maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

18 Mac 2010

DAING FARRERA..... 3 TAHUN...


Good day n assalamualaikum...


namanya best kan... unik betul nama anaknya ni...kek istimewa ni untuk anaknya yang berumur 3 tahun....ni di order oleh ayahnya sendiri dan si ayahnya tahu apa yang anaknya minat... dan bila tengok gambar atas kek, dah tentulah si anak ni berminat dengan semua yang berkaitan dengan 
BEN 10
 ... kalau ada edible ni, tak banyak kerja nak deko sangat, liza buat steam buttercream.... cepat sikit... takyah nak sapu kat kek... tapi malam tu dari jam 10 malam liza deko sampai jam 3.30 pagi baru selesai...  lambat juga siap ye.... kenapa...?
SEBABNYA....
Adik meragam..... asyik nangis bila terjaga dari tidur... dan cintaku cuba pujuk tapi adik lagi nangis...adik nak kat ibu juga... adik ni masih lagi menyusu badan... so apa lagi, nak menyusulah... bila nak bagi adik tidur, dengan liza sekalilah kena baring sebelah adik dan terlena... tu pasal lah lambat... 
penghantarannya.... awal pagi jam 8... cintaku nak g kerja dia bawa sekali kek tu... thanks untuk yang order kek kat liza....
HAPPY BIRTHDAY
TO
DAING FARRERA

dan ada adunan lebih... liza bakar untuk buat makan2... selalunya liza buat coklat moist untuk makan, letak coklat ganache dan coklat rice... tapi kalini liza cuba letakkan filling sikit.... bukan strawberry, bukan blueberry tapi pisangberry... hehhehe.. letak pisang je... potong bahagian tengah kek tu... sapu coklat ganache... susun pisang.... dan sapu lagi sekali coklat... tutup balik kek tu..... dan sapu coklat ganache tu lagi sekali.... ada sikit hirisan pisang yang lebih tu... buat hiasan.... taburkan coklat rice kat atas tu... siap untuk diambil gambar...
nak letak nama apa pula kat kek ni...
dah siap ambil gambar dan letak atas piring... apa lagi angah dan adik nak makan ler...
nyum...nyum... 
tengok adik ngan angah makan....
cara mereka makan tu dah tahu kan....
gerenti sedap punyer...
salah satu cara juga nak bagi diorang ni makan buah...
dan dilimpahi pula dengan coklat keliling kek tu....
bab coklat serah kat angah lah...
hantu coklat...
okeylah.... sampai sini dulu cerita liza.....
jumpa lagi
wassalam dan salam ceria...

Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE