maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

13 Oktober 2010

LANGKAWI ...PART 2

SALAM BUAT SEMUA....

bangun awal pagi..... hehhehe nak g jalan2 lagi..... yang best nya ayah liza bangun awal pagi buat sarapan... tapi bukan setakat sarapan... sarapan macam nak makan tengahari terus... nasi putih sayur campur n sardin....

dah siap semua.... jom....
kakak, angah ni makcik diorang adnin n adik
happy di pagi hari nak g jln2....
masa nak g isi minyak ada satu tempat tu ada banyak bot2 mewah... jalan2 jap n ambik gambar dulu... gambar bot tu tak delah pula... ni kami nak g ke CABLE CAR...
ni tempatnya.... takut tu memang lah... tapi hati tu nak naik sangat.... perasaan gayat tu jangan nak dicakap ler... memang lah gayat...
berbaris dulu...
dalam cable car...
adik kena marah sebab duduk tak diam, nak panjat sana sini... hehhehe tak takut langsung budak ni..
kakak takut juga, angah sampai nangis takut... ibu buat tak takut tapi hati jer yang tahu... ayah control macho ler... hehhehe
tapi masa dalam cable car tu tak delah rasa macam terhoyong hayang.. tak de rasa gayat pun, tak terasa sangat cable tu bergerak... cuma nampak dari bawah tu tinggi giler.... 
wan n geprennya n ayah liza ....

permandangan dari atas....
happy family....
dah nak turun....

dah turun bawah, ada taman arnab... bawa anak2 masuk main jap ngan rabbit... masuk free... tapi kalau nak bagi makan carrot RM 1....

lepastu pergi mandi kat Pantai Chenang
diorng naik payung terjun....
yang ada anak2 kecil ni dok kat pantai jer mandi....

ISLAND HOPPING
hahahhahha... cintaku gelak besaq.... nanti balik umah buat kira2... huhuhuuhuhuhu...
banyak sudah belanja... jimat..jimat...jimat ler lepas ni....

pakej ke island hopping antaranya pergi ke Pulau Dayang Bunting ,Pulau Singa Besar dan Pulau Beras Basah. Perjalanan antara Pulau Singa dan Pulau Beras Basah boleh menyaksikan Burung Helang di beri makan (eagle feeding). 
 mandi kat Pulau Beras Basah... airnya jernih sangat.... lepak kat sini dalam 30min jer...
singgah tengok helang, abang yang bawa bot tu bagi helang makan lemak2 ayam... punyalah banyak helang yang datang.... tapi ambik gambar ni jer yang dekat... sumber gambar dari wan..
 
Pulau Dayang Bunting....
mandi manda dulu.... airnya memang tawar... hehhhe ambik rasa sikit... 
adik n angah suka mandi... melompat2.. siap nak terjun lagi... adik taknak dipegang, dia pegang kita.
dan apalagi....
lepastu balik .... semuanya letih sangat.... balik homestay... dan rehat.... esok kita sambung lagi....
tunggu part 3 pula yer....


2 ulasan:

LyNn HaMzAh berkata...

bestnyer gie langkawi...tp budget banyak kan kalau ke langkawi nie...

LIZA berkata...

memng bajet ler nak g langkawi... tapi bajet mesti lari nyer.... lebih dari bajet.... hhehheh

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE