maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

31 Mei 2010

bukannya lupa tapi tak ingat...

salam ceria dan assalamualaikum to all...

bukannya lupa tapi tak ingat... macam mana lah pula yea...?... gambar yang lama terlupa nak update kat blog... bukannya banyak sangat, lagipun masa tak mengizinkan... tambahan lagi papa liza kalau mengadap depan komputer,  memang kerja apa pun tak buat, depan komputer main game boleh sampai 3-4 pagi... takpalah... bukan selalu dia datang sini, dan tengah bercuti seminggu nak rehat kan diri... biarkanlah.. asalkan dia happy..

layan gambar ni dulu..
happy birthday buat insan tersayang... liza tak ingat masa bila buat cupcake ni, masa nak update gambar ni liza terdelete kat computer... tadi saja2 tengok dalam handphone ada tersave dalam file picture... alhamdullilah jumpa juga akhirnya... so thanx pada yang sudi order pada liza... nak tema pink yang terang... dan liza cuba gabungkan dengan soft pink dan putih...



 
kek ana muslim, terlupa nak update dalam blog........ hehhehe... kelakar lah pula tengok gambar yang tak berapa menjadi ni... pagi rabu 25.05.10 liza buat untuk kakak dibawa kesekolah.. ada sambutan hari guru... last minit buat, kelam kabut... dan inilah hasilnya... "terima kasih cikgu" ucapan istimewa untuk semua cikgu yang mengajar disekolah...

ok bye....
sampai ketemu lagi...

i luv kekdihatiku
wassalam..


30 Mei 2010

pagi yang indah tiba2 blurrrrr....


 assalamualaikum dan salam ceria....

sememangnya bangun pagi ni rasa bersemangat dan indah rasanya.... plan harini nak pergi berkelah di hulu langat.... segala persiapan telah diatur dan yang penting sekali nak berbbq... bestnya,.. suka sangat kalau berkelah memang cintaku akan bakar ikan, udang, ayam dan harini liza buat sate emmm sedapnya..

tengah nak bersiap2, cintaku keluar rumah nak kemas dan susun barang dalam kereta... tiba2 pagi yang indah menjadi blur..... huhuhuhu... kasut kat depan rumah sudah dikebas orang... habis semua dirembat sang penyangak.... yang tak cukup kasut... seminggu sebelum ni jiranku sebelah rumah dah dimasuki penyangak yang tak cukup kasut... dirembatnya lima pasang kasut... dan pada hari ni juga lima pasang kasut juga dirembatnya... adoiiiii... abis kasut kerja cintaku 2pasang (kerajaan nyer), kasut kulit dan kasut sport, dan papa liza baru jer datang kl, pun dirembatnya kasut bundle... 

cintaku pergi buat laporan polis dulu... bukannya apa, takut mula2 ambik kasut kat depan laman, kot nanti masuk rumah pula... dan yang penting kita kena buat report sebab dah banyak kes kat area umah liza ni dimasuki sang penyangak... nak jumpa kasut tu balik mungkin keberangkaliannya susah nakjumpa... 
eeeeeeeeeeeee geram betoi..... dahler dirembatnya kasut,... kat tepi pagar tu liza letak 2pasu pokok bunga, yang tinggal satu jer, satu pasu hilang, ishhh takkan pokok bunga tu pun berkenan juga, nak dirembatnya...

jadi pagi yang indah dengan cuaca yang elok menjadi kurang indah..... 
huhuhuhu pergi berkelah kat sungai dah tengahari.... 
nasib baiklah tak ramai orang, mungkin ramai yang balik kampung...
cari tempat yang sesuai, dan cintaku mula berbbq... 
kita layan gambar pula yer... 


ni papa liza.... hehhehheh... berapa bulan...?

bye
: )
wassalam..... 



24 Mei 2010

pink....pining

salam ceria dan assalamualaikum....

apa yang pink... pining.... huhuhuhu, peninglah....

tak da apa nak dicoretkan... dari malam tadi blog liza ada problem, edit sana, edit sini... tup..tup anak tekan, pandailah pula ubah sana sini... adoi satu kerjalah nak buat... adalah html yang liza save kat D, tapi yang lama punya.... kalau ada sesiapa yang liza tak add kat blog liza, liza minta maaflah ye.. habis semua nama2 blog yang liza add pun hilang.. ni petang baru ok... berat sangat kepala otakku ini dok cari dan mencari nak kemaskinikan blog ni... itulah anak2 yang terlebih IT kot, bagus tu memang baguslah kalau pandai IT, tapi ni kacau yang ibu punya kerja, nak mengamuklah juga.... sabau..sabau... dugaan betul... 
dalam ada dugaan siaplah juga satu set cupcake... alhamdulillah.... 

thanx to order....
i luv kekdihatiku
jumpa lagi....



23 Mei 2010

PROMOSI JunJulai.. BIRTHDAY ATTACK

ASSALAMMUALAIKUM DAN SALAM CERIA BUAT SEMUA...


promosi ini istimewa untuk bulan JUN dan JULAI 2010..

A
8" round cake edible image cartoon only (no editing)
deko buttercream
harga promosi ~~ RM60 (normal price RM75)

B
12" round/square moist coklat cake
edible image with editing
or 
fondant cut out wording
mini sugar flower/butterfly
deko buttercream
harga promosi ~ RM120
(normal price RM 145)



muffin dan ben10

salam buat semua...

untuk BOBOY... HAPPY BIRTHDAY...

BOBOY....tak sabar rupanya nak tunggu cupcake Ben10 ni....  
 topping fondant+buttercream
order 16pcs saiz M...

disamping order cc untuk hari sabtu... dari petang jumaat sampailah sabtu malam, sambil2 tu buat order untuk muffin... 1200pcs muffin blueberry dan coklat chip... abih semua orang dalam umah kena buat kerja... nasib baiklah cc edible image, tak banyak nak deko... tempek jer kat cc tu... siap...
kalaulah adik pun boleh tolong ibu... adoiiiii!!! tolong kacau adalah...
 time sibuk ni lah dia meragam nak dukunglah... masa ibu duduk saja rehat tengok tv, tak merengek pun.... dugaan...cobaan....sabau jelah....
belum letak filling lagi...

penuh satu ruang tamu dengan muffin...
muffin ni tak dipacking...
thanx a lot... order dari kaklong za..
i luv kekdihatiku
wassalam




21 Mei 2010

BUAT HAL LAGI....

salam buat semua....


computer pun poning.... !!!

adoiiii...!!!! satu hal yang sama berulang kembali.... pc ku shutdown lagi... biasalah dah buka internet ni... macam2 boleh jadi..... g servis kat kawan cintaku, nasib baiklah boleh siap cepat, sehari tak guna computer buka internet bagaikan setahun rasanya.... huhuhuhhu... tapi dengan pantas cintaku bertindak... hehhehehe... bawa g servislah... alhamdullilah dapatlah berinternet dan sebagainya... tima kasih buat cintaku... 
pada semua yang hantar email maaflah kalau lambat reply yer...nasib baiklah pengalaman dulu dah ada, so semuanya tentang kekdihatiku, liza simpan terus dalan D... tapi tadi tengah nak simpan gambar cupcake yang baru liza terdelete lah pula... adoooooooiiiiiii!!!!!!!
cupcake birthday... maaf ye... liza tanya nak minta gambar kat dia pun tak ada... 
ada rezeki nak beli laptoplah pula... hehhehe... senang nak dibawa kemana sahaja....
tapi pulus tak mencukupi... sabaq....sabaq....

kini computerku dah sihat bahagia...

key...
salam dan jumpa kejap lagi

hehhehe...
i luv kekdihatiku
wassalam...


17 Mei 2010

SELAMAT HARI GURU....

SALAM BUAT SEMUA...

UCAPAN TERIMA KASIH BUAT SEMUA WARGA PENDIDIK.... 
SELAMAT HARI GURU....
tak terbalas budi cikgu yang sudi mengajar anak ku disekolah, alhamdulillah anakku semakin pandai dan ilmunya semakin bertambah...  TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGGA buat insan yang bergelar guru di KAFA dan juga sekolah KEBANGSAAN TAMAN RAKAN...


juga tak lupa,.. JUTAAN TERIMA KASIH PADA CIKGU YANG PERNAH MENGAJAR LIZA DI
TADIKA LUCKY, 
SEKOLAH RENDAH & MENENGAH ST. NICHOLAS CONVENT ALOR SETAR dan
PENSYARAH KOLEJ NEGERI, N9
HEHEHHE...
kenangan itu tak dapat kulupakan...
thanx...

wassalam...

tesco....

salam ceria dan assalamualaikum...

awal2 pagi... pergi tesco beli barang2 keperluan dan lauk pauk yang nak dimasak nanti... awal pagi Ahad ingatkan tak lah ramai orang, rupanya salah tafsiran liza ni.... punyalah ramai... liza rasa ramai yang malas nak keluar hari Sabtu untuk shooping brang2 keperluan rumah, termasuklah liza dan keluarga..... bukannya apa, sebab hari Sabtu mana2 pasaraya atau kedai, plastik beg memang tak ada... kalau nak plastik beg juga, cas dikenakan sebanyak 20 sen.... kalau naik kereta takpalah... tapi kadang2 tu naik motor, susahlah sikit nak bawa barang yang tak ada plastik...

adik dan angah.... sukanya...
lama sangat tunggu giliran kaunter bayaran, angah dan adik dah tak bleh nak duduk diam..
panjang lagi barisan... macam tak bergerak jer...
sabar... balik nanti ibu masak sedap2...
menu apa...?

ayam goreng
ikan goreng
untuk angah dan adik yang tak makan pedas
sayur tauhoo telur dan juga sambal ikan...
nyum..nyum..nyum...

suka sangat bila cintaku dan anak2 makan masakan dari air tanganku ini...
tak sedap pun kena kata sedap... (jaga hati)
tapi alhamdullillah, mestilah sedap....
istimewa buat keluarga..

wassalam...
i luv my family...

16 Mei 2010

HANTARAN PERTUNANGAN...

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM...

cupcake untuk hantaran pertunangan dari sebelah pihak lelaki, diorder oleh adik perempuannya... dia minta set M = 25pcs... tapi minta buat satu set 16pcs dan satu lagi set 9pcs... tak tanyalah pula satu set lagi untuk hantaran atau untuk makan2... atau nak buat dua2 set tu untuk hantaran...

keknya coklat moist
deco bunga semuanya dari fondant 
siap bagitahu nak letak rama-rama dan nak ada bunga ros merah..
mungkin untuk hantaran juga kot...
deco fondant dan gumpaste... gumpaste ni tak bleh dimakan ye...
keras sangat... liza beli siap punya, tak sempat nak uli gumpaste...
..
janji happy bila dapat cupcake dari liza...
tq...
wasssalam...
i liv kekdihatiku...






14 Mei 2010

birthday dan hantaran...

salam ceria buat semua dan assalamualaikum...

satu cerita dari seorang insan...

HAPPY BIRTHDAY BUAT ANAK TERSAYANG... lupo pulak nak tanya namo apo...
nak race car...minta dua race car, taknak nanti adik abang berebut..


order terus untuk kawannya yang nak bertunang... nak simple tapi nak ada bunga rose... hantaran tu temanya warna kuning....

thanx...
: )
nanti kawan tu nak kahwin blehla order ye...
hehhehehe
; )

wassalam...
i luv kekdihatiku...


13 Mei 2010

kelas DEKORASI CUPCAKE ~ FARA

salam semua...

dekorasi bersama FARA
Fara ni kerja kat kl....
mengisi masa lapang nak belajar buat deko...
muka serius betul kawan kita ni...
semoga happy2 selalu...
inilah hasil dekorasi cupcake dari FARA... hasil dari sentuhan tangannya sendiri...

terima kasih fara... sampai jumpa lagi....

: )

wassalam....




kelas DEKORASI CUPCAKE ~ INA

yang kecil molek ni ina.... cikgu sekolah rendah... sembang punya sembang.... kebetulan pula husbandnya dulu satu tempat kerja ngan cintaku... tapi sekarang suaminya dah kerja kat tempat lain...
 teliti... satu persatu....
cikgu ni buat dengan penuh perhatian....

pusing jangan tak pusing..
memberi sepenuh tumpuan untuk hasilkan dekorasi yang cantik dan menarik...
tersenyum manis je ya cikgu ni... nanti boleh buat untuk anak murid sorang satu...
tak lupa juga untuk family...
ni hasil dekorasi cupcake dari seorang cikgu... 
 nanti cikgu boleh buat cupcake untuk hari guru pada 16 Mei ni...
sampai jumpa lagi
tq..

wasssalam 


kelas DEKORASI CUPCAKE ~ SHIDA

SALAM SATU MALAYSIA DAN ASSALAMUALAIKUM...

kelas DEKORASI cupcake..... diulangi sekali lagi.... kelas DEKORASI cupcake...
disini liza hanya mengajar dekorasi cupcake sahaja... jangan salah faham ye.... resepi akan diberikan... dan liza akan terangkan macam mana nak buat resepi2 ni...kalau 12 dekorasi kita buat, memang mengambil masa yang lama... dari pagi jam 10 hingga selesai, lebih kurang jam 5 petang baru habis...

DEKO bersama SHIDA
shida memang kreatif... kita tunjukkan cara macam mana nak buat... dan dia akan hasilkan dekonya dengan ideanya sendiri...
tangannya memang seni dan dekonya memang cantik...
shida kata tak pernah mendeko pun, tapi mungkin kerana minat dan kesabaran tu penting bila nak menguli dan membentuk fondant, maka terhasillah dekorasi yang cantik...
penuh khusyuk dan fokus... hehhehe...
inilah hasil dari shida...
suka tengok kasut baby dan baby tu... siap ada botol susu lagi...
terima kasih kerana sudi belajar dengan liza,... salah dan silap mohon maaf ye...
: )
JIKA BERMINAT NAK BELAJAR DEKORASI CUPCAKE NI, HUBUNGI LIZA
019-4741805 ATAU EMAIL NAZROLIZA@YAHOO.COM
wassalam...


12 Mei 2010

kelas DEKORASI CUPCAKE ~ YANZ

DEKORASI BERSAMA YANZ..
YANZ mendeko bunga... kalau tak silap yanz kerja kat kl... berminat nak belajar dekorasi buttercream pula katanya... kalau ada rezeki kita berjumpa lagi ye...
menguli fondant, tengah buat cendawan tu...
possing ambik gambar...

hasil dari tangan sendiri... lepas ni bolehlah buat kat anak2 dan che abe pula..

tq YANZ 
: )

KALAU BERMINAT NAK JOIN KELAS DEKORASI BUTTERCREAM, TELEFON LIZA YE...
019-4741805
SAMPAI JUMPA LAGI....


KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE