maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

23 April 2010

minggu ini...

assalamualaikum.... dan happy2 selalu...

minggu ini kek dengan hiasan bunga.... buttercream...

thanks azlan...
besday cake untuk isteri tercinta...

thanks am...
nak bunga warna merah...
merah membara cintamu pada sidia...
kedua-dua kek diatas adalah  kek coklat moist...

FONDANT
 fondant + kek coklat moist + bunga gumpaste
hantaran pertunangan..
tq ita...

wassalam...
i luv kekdihatiku...



20 April 2010

Wedding Cake Tradisional

assalamualaikum dan salam ceria buat semua...

Promosi Wedding Cake hingga Akhir tahun 2010. (FONDANT)



PROMOSI KEK PENGANTIN TRADISIONAL...
code A



Kek :  coklat moist atau kek marble
Berat : 2 kg+-
Saiz : 8" round shape
Harga Promosi : RM 220 NOW RM 180
pilihan tema warna sendiri


PROMOSI KEK PENGANTIN TRADISIONAL...
code B


Kek :  coklat moist atau kek marble
Berat : 6 kg+-
Saiz : 10" + 6" round shape
Harga Promosi : RM 380 NOW RM 300
PERCUMA : Set pisau pemotong kek bernilai RM 35
Pilihan tema warna sendiri


MACAM MANA NAK ORDER...


EMAILKAN atau SMS dan hantarkan kepada kekdihatiku@yahoo.com
019 - 5720120 / 019 - 4741805

nama :
no tel :
email :
tarikh dan masa pick up/delivery :
alamat delivery :


pilihan code A atau B  :
warna tema : 

i lluv kekdihatiku...
wassalam...



19 April 2010

BABY SHOES...

assalamualaikum dan salam ceria buat semua....

hasil dari kerastanganku...
 baby shoes dari gumpaste...

kasut baby... untuk baby girl....
bukan untuk dipakai, tapi sesuai untuk hiasan kek,
tapi... tapi lagi... tak boleh dimakan... ianya dibuat dari gumpaste...


wassalam...
iluvkekdihatiku...






16 April 2010

MY LITTLE MERMAID...

assalamualaikum...
salam ceria...

PART 3 - MY SWEET LITTLE MERMAID...

nak ada anak patung juga, tapi nak lain sikit fesyennya... pikir punya pikir... sambil baring menyusukan adik... abang ngah pula tengah main game kat internet... ternampak angah main game mermaid... idea pun datang... maka doll tu pun jadilah mermaid... so apa lagi kita layan lah dulu gambarnya ye...

kawan2 mermaid....
walaupun lenguh tangan dan lenganku ini menguli fondant...
tapi happy bila lihat hasilnya...
thanx buat yang order... izan... 
suka sangat bila ada order yang nak kita berimaginasi..
insyaallah liza cuba tunaikan permintaannya....




wassalam...
i luv kekdihatiku



14 April 2010

FAMILY DAY DI PORT DICKSON...

salam satu MALAYSIA....
assalamualaikum....

sebelum ni liza duduk di Butterworth, tiap2 tahun ada hari keluarga (tempat kerja cintaku ler yang buat)... dah pindah kl ni, jadi nilah first time kami join... best juga satu family bercuti dan bersantai kat PD.... 2 hari 1 malam... kami sampai PD awal pagi, tapi nak check in hotel tu jam 1 tghari... so kami lepak dulu kat umah ayahcik... opah liza pun ada... tinggal sekali ngan pakcik liza...
dah sampai hotel check in, rehat jap dulu, jam 3 ptg siap turun bawah, diorang ada sediakan macam2 acara... first sekali kakak lah yang masuk acara makan epal...
tapi kalah, kakak bagi jatuh epal masa nak gigit buah tu... sikit jer lagi, kalau tidak dapatlah tempat ke3 pun jadilah... takpa.. takdapat hadiah tapi dah kenyang makan epal...

rehat sekejap untuk jamuan minum petang...

 ni acara untuk ayah pula... tapi semua main ngelat... kena buat dua kali....
best betul diorang mandi kat kolam...
ibu tolong jadi jurukameralah...

ni depan COZZI HOTEL...bangun awal pagi, nak g mandi laut pula...
bersantai di tepi pantai...
malam pula bersiap ada BBQ...
one happy family
dapat ler hadiah cabutan bertuah... rice cooker...
alhamdullilah... oklah juga dari tak dapat apa...

sebelum check out, bawa anak2 mandi kolam lagi... jam 12 kami pun blahler... gi umah pakcik pula... makan tengahari... sampailah ke makan malam... hehehheh... malam baru balik umah..
happy sangat.. thanks kat cintaku sebab bawa kami semua ke PD..
; )

wassalam
i luv my family



13 April 2010

Ulangtahun yang ke 3

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM...

rasa2nya macam satu musim lah pula.... buat kek ni pun macam ada musim... kalau selalu kita dengar musim panas, musim sejuk...tapi kalau kek pula... ni musim kek ANNIVASARRY...
macam biasa, order petang  nak esok.... order dari kawan sekerja cintaku.. dan macam biasa cintaku kerja awal pagi, ... 5.30 pagi deliverynya... hehhehhehe...





SEMOGA KEKAL BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT...

thanx... 
; )

wassalam...
i luv kekdihatiku..

12 April 2010

EDIBLE LAGI....

salam ceria dan assalamualaikum...

last minit punya crita... nasib baiklah ada dalam simpanan... order petang nak malam tu juga... buat masa ni ok lah lagi nak terima tempahan yang mengejut... buat jiran dan kawan sekerja cintaku.. hehheh... yang lain boleh dirunding.. lagipun tak banyak keje nak buat sebab dekonya simple dan letak jer edible kat atas kek tu... tu pun kalau ada edble dalam simpanan liza.. kalau takda, nak cari kat mana lewat2 petang, kedai bakery pun dah tutup... nak order edible jangan haraplah nak dapatkan segera... maybe boleh, tapi chargesnya mahal lah pula.. tak berbaloilah...
gambar apapun tak kisah, kebetulan memang sesuai untuk budak lelaki........ 



HAPPY HAPPY SELALU

WASSALAM... 
I LOVE KEKDIHATIKU


10 April 2010

ulangtahun yang ke- 4

 Assalamualaikum..
salam ceria dan happy2 selalu buat semua...


kek ni siap jam 2.30 pagi... liza buat lewat sikit... sebab cintaku nak gi kerja awal... jam 4 pagi dah pergi kerja, jadi dia bawakan sekali kek yang diorder...satu tempat kerja ngan cintaku...

RAHMAT DAN ZURAIDA...
semoga berkekalan hingga ke akhir hayat... dan dimurahkan rezeki...
kek pilihan kek marble... strawbery dan coklat
berat 1.8kg saiz 8"
nampaknya liza nak kena perbaiki tulisan tu... hehehhehe....
terima kasih daun keladi
nanti boleh order lagi...

salam ceria n happy2 selalu

wassalam..
 i love kekdihatiku


happy birthday...

salam semua....

cheesecake coklat berstarwberry jiran nak buat makan2 dengan wife sahaja... tq for order... sambut birthday berdua je.. mesti romantik kan...

berat 1 kg
nyum...nyum... sedap tu...

09 April 2010

LIZA DAPAT JUGA...


SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM SEMUA...
 wah...! siap dapat anugerah lagi...TAHNIAH...TAHNIAH,..hehehheheh.. tak yah susah2 nak bertanding menyanyi, berlakon dan sebagainya... buat blog atau berbisnes di internet pun bleh dapat anugerah macam ni..

ANUGERAH DI ALAM CYBER
thanks pada empunya  http://elynyuni.blogspot.com/  blog ni yang sudi bagi award kat liza... buat pertama kali ku menerimanya... dan terasa begitu dihargai sebab ada juga kawan ku yang sudi memberi award ni... dan untuk semua kengkawan yang melawat blog liza, terima kasih dengan pandangan dan dan kata2 semangat.. sesiapa yang sudi datang blog liza, tinggalkan pesanan di chatbox ok... amboi... panjangnya ucapan.... hehehhehehehh...

DAH DAPAT AWARD NAK BAGI KAT KAWAN2 LAIN PULA...
Sesiapa yang dpt award ni dikehendaki :
1. Buat 1 Entry Tentang Award ini (Copy badge "BEAUTIFUL BLOGGER AWARD"untuk letakkan diblog anda)
2. Ucap Terima Kasih dan letak link pemberi award pada entry tersebut
3. Senaraikan 15 blogger sebagai penerima Award
NI SENARAI BLOGNYA, LIZA PULA NAK BAGI AWARD...

4. Beritahu penerima Award , supaya dia tahu yang dia adalah penerima Award

Thanks a lot...
WASSALAM...
I LUV KEKDIHATIKU

07 April 2010

Ulangtahun yang ke 9

assalamualaikum dan salam ceria buat semua...



 
hari ni 7 April 2010
ulangtahun perkahwinan liza bersama cintaku....
tak ada buat apa2 yang special, cuma buat cheesecake... 
dan kakak ada beri sekuntum bunga ros merah untukku.. 
(beli kat sekolah, macam2 ada dijual)
cintaku suka sangat cheesecake ni.... 
teringat zaman perkenalan dengan cintaku...
hehheehehe.. kenal pun kat internet... 'channel kampung' 
masatu... mana ada facebook...
jodoh pertemuan, ajal maut dah ditentukan Allah SWT
semoga segala rintangan dan dugaan dapat kami tempuhi dan hadapi dengan sebaik mungkin
semoga Allah sentiasa melindungi dan merahmati keluarga yang kami bina selama ini
semoga akan berkekalan hingga ke akhir hayat 
 dan semoga Allah memberi kesejahteraan, kesihatan tubuh badan, kebahagiaan untuk mendidik dan menjaga anak2 dengan sebaik mungkin...
...amin...


untuk makan2 jer...



wassalam
i luv kekdihatiku



06 April 2010

AIRCRAFT... cintaku yang buat...

assalamualaikum dan salam buat kengkawan semua...

hasil kerjasama dari liza dan cintaku... bersemangat betul nak buat kek fondant ni... masa liza bakar kek ni, tak terpikir pun nak buat macam ni, bila digabungkan idea liza dengan idea cintaku yang ada kalanya liza merajuk taknak pakai idea cintaku... tapi cintaku pandai pujuk.. hehhhehe.. sememeh betul liza ni

ni kek dalamnya yang bahagian tapak bawah aircraft tu.... liza guna resepi kek marble, tapi liza buat warna-warni maka jadilah kek pelangi... 

ni ler anak murid ku yang pertama... hehhheheeh.. liza cuma tunjukkan cara macam mana nak buat... jadi bentuk badan aicraft ni cintaku yang tahu dan berpandukan gambar yang diprint... selalu repair aircraft yang betulnya, ni tengah repair aircraft dari fondant pula... bagus... bagus... cintaku yang buat sendiri... fondant pun dicanainya sendiri dan balut pada kek tu...

kek ni liza buat kek coklat moist

ni lah hasilnya... kami mula mendeko kek ni dari jam 11 malam sampai 3.30 pagi,
kena bagi anak2 tidur dulu, baru boleh buat kerja... sebab 2-2 tengah mendeko, nanti takda sapa pula yang nak tengok anak2... barulah kerja berjalan dengan lebih lancar... hehheheh

pandangan dari atas. liza buat macam aircraft ni tengah terbang... ada awan dan juga burung berterbangan... best betul tengok aircraft ni, hasil kerja cintaku...

pandangan dari tepi... liza buat ada pokok, bunga dan rumput... simple je... seronok mendeko dengan fondant

berat kekni selepas dideko lebih kurang 3kg

FAMILY DAY
10 SKN
DIADAKAN PADA 3 DAN 4 APRIL 2010
; )
berminat nak order kek macam ni tapi bentuk lain?
boleh hubungi liza atau nazrol
019-4741805/019-5720120

wassalam
 i luv kekdihatiku

05 April 2010

MY SWEET LITTLE GIRL - Part 1

salam ceria dan assalamualaikum...

PART 1

lupa pula nak masukkan cake ni kat blog.... sebelum ni liza letak kat dalam facebook jer... tak sangka pula ada yang berminat nak order cake macam ni lagi.... yang ni part 1... baru masukkan dalam blog...

...MY SWEET LITLE GIRL....
HAPPY BIRTHDAY.. dapat banyak hadiah...
sambut birthday dengan bear... ada kek lagi..
suka sangat deko cake ni...
jemput minum ye....
senyum selalu....
tq : )

salam satu MALAYSIA...
wassalam
i luv kekdihatiku



KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE