maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

03 Ogos 2010

PRINCESS TASYA....

SALAM CERIA BUAT WARGA MALAYSIA....

liza dapat satu lagi order... kek BARBIE......
liza malas nak sebut BARBIE ni.. so liza taip PRINCESSS yer... sejuk sikit mendengar dan menaip nyer....

liza terima order dari acik lagi, regular customer ni... siap nak sponser kat best friend lagi.....

alhamdulillah, walaupun liza tak ada ambik mana2 kelas untuk buat kek princess ni, liza cuba juga, macam cake pillow tu pun liza tak ada ambik belajar mana2 kelas... alhamdullillah menjadi.. liza cuma berpandukan tutorial dari internet jer... so tekan pi tekan mai... carilah sikit2 ilmu kat nternet.. dah kita bayar beratus sebulan untuk P1 ni.... kenalah pandai2 godek cari ilmu tu..... hehhhehee...
dan inilah hasilnya.... bersemangat betui, hati riang ria bila semuanya dah siap.... 

besau nyer gambar... hehehhehhe.. nak menunjuk ler ni....
berat kek princess ni saja dah mencapai 2.++kg...
kek bunga2an setaman.....

gabungkan sekali... jadiler macam ni... dan berat kesemuanya sekali adalah lebih kurang 4.5kg...
kek dalamnya kek coklat moist dan disaluti dengan buttercream... jangan risau sesapa yang tak suka manis fondant boleh makan kek ngan buttercream jer....
kalau budak2 memang ler suka sangat ngan fondant ni...
...cupcake...

inilah gambar besday girl tu.... ehem..ehem... bukan yang baju oren tu yer... terlebey pula dia... nanti bleh order kat acik tau... cakap kat mak yer... hehehe
TASYA yang berbaju biru.... so sweet....
dengar cerita dari acik katanya TASYA nak potong kek pun rasa sayang sangat... hehehehee...

TQVM.....
sampai jumpa lagi...
i luv kekdihatiku....

MUFFIN RIBU-RABAN...

salam ceria dan assalamualaikum....


muffin vanilla-blueberry... muffin coklat-chip.. muffin vanilla-chip.... muffin coklat-vanilla.... semua sekali 1800pcs..... wow....!!!!

 sebelum cik intan ni order dia datang ngan mama nyer... datang nak merasa dulu muffin yang liza buat... so pagi tu liza buat... time panas2 lagi muffin tu.... alhamdullilah terus confirm order kat liza... berdebar2 juga hati ni... hehhhehehe..... bincang punya bincang... dapatler tawaran harga yang istimewa dan juga free gift....
intan ni nama manjanya... so wedding dia kat putrajaya, maafler tak dapat pegi, cintaku kerja lak haritu... hati ni teringin juga nak pegi ke majlis perkahwinannya... suaminya orang Johor.... dan sebenanrnya family intan ni pun orang Johor juga,...

so hari bekerja sudah bermula.... siap ada buat order kek lagi untuk kawan adik liza... tak lena malam lah juga dok pulun... tapi alhamdullillah satu hari satu malam siap dah 1000pcs muffin...
keesokannya pula lagi 800pcs... dan free gift lagi....

tag nama ni dah siap awal2 lagi...
telur berpapan2... namun telur akan dibasuh terlebih dahulu untuk membuang segala kotoran seperti t_ _ k ayam... (najis ayam)... 
bersusun-susun masuk baris yer...
pembantu2 yang kurang setia.... 
hehheheh.. kakak n acu sekolah pagi petang... so lewat petang n malam jer yang dapat tolong... nanti upah g makan kat luar yer... hehhehehee...
nilah pembantu setia... angah (tak sempat nak ambik gambar) n adik.. bertepis2 ngan adik... punyalah nak tolong... tapi yang banyak tolong.. tolong kacau... nasib baiklah ada angah yang tengok2 kan adik nya... tapi dalam banyak2 tengok... tengok gaduh adalah...
sekali masak 2 oven... ada rezeki kalau asyik dapat order ribu raban lagi blehla beli yang besau punya.... 
sehari semalam bleh siap 1000++pcs.... 
malam kedua dah hantar kat Putrajaya, tapi tu pun dalam jam 12 tengah malam g hantar... kalau masak dah siap, ni sebab sekali ngan paking dalam plastik.... tu yang lambat sikit..

penuh satu bonet kereta...... nak g hantar kat Putrajaya....
sekarang jangan risau.... kalau nak hantar banyak2 lebey2 lagi, kami dah ada van,... hehheheh... masa ni van tak ada lagi....
TQVM....

semoga kita ketemu lagi....

waasasalm...
i luv kekdihatiku....


KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE