maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

09 Mac 2010

hari yang sibuk....



assalamualaikum.... salam ceria buat semua....

apa yang menarik minggu ni.....? semuanya amat bermakna buat liza.... walaupun penat, dan sibuk melayan karenah anak-anak tapi liza tetap dapat sokongan dari CINTAKU.....

malam selasa....
liza mula membancuh dam membakar cupcake untuk kakak yang nak dibawa kesekolah.... kakak nak bagi cupcake pada kawan2nya disekolah... 42pcs untuk sekolah pagi KAFA dan 48 pcs untuk sekolah Kebangsaan Tmn Rakan di sebelah petang... termasuk dengan cikgu-cikgi yang mengajar dia .... bersemangat lah liza nak buat... terutamanya mendeko dengan fondant... liza buat lebih cupcake... bukannya apa... bila time bakar je sementara nak menunggu sejuk, dah dicukai oleh angah dan adik dulu... mesti buat lebih dari 10pcs.... dah nak kena buat lain pula...
liza deko pg rabu....  sampailah kepetang.... membawa ke malam....
semua cupcake liza letakkan dalam bekas plastik ni... senang nak bawa dan bagi sorang satu...
untuk kawan kelas...
design macam ni istimewa untuk guru yang mengajar kakak...


rabu....
cupcake untuk sekolah pagi dah siap... cintaku hantar... untuk sekolah petang dalam proses.... petang pun dalam jam 4.30 petang baru hantar cupcake disekolah kakak.... semuanya tersenyum gembira sebab dapat sorang satu cupcake... disebelah malamnya pula... projek muffin..... 500pcs muffin.... liza mula membancuh dan membakar muffin pukul 9.30 malam... sampai jam 4 pagi... tapi tak siap lagi....


Khamis
sambung pula jam 6pagi.... membancuh adunan muffin.... membakar dan terus membakar.... dan yang penting untuk hari ini juga ialah kelas wedding cake... kelas bermula jam 10.30pagi.... sempatlah sikit liza nak buat muffin lagi....ada muffin coklat..dan...liza buat satu adunan perasa vanilla... dan letak filling nya aje... jadilah muffin strawberry... muffin oren... muffin blueberry.... hehehheh banyak jenis kan... jam 9.30pg cintaku hantar ke Subang Jaya.... kelas bermula sebaik saja liza tiba di rumah kakjun.... dan satu demi satu dugaan dan cabaran untuk membuat deko dengan menggunakan fondant... fuhhh.... risau, gelisah.... resah dan segalanya menghantui diri liza... bukannya apa... takut tak dapat nak buat seperti yang diinginkan..dan risau kalau kena marah sebab lembab nak buat... tapi alhamdullilah dengan keyakinan yang diberikan oleh cintaku dan juga tok guru liza yang mengajarnya....liza cuba dan terus mencuba... mana ada kena marah pun...hehehhee...
makan tengahari yang disediakan... nyum...nyum... berehat sekejap... solat zohor dan makan...
sambung lagi kerja.... liza minta wedding cake ni ada bunga dan juga figurin... dan yang menariknya liza minta kakjun ajar liza buat pengantin tradisional... kakjun pun tak pernah buat.. dan kakjun kata ok.... jadi bereksperimenlah kakjun untuk mengajar liza.... sesungguhnya apa saja yang kita inginkan akan tercapai... kakjun memang terror,.... cakaplah bentuk apa yang kita mahu... kakjun akan cuba buat... dan ajarkan pada kita.... nak buat figurin perlu juga berimaginasi... dan kakjun memang banyak idea.... segala tunjuk ajar dan tips diajarnya satu persatu...


pandangan dari belakang ... ada hiasan dari bunga gumpaste..
amacam... niler hasilnya..... tersenyum lebar je liza bila dah siap kek ni... siap possing lagi.... apa-apa pun terima kasih pada kakjun yang mengajar liza segala macam tips dan teknik... serta ada sikit luahan perasan... dan nasihat yang berguna seperti nasihat dari seorang ibu untuk anaknya... akan liza ingati kenangan ini.... 
dan
bila balik rumah ada kerja yang sedang menunggu... MUFFIN lagi.... 
tak siap lagi... mulakan operasi muffin dan 100pcs cupcake... untuk adik sepupu liza...
sampai umah terus buat kerja membancuh... membakar dan membungkus yang mana dah siap...
nasib baik ler ada pembantu... siapa lagi kalau tak kakak dan suraiya... lupa pula ibu nak ambik gambar... maaf ye... ibu sibuk sampai terlupa nak ambil gambar kakak... terima kasih pada pembantuku yang setia...

dan terima kasih kepada blogger yang sudi membaca kisahku ini... hehehhe.... nanti bolehlah liza pula bereksperimen untuk membuat wedding cake dengan fondant.. dengan penuh keyakinan liza pasti boleh...
ada sesiapa berminat nak tempah ....
wassalam untuk kisah kali ini.... bye..bye...

Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE