maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

01 November 2010

LOBSTER..... dari TAWAU

salam ceria dan assalamualaikum....

dah lama masak, tapi baru harini nak masuk dalam blog... cintaku order lobster ni dari kawannya yang nak balik dari Tawau... tak pernah lagi masak udang sebesar ni yang harga berpuluh ringgit untuk seekor.... hehhehhe... tak tau nak masak apa..... setelah disoal selidik pada kengkawan dan saudara mara.... diorang kata buat stim.... tapi bab stim menyetim ni liza kureng sikit nak makan..... 
dan yang pastinya tak sabar nak masak lobster ni... mula2 liza  basuh dan sapu dengan asam jawa.....
stimkan lobster dengan

serai
bawang putih
bawang merah
halia
sedikit garam

lepas stim, panas kan minyak dalam kuali dan goreng sekejap lobster tu... nampak kekuningan terus angkat, toskan...

goreng telur bagi hancur....(kacau...kacau..kacau)
angkat telur tu...
kemudian tumiskan
bawang putih
bawang besar
halia
masukkan sedikit garam dan sos tiram... kemudian masukkan telur tadi....
angkat dan letakkan atas lobster tadi....

dah siap... macam tu jer.....
nak taip resepi elok2 tak pandai.. maka jadiler macam ni... heheheehhe

dah siap.... 

ok.... insyaallah kalau ada resepi lain liza akan update dalam blog.....
salam ceria....

tq...

i luv kek di hatiku

Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE