maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

30 Oktober 2010

CUPCAKE ORDER DARI JOHOR..

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM...

istimewa tanda ingatan tulus ikhlas dari Fatimah untuk adik iparnya.... cupcake ni dihantar ke Puchong, rumah sepupu Fatimah, Linda lah yang akan menghantar cupcake ni pula pada YAN... Terima kasih pada fatimah yang sudi order kat liza...


16pcs cupcake buttercream tapi liza extrakan 2pcs lagi....

kek marble juga diorder Fatimah juga... nak diberikan kepada makciknya....

siap untuk dihantar.....
terima kasih....


25 Oktober 2010

CUPCAKE OREN

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM CERIA....

sedapkan nama budak ni... SAFEEYA NAZIRA...
mak nyer order cupcake untuk birthday girl ni... bertemakan oren.....



 SAFEEYA NAZIRA 2 tahun

 dah siap untuk dihantar... 
terima kasih....


24 Oktober 2010

BEN 10 KAWAN NABIL

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM....

terlupa liza nak update gambar kek ni... kek diorder dari kawan acik...
dia tahu anak dia suka BEN 10 dan nak gambar anaknya skali ngan BEN 10...
ayah dia takde gambar lain kecuali dalam hp nyer ada satu gambar nabil... liza dah bagitahu kalau gambar dia saiz kecil nanti bila print ganbar akan jadi blur... disebabkan dia takada gambar lain dan kesuntukan masa untuk mencari gambar yang lain, dan liza pun nak order lagi edible yang mengambil masa dlm 2-3 hari juga, tapi dia kata tak apa... alhamdulillah edible nampak okey..

ni ler gambar budak nabil... liza dah edit kat belakang buat kosong...

 GAMBAR BEN 10

BILA LIZA DAH EDIT DAN ORDER EDIBLE... 

jadilah macam ni.... kek dah siap dideko dan diletakkan edible...
ayahnya nak liza deko kek ni, design lebih kurang yang macam liza buat sebelum ni...

ada coklat nips berkacang... tulisan dan butterfly dari fondant....

kek dalam nya adalah kek marble trio warna warni...
liza lupa nak ambik gambar kek yang dah dibakar....

terima kasih pada En Ahmad Faisal yang sudi order kat liza...
istimewa untuk anaknya
NABIL
3 TAHUN...
HAPPY BIRTHDAY

thanx
wassalam...
i luv kekdihatiku....

20 Oktober 2010

TAHNIAH.... NEGERI MELAKA

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM...

TAHNIAH BUAT NEGERI MELAKA.... DIIKTIRAFKAN SEBAGAI MELAKA MAJU

Rakyat negeri Melaka bolehlah berbangga bahawa negeri yang menjadi tempat tinggal mereka sudah diperakui statusnya sebagai negeri maju berlandaskan piawaian antarabangsa...



20.10.2010

rakyat di negeri Melaka dapat menerima pengiktirafan itu berdasarkan lima faktor utama iaitu pembangunan bandar yang pesat, nilai kemasyarakatan yang dipulihara, pentadbiran yang berkesan, nilai sosial dipertahankan, ekonomi dan pelancongan.
Majlis perisytiharan Melaka Maju 2010 akan disempurnakan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melalui persidangan video secara langsung dari Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) ke Stadium Hang Jebat.

TAHNIAH SEKALI LAGI....

IKUT SUNNAH NABI...

salam ceria... assalamualaikum

saya nak share ngan semua orang....



Jangan ada niat simpan kuku panjang , walaupun hanya 1 mlm atau pun
hanya... jari kelingking. Bagi orang Islam adalah tidak sesuai
berkuku panjang atas apa alasan sekalipun kerana ia tidak
membayangkan kesucian dan ia juga bukan budaya kita apatah lagi
menggunakan tangan untuk beristinjak.

Orang Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang bodoh atau pun degil dan suka buat onar sebab diberi makan bahan kotor yang berada di kuku jari emaknya semasa menyediakan makanan seperti memerah santan kelapa, buat cokodok pisang, uli tepong, dll. Apa ilmu pun yang di ajar pun tak akan boleh diterima masuk ke dalam kepala.

