maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

28 Jun 2010

POYO OH POCOYO...

assalamualaikumdan salam satu Malaysia...

Pocoyo... angah suka figurin ni, tapi yang ni bukan untuk angah yer, ni untuk anak kawan ibu punya... liza kena buat satu juga untuk angah... ops... kena buat dua untuk adik dan angah, nanti berebut pula... buat face pocoyo je, lupa pula nak ambik gambar... 

senyum jer angah...
hai pocoyo...


tq..tq..tq
cupcake untuk DANISH
order sekali ngan muffin...
muffin strawberry...

 iluvkekdihatiku...
jumpa lagi... wasssalam



25 Jun 2010

happy birthday PERRY

good day to all..

so ni order dari seorang kawan untuk kawannya... shoba order cupcake untuk kawannya PERRY..

 luck good..? hehheheh
sudah tukar lah...


cupcake simple dengan huruf HAPPY BIRTHDAY & GOOD LUCK PERRY....
jadi liza buatkan bunga rose dan kat huruf2 tu liza buat lingkaran bunga kecil.. nampak je macam senang, tapi nak buat satu2 tu yang mengambil masa.. kalau sebiji kek dah siap lama... tapi tak apa janji cantik mata memandang dan juga yang pasti customer kata suka dan kek pun sodap... alhamdullilah...



kek dalam nya adalah kek marble oren...
 thanx to SHOBA, 

i luv kekdihatiku
bye..

cupcake... DANISH

salam ceria buat semua warga Malaysia...

cupcake dari teman kolej liza... kami dapat berjumpa pun melalui faceboook... sebelum ni liza tak perasan kawan kat kolej .. dulu liza study kat Seremban., lama tak jumpa acik, cantik n bergayalah acik..... kalau tak kerana dia order cupcake melalu facebook agaknyer liza pun tak cam sampai sekarang... thanx acik sudi order kat liza.... masing2 sibuk jumpa sekejap pun jadilah, daptlah juga kita bersua...
so acik order hanya untuk makan jer... dan special nak bagi kat anaknya, sebab tu lah letak nama anaknyer.... DANISH...
HAPPY FATHER'S DAY...

 
yang cupcake ni pula acik nak bagi kat bos tempat keje dia... so liza asingkan cupcake dalam special box...
THANX ACIK, ACIK SIAP BUAT PROMOSI KAT KENGKAWAN LAGI....
sampai jumpa lagi...

i luv kekdihatiku
wassalam..

23 Jun 2010

HAPPY FATHERS DAY... 2010

SALAM BUAT SEMUA....

 kakak tanya, tak buat apa2 ke kat ayah...?... hehhehhe ibu dah siap ready dah... cuma terlewat satu hari, sebab masa hari fathers day tu cintaku bawa g jalan2... jalan2 cari makan.. heheehehehe..
ni kek yang simple jer liza buat untuk ayah kepada anak2 ku....anak2 pun ucap happy fathers day kat ayah diorang.. terima kasih to my luvly husband kerana menjadi seorang ayah yang bertanggung jawab dan penyayang  kepada anak2 kita....

 20.06.10 hari bapa... so cintaku bawa satu family g tempat kerja ayahnya... ada buat muzium terbuka untuk orang ramai... bagi anak2 tahu apa kerja ayah diorang... supaya anak2 pun tahu ayahnya juga ada tanggungjawab yang lain... tanggungjawab pada negara.... fuh!!! bunyi macam berat jer tanggungjawabtu... hehhhehehe..
 mula2 sampai mestilah bergambar kat depan pintu masuk dulu...
 sesi bergambar pun bermula... klik..klik...klik...
satu family happy2 nak ambik gambar, tengok angah tu... dia dah tak heran sangat nak bergambar.... dia teruja sesangat nak bawa aircraft,... mesti nak duduk kat tempat pilot.... abis semua digodeknyer.. tekan sana sini... pusing sana sini.. panggil nama pun dah tak dengar, buat taktau jer...
sepanjang hari tu angah kata kat ayahnya, "nak keje macam ayah.... angah nak bawa kapal terbang".... dan ayah sentiasa berpesan, " kalau angah nak bawa kapal terbang, angah kena belajar rajin2.. kena jadi budak yang pandai dulu baru boleh jadi pilot"... bersemangat betul anak ku ini.... tak sabar2 nak g sekolah....hehhehe..

bersama ngan acu mereka...
nape ni dik....?

satu hari yang cukup ceria dengan anak2... kalau ikutkan nak letak semua gambar yang diambil... huhuuhuuh tapi apakan daya, cukuplah sampai disini.... banyak keje nak buat lagi... sampai esok pun tak abis2 lagi... kalau camera pakai kodak film gerenti 10 gulung film tak culup... abis semua aircraft nak bergambar..

lepas tu kami ke Wangsa Maju g makan kat RESTORAN SAJI RAHMAT...
makan tengaharilah pula.... hheehehehe ni makan kedai makan atuk sedara liza.... nyum..nyum
lauknyer ikan goreng, ayan goreng, sayur campur, tomyam dan sambal belacan...
so sesiapa yang nak g makan kat sini datang ler... makanan yang dimasak adalah fresh... orang order baru masak, bukan lauk yang dah siap dan awal dimasak,
sampai jumpa lagi...
HAPPY FATHERS DAY....
wassalam
tq...

iluv kekdihatiku....

19 Jun 2010

BISKUT RAYA 2010

ALMOND LONDON...

Setiap kali raya mesti ada ALMOND LONDON, kegemaran semua lapisan umur...
walaupun telah lama popular, tetapi ianya tetap menjadi pilihan utama di AIDILFITRI. Biskut yang disaluti coklat dengan berintikan sebiji badam yang rangup didalamnya (bukan separuh yer) dan dihiaskan dengan kekacang almond diatasnya... mmm HOT!!! HOT!!! HOT!!! Best Selling...

TAT NANAS

 Semua oarang pasti suka... Tat Nenas yang gebu menggunakan mentega dari buttercup yang semestinya sedap,... di gulung dengan inti nanas yang tebal membuatkan anda pasti suka...
 HOT!!!HOT!!HOT!! best selling...
MAMA CARRIES
  MAMA CARRIES juga turut digemari.. icing atasnya yang manis dan licin serta bercorak....
mmmm semua pasti menggemarinya...

BISKUT FANCY AISKRIM
Tentulah kegemaran kanak2.... cookies yang berbentuk Aiskrim menjadi pilihan kanak2 disaluti dengan coklat dan dihiasi dengan colourfull rice yang berwarna-warni...
untuk anak anda yang pasti suka....!

CRISTALL BALL (BISKUT ARAB)
ianya adalah BISKUT ARAB yang diadunkan dengan warna-warni untuk menceriakan AIDILFITRI anda pada tahun ini... Menggunakan minyak sapi atau Ghee.. Biskut ini dilumur dengan gula castor... 
HOT!!!HOT!!!HOT!!! best selling... 
sila buat tempahan dengan segera... CRISTALL BALL adalah home-made cookies, jadi tempahan ini adalah terhad dan boleh ditutup tempahan pada bila2 masa. jika CRISSTALL BALL sudah mencapai limit yang mampu kami supply, maka tempahan akan CLOSE...
Jadi apa tunggu lagi...

Glitter Text @ Glitterfy.com
BISKUT SARANG SEMUT
FANCY COOKIES
akan di updatekan gambarnya....

16 Jun 2010

sup ayam... di HATI ku....

salam ceria dan assalamualaikum buat semua...


baru-baru ni liza buat sup ayam... lupa nak upload kat blog...
kenapa pula sup ayam... dihatiku...?

ada letak hati ayam ke?...

cuba tengok kat gambar ni...
carrot bentuk hati dan adalah bunga2 sikit
ubi kentang pun bentuk hati.. ni time rajin...
kalau time tak rajin tu potong macam biasa...

dah siap pun sup ayam ni...
anak2 suka makan sup ayam... ambil isi ayam,potong kecil2 jer
senang anak2 nak makan...
sup ayam macam biasalah, semua orang tahu nak buat... senang jer..
jadi liza tak letaklah resepi kat sini... hehhhehe
tq kerana sudi datang blog kekdihatiku

wassalam...



14 Jun 2010

LAMA TAK TUNJUK TERROR...

salam ceria buat semua...

apa lah yang terror sangat... takdalah terror mana pun, nak tunjuk terror kat anak2 bolehlah... bawa anak g main bowling kat Mid Valley... masa tak kawin dolu-dolu selalu lah juga main bowling ngan kawan2.. apa yang bestnya, bawa anak2 g main sekali adalah tengok gelagat angah dan adik, dioarang tak pernah masuk tempat ni... tiga orang jer main, kakak bolehlah.... adik2 tak yah lagi lah.. angah ada lah juga cuba 2-3 kali .... macam2 pesen ngan anak2 ni....

hehehhe... ayah nak tunjuk macam mana main bowling ke? atau nak tunjuk kuat....? macam ni tangan kena kuat pegang bola...
adik jaga kat situ jelah... tunggu bola keluar... yang mana satu nak ambik ni, semuanya berat2 belaka...
gaya ibu n ayah.. hehhhehe.. tempat ni gelap, ala2 macam night club pula... ada lampu liplapliplap... risau juga kalau anak2 g main jauh2.. tapi semuanya dalam kawalan...
nilah jumlah mata yang terkumpul.... hehhheheh... ayah menang tipis ngan ibu.... kakak, boleh cuba lagi yer... nanti kalau ada rezeki kita main bowling lagi.... ibu dan ayah happy bila tengok anak2 pun happy....

lepas main, jalan2 window shopping jer kat Mid Valley... dan ada sesi bergambar kat ruang legar dengan toys, so sape2 nak bergambar dengan nya kena bayaranlah, camera sendiri tak bleh... jadi ambik kat luar jelah... jadilah... janji anak2 pun ok dan suka. takdelah nak membazir pulakan...
nasib baiklah anak2 tak mengamuk nak bawa balik patung tu.... kalau mengamuk ayah ibu taknak bawa g mana2 tau...!
sampai sini sajer... semoga happy2 selalu...
salam ceria.......
assalamualaikum...

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE