali... liza kata okey... dan terus tanya nak tema macam mana.....warna apa untuk kek buttercream... dan bentuk macam mana yang dia inginkan... dalam pakej tu keknya hanya 2 stacked tapi dia nak tambah untuk kek yang tiga tingkat pula... so okey jelah... rasa bersemangat nak buat... tapi bukan boleh buat sekarang... wedding Rozanna hari Sabtu...13.03.10.... esok baru nak gi beli barang kat kedai kek...
    boleh klik kat sini kalau nak tengok pakej wedding

    tiba-tiba liza dapat sms 10.03.10 Rozana nak kek fondant... nak kek macam yang baru liza buat minggu lepas... sempatke nak buat ? order last-last minit ni...? liza okey lagi.... boleh saja.... takpa, dugaan ni.... mungkin dia pun berbelah bagi kot.... taktahu nak buat pilihan macam mana....? rozanna telefon pula suruh tengok satu blog tu dan nak kek macam tu,... sebijik macam tu.... lain pula... tapi okey saja... dan liza kata boleh buat kek macam tu tapi lain orang,... lain tangan dan seninya... dia kata tak pa dan liza buka harga untuknya dan dia kata okey... confirm..... muktamad....
    liza kena aturkan stategi baru....stategi untuk WEDDING CAKE dari FONDANT dan TIGA TINGKAT... malam tu liza start bancuh fondant.... fondant untuk balut kek dan fondant untuk buat bunga-bunganya...

    mula nak kena sediakan keknya dulu.... liza bancuh kek... untuk kek yang tiga tingkat liza buat 4 adunan.... kak tingkat pertama dan kedua liza bancuh 3adunan... liza buat kek pelangi... dah ada mixer ni... kita bancuh teruslah 3 adunan.... liza buat warnanya pun tiga...warna kuning liza letak perasa oren... merah liza letak perasa strawberry dan hijau vanilla je...kek yang kecil kat atas sekali liza buat kek coklat....

    ni bunga kecil yang liza buat dari fondant... ada 6 warna... satu warna ada 50 pcs dan semua sekali liza buat 300pcs.. buat lebih takpa.... janji nanti cukup bila nak hias nanti...hiasan bunga yang besar liza lupa nak ambik gambar... liza ada buat 3 bunga ros besar warna pink dan bunga lily dan ada bunga purple... bunga tu dari fondant yang di buat sendiri... bukan beli yang siap tau.... jadi hasilnya semua made in liza.... baru puas hati...
    nak juga bergambar masa buat deko ni... cintaku ler yang ambil gambarni.... sambil tu dia ler yang menjadi pengasuh kat anak-anak... dan jadi benteng kuat kalau adik datang dekat meja.... cepat je tangan adik kalau dia datang nak mengacau... risau juga kalau sekali dia tarik dengan kek tu.. perrrr!!!... berpeluh juga lah bila nak buat balik nanti... mungkin mengamuk dulu kot.... hehehhe.... sabar...sabar.....sabar..... tapi alhamdullilah tak jadi macam tu pun.... benteng petahanan dari cintaku sangat kuat....

    punyalah bersemangat kalau dah siap kek ni... ambil gambar dari pelbagai sudut... punyalah happy, walaupun rasa sakit kat bahu dan tangan dek kerana dok menguli fondant taknak bagi dia keras nanti susah pula nak bentukkannya... jadi inilah hasilnya....
    sesiapa yang berminat untuk tempahan kek fondant ni bolehlah telefon liza atau email....
    dah siap letak dalam kotak ni...
    dah boleh hantar pada Rozana yang duduk di Bangi...
    siap sekali dengan pisau khas untuk potong kek... lupa pula nak ambik gambar pisau tu.. sudi-sudilah order lagi.. terima kasih...
     SELAMAT PENGANTIN BARU
    bila sebut nama ROZANNA je teringat lagu ni... dan istimewa lirik lagu untuk rozana....

    Gadis idamanku
    Hanya engkau yang satu
    Hadir lah dalam mimpi mimpiku
    Biar seribu biar ramai menganggu
    Pada ku engkau lah Ratu

    Sejak mula bertemu
    Kau buat siangku sedingin salju
    Dan malam jadi hangat
    Sehangat cintamu...
    Kasihku

    Rozana
    Kau Gadis idamanku
    Dua hati menjadi satu
    Bila kita bertemu oh Rozana

    Rozana
    Gadis idamanku
    Bila kan sampainya waktu
    Kasih kita bertemu dalam cinta
    Rozana

    THANKS UNTUK SEMUA YANG SENTIASA BUKA BLOG LIZA...
    wassalam...

    KALENDAR KELAS

    PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
    TERIMA KASIH...

    i FOLLOWWWW

    AYAT SERIBU DINAR

    AYAT SERIBU DINAR

    Catatan Popular

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    RN IDEAL ENT

    "RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

    Viewer from 24-03-2010

    FONDANT WEDDING CAKE

    FONDANT WEDDING CAKE