Percayalah.

Untuk yang bujang beringat lah. Kalau hendak cari pasangan dan
mahu anak yang pandai dan mendengar kata pilihlah wanita atau
lelaki yang sentiasa berkuku pendek. Insya-Allah.

Additional info

Kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam najis manusia, iaitu E-Coli. Kuman tersebut tidak akan hilang walaupun kita mencuci tangan dengan sabun. Oleh itu, sentiasalah berkuku pendek untuk kesihatan dan kebersihan diri sendiri. Ini tak termasuk korek taik hidung, telinga dan sewaktu dengannya..

Nasihat Nabi Muhammad Saw. kepada Saidina Ali kwj. sesudah
bernikah dengan Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan , Nabi
Muhammad Saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau memakai
cincin pakailah di jari

1] jari manis
2] jari kelingking (anak jari)

dan jangan memakai pada jari
1] jari tengah
2] jari telunjuk

Nabi Muhammad saw. melarang kerana memakai cincin pada jari
telunjuk dan jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang
dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s.

Perhatian

Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan.

p/s: saudara dan saudari, sila nasihatkan kawan-kawan dan juga saudara-mara ataupun anak-anak tentang kaedah yang betul untuk berhias di dalam syariat Islam, kalau tidak sia-sia saja kita mendapat laknat dari Allah Swt. Nabi saw. memakai cincin dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut sunnah Nabi saw. senang je kita dapat pahala.





RASULULLAH S.A.W BERSABDA, YANG ERTINYA: Barang siapa yang mengerat kukunya pada ;
* Hari Sabtu : Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit

* Hari Ahad : Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan ...

 
* Hari Isnin : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat
* Hari Selasa : Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit

* Hari Rabu : Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan.

* Hari Khamis : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit.
* Hari Jumaat : Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala.


wallahhualam...
DAH HABIS BACA TU SHARE LAH PD KEKAWAN YG MUNGKIN ADA YANG BELUM TAHU...INSYA'ALLAH BITAUFIQ MAANNAJAH....

WASSALAM..

19 Oktober 2010

CINTAKU MENANG PERADUAN BONANZA

salam SATU MALAYSIA...
assalamualaikum....

video
biasalah tak pernah tengok cintaku masuk tv... apa lagi kecoh ler serumah...

alhamdulillah tak sia2 cintaku berjaga malam nak tengok bola.... peraduan di TV1 SORAKAN  SATU DUNIA SATU MALAYSIA...

DAPAT PENGINAPAN PERCUMA DI HOLIDAY VILLA BEACH RESORT N SPA DI CHERATING
4 HARI 3 MALAM...

TARGET NAK DAPAT KAN KERETA...tak kesampaian... rezeki untuk penginapan jer...

soalan kuiz bonanza tu terkumpul.. kalau tak silap ada 24 soalan kot... entah ler tak ingat lah pula....
ntah berapa banyak yang cintaku kirim pun taktahulah... tapi dapat hadiah ni pun RTM buat cabutan undi secara live... ada juga kuiz melalui telefon, adalah sekali cintaku telefon, tapi jawapannya salah... tiap2 malam telefon... hehhehehe...

cintaku dah booking hotel tu untuk bulan 12... oklah tu, time cuti sekolah....
dah nak abis tahun 2010....



ni lah pemenang2 yang lain...

video

liza dan anak2 tak pergi pun... nak tengok secara live di tv... dan memang kecoh ler kami kat umah bila nampak cintaku... hehhhehe.... kecoh ler si ibu ni... masatu ramai ler yang dok menelefon tanya apa yang menangnyer....
angah panggil ayah, sampai adik pun dah bleh sebut ayah...
tahniah pada pemenang kereta tu... dari Kajang..

THE END...

galeri raya.. 2010

salam ceria....
baru nak crita...
ni galeri raya lah pula... tahun ni tak bergambar sangat...tak ambil gambar ngan keluarga masing2...
pagi raya lepas bersalam-salaman dan cintaku g masjid... lepastu kami sekeluarga pergi ke kedai gambar... punyalah ramai ... untung besar kedai gambar ni time hari raya... kena ambil nombor giliran... kami dtg awal pagi pun dah no. 6... 





sebagai kenang-kenangan buat familyku....

18 Oktober 2010

ADIK KU DAH KAWIN....

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM....

SELAMAT PENGANTIN BARU
SERI & FARID


balik Kedah sekali lagi lepas raya dan Langkawi.... tapi baru nak crita, kenduri kahwin adik sepupu liza yang sorang lagi, sebelum ni kakak dia... liza panggil dia kakyang.... tapi kenduri kakyang, liza tak buat kek, sebab mertua dia dah order kek untuk dia... huhuhuhu.. takpelah... 


26 SEPTEMBER 2010

ni masa akad nikah kat masjid.... liza tak pergi tengok.... huhuhuuh...
kakak...

 MAJLIS AKAD NIKAH PAGI

dulu kakyang ni rajin jaga anak2 liza....pernah duduk ngan liza sebulan tolong jagakan angah.... dia suka ngan budak2.... banyak jugalah bantu liza, masa pantang duduk ngan mak pun dia ada juga tengokkan baby... dan kalau bab basuh baju n lipat baju memang dia ler orang nyer... tak sampai hati ler pula kalau tak balik kenduri... tapi kenduri kali ni tak ler sibuk sangat, sebab semuanya buat kat dewan... kongsi dewan ngan mertuanya sekali... dan mertuanya sambut 2 orang menantu ...
pagi akad nikah.... terus buat majlis kenduri...
tak sangka dah kawin dah adik liza sorang ni..., dah jadi isteri orang....

kan dah bagitau... kakyang ni memang rajin....
 
dok bagi nasihat sikit..... sembang kosong...
Mak abah dah lepaskan anak perempuan yang keduanya pada orang lain... tentu part ni sedey sikit... sekarang ni tanggungjawab suaminyalah....huhuhuhu...
tinggal hero 2 orang n anak perempuan adnin yang baru darjah 3...  lambat la lagi...mak n abah tak yah ler pening2 lagi nak pikir pasal kenduri....

mak abah n cintaku....
KEK YANG DIORDER OLEH MERTUA KAK YANG....

 
2 PASANGAN PENGANTIN ...

Dari KL Jumaat liza bertolak malam, naik van  skali ngan ayah liza dan adik2.... van tu terus nak tinggalkan kat ayah liza.... sapa lagi drebanya kalau tak cintaku.... lepastu adik liza pula bawa... gilir2... nasib baik ler wan ada lesen....

angah n adik dlm van
dreba liza....cintaku ler

Dari Kedah mlm Ahad kami naik KTM... lama dah tak naik cut....cut.... adik n angah suka sangat.... kami ambik tempat tido nyer.... kakak katil atas liza n adik satu katil.. angah n cintaku.... punyalah susah nak bagi diorang tido... main jer... kena paksa tidur... hehhhhehhe... kalau tido cepat sampai.... 
adik liza wan n awexnya duduk je lah.... seat kelas 2....
sampai pagi isnin.....
dalam train...

nak naik bus express.... ? takyah pikir banyak kali.... tak balik pun takper.... 
naik train tidooo, bila terjaga tengok2 dah sampai kat sg buluh....
sampai umah jam brapa ntah tak ingat.. tapi lebih kurang 5.30 atau 6 pagi kot.... naik teksi.... 
huhuuhuhu.... RM40 dari KL CENTRAL, hehhhehe abah dah bagi duit teksi siap2...
tq abah.. nanti kami balik lagiiiiii.....
ramah tamah betul pakcik teksi ni....

alhamdulillah semuanya selamat...
TAMMAT....





17 Oktober 2010

GALLERY CAKE 2010

SALAM CERIA DAN SALAM SATU MALAYSIA..

 















PROMOSI SAH SEHINGGA DISEMBER 2010...


SEKIRANYA.......

~ KEK RM50 - RM100
AKAN MENERIMA 9 pcs CUPCAKE : Topping (deko-Buttercream/Jelly)
SECARA PERCUMA....

~ KEK RM100- RM200
AKAN MENERIMA 16 pcs CUPCAKE : Topping-(deko-Buttercream/Jelly)
SECARA PERCUMA....
 

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE