maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

31 Disember 2010

cupcake ORDER DARI MOSCOW

salam ceria dan assalamualaikum buat semua...

semoga dihari Jumaat yang indah ini membuatkan kita semua dalam keadaan sihat bahagia di samping insan2 tersayang....

adik tak sihat... dah 2 hari demam... hehhhe demam bola agaknya.... demam tak dapat ikut ayah, kakak n angah...ayah tak bawa adik yer.. kesian kat adik, nangis nak ikut, tunggu adik besar sikit yer baru bleh ikut.. lepastu tinggal ibu sorang2 kat umah...

25.12.10 liza dapt email dari elyn... hehheeh... tanya pasal cupcake... nak theme Arsenal... nak buat surprise birthday... liza kata ok... dan elyn ada bagi contoh gambar edible tapi theme Chelsea... elyn setuju liza buatkan edible theme Arsenal dan ada juga nak letak gambar sendiri...

yang teruja sangat tu, tak sangkalah pula elyn ni ada di MOSCOW.... wahh.... kekdihatiku bleh sampai sana... itulah kan kuasa internet... hehehheh... kita boleh berhubung dengan ramai orang diseluruh negara.... dan alhamdulillah rezeki liza, cupcake diorder dari sana...
nak surprise kan pada kawannya di MALAYSIA... yang tinggal di Ampang....

malam tadi 30.12.10 g hantar dan buat temujanji di Petronas Ampang... pesanan dari elyn kata ada nak delivery baju... wah... bestnya crita... bila sampai jer... kami bagi kat dia cupcake n wish HAPPY BIRTHDAY.. terkezut dia... n terpinga2.... memang nampak muka macam tak percaya... hehehe best...best.... tak sangka birthday dia dapat cupcake yang diorder dari kawannya yang jauh dimata... jauh diperantauan pula tu.... berulang kali asyraf ni ucap terima kasih.... wah.. bestnya dapat surprise...

order dari orang jauh, beruntung orang kat sini yang dapat makan....

ni lah cupcake untuk ASYRAF
minat Arsenal...
HAPPY BIRTHDAY ASYRAF


atas permintaan elyn, gambarnya nak di blokkan... bleh tengok edible ARSENAL jelah yer....
thanx elyn...
nanti kalau balik MALAYSIA blehlah order untuk elyn makan2 pula yer...
semoga elyn berpuas hati...
bye...
wassalam..
i luv kekdihatiku...

29 Disember 2010

CUPCAKE 1ST ANNIVERSARY

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM....


dapat order dari nana.... 1st anniversary nya... order cupcake nak meraikan bersama suami tercinta....
sebelum ni nana ada order apam dinosour untuk makan2.. dan alhamdulillah nana kata suka... 
nak g hantar kat LRT BUKIT JALIL, hujan lebat sangat.. cintaku bawa kereta perlahan, sebab jalan taknampak clear... dengan petir kilat ujan memng lebat petang tu... 
maaflah nana sebab sampai lambat ptg kelmarin... 

nana nak cupcake dia warna-warni, liza harap nana sukalah yer....
16pcs cupcake
coklat moist
buttercream perasa vanilla

istimewa buat nana... 

with love
SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN YANG PERTAMA
NANA DAN FAIZAL
PACKING WINDOW BOX...

terima kasih yer nana...
wassalam

i luv kekdihatiku

28 Disember 2010

cupcake logo BOLA MALAYSIA...

salam ceria dan assalamualikum...

TAk abis lagi nak bercerita pasal MALAYSIA menang bola.... hehhee... bersemangat cintaku betul....  malam tadi g downtown... saja nak jalan2... bukan nak cari apapun.. sebelum tu keluar g makan dulu.... jalan2 kat downtown tu, ramai yang jual baju jersi bola... ingat nak beli kat cintaku baju bola.. cintaku minat ngan LIVERPOOL... tapi logonyer jenis lekat.. nak cari yang logo jahit tapi takder... beli jersi kat angah n adik... LIVERPOOL.. jalan depan sikit... ada org jual jersi MALAYSIA..... alahai dah beli yang tadi... abang pun cari juga MALAYSIA nyer... takpaloh.. hehhehhe takdo bajet lagi... sepasang RM40 nak kena beli 2pasang... huhuuhuh...  diskaun RM70.... tapi nantilah.... tak cukup bajet... :)

baru nak buat kek kat cintaku, pikir nyer pikir .... terpikirlah nak buat cupcake birthday kat cintaku, dah lepas, 23 Disember 2010... nak kaitkan dengan minat dia yang suka tengok bola... dan baru2 ni MALAYSIA menang bergaya.. cintaku pun terlompat2 tengok, dah tak bleh nak duduk dah...

maka tersebutlah cerita di suatu pagi2 buta 28/12/2010, sementara nak tunggu cintaku tidur, liza tidur awal.. hhehhehe.. cintaku dok main game sampai kul 3pg baru tido... liza bangun jam3.30pg baru nak bakar kek... sambil tu buat design logo.... habis sampai jam 6.00pg.... tido jap... tetiba je ada org kejut, bangun solat subuh.. hehhe.. abg dah nak g kerja.... kelam kabut bangun... minta cintaku g beli nasi lemak dulu... apalagi susun cupcake atas kadbod... deco sikit2.... masukkan dlm kotak... letak dalam plastik.. cintaku balik dr beli nasi lemak, dan liza terus bagi kat dia... surprise kat abang...! hehhehhehe... tapi cintaku tau yang dalam kotak tu adalah kek... yeeeehahaaaa... tapi kek apa yer...?

CUPCAKE LOGO
nilah cupcake nyer....
 25pcs cupcake coklat moist
istimewa buat cintaku...
SELAMAT MENYAMBUT HARI LAHIR

cupcake yang kelam kabut sikit... sebab nak surprisekan untuk cintaku... taknak bagi dia tengok
alhamdulillah... dah siap.... dah kenyang pun kawan2 dia kat tempat kerja...

tima kasih pada cintaku yang tak henti2 bagi support dalam dunia baruku... dunia bakery

wassalam...
iluv kekdihatiku

27 Disember 2010

CUPCAKE DELIVERY KE HKL

salam ceria dan assalamualaikum...

dapat order dari nurse yang kerja kat HOSPITAL BESAR KUALA LUMPUR...
keje baik2 yer.... nak sambut birthday kawan dia.... tq sudi order..

cupcake coklat moist

nak colour merah dan purple
HAPPY BIRTHDAY EID YANG KE 26

TQ TO MISI INTAN

nanti blehla promote kat misi2 yang lain yer..... hehehehe

wassalam...
i luv kekdihatiku

WEDDING CAKE DARI PUTRAJAYA

Assalamualaikum dan salam ceria buat semua....

3 biji kek ni diorder oleh Aina dari Putrajaya, adik Aina yang minta kakaknya tolong uruskan wedding cake bertemakan warna merah putih... dan yang penting sekali jangan ada warna pink dan lain2 warna kecuali hijau untuk daun.... mula2 aina nak cake saiz 6'+8'+10'.... lepastu cancel nak tukar saiz.... hehheheeh... mula2 baca sms ingatkan nak cancel kek... ruponyer nak kek saiz beso... alhamdulillah.. so cake yang ni liza buatkan mengikut saiz yang customer naklah... 8'+10'+12

cake saiz 8'
coklat moist
1.9kg

cake saiz 10'
strawberry coklat
2.7kg

12'
coklat moist
3.88kg



sebelum ni aina ada order photo cake kat liza... dan alhamdulillah aina n keluarga terutama adiknya suka sangat.... terima kasih pada aina... semoga kita dapat bertemu... maaflah kalau ada yang terkurang... dan masa g hantar kek tu tak dapat jumpa... cintaku n anak2 je yang menghantarnya...
lepasni aina pula... nanti adiklah yang tolong uruskan wedding cake yer...? hehehheh :)
thanx...
wassalam....

i luv kekdihatiku

MALAYSIA BOLEH....

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM.....


TAHNIAH PADA PASUKAN BOLA SEPAK MALAYSIA..... 
CINTAKU N ANAK2 MELONCAT2 TENGOK BILA GOL DIJARINGKAN.... DAH TAKBLEH NAK DUDUK... SEMUANYA BERDIRI MACAM KAT STADIUM PULA.....  GEMBIRA BILA PASUKAN MALAYSIA BANYAK SKOR GOL.. KALAU TAKDA GOL MASUK, huhuhuuh :(
ALHAMDULILLAH...

wassalam...
i luv kekdihatiku...

19 Disember 2010

PHOTO CAKE PERTUNANGAN...

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SATU MALAYSIA...

tempahan dari aina PUTRAJAYA....
nak letak edible...
tapi satu jer permintaannya,

permintaan dari customer,
tak nak edible cake with image nie tidak diletakkan di dalam blog atau mana2 website,

sebabtulah liza blurkan gambarnya...
takpakan kalau macam ni....

bagi nampak design yang liza buat dahler.... hheehhehe...

 kek coklat moist....


dan apam 400pcs letak filling campur2...

tq sebab sudi order kat liza.... cintaku g hantar kek ni kat tesco Puchong, pick up kat sana jer...

i luv kekdihatiku...
wassalam...

CAKE JOYSTICK PS2

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM CERIA BUAT SEMUA...

15 December 2010 hari lahir angah yang ke 4 tahun.... takda buat majlis pun, tapi liza ada jugalah buat kek untuknya... banyak hari juga dok pikir nak buat kek apalah yang menarik kat angah.... nak buat spongebob atau ben10 bukannya angah ni minat sangat nak tengok tv cartoon... ada juga yang bagi idea suruh buat kek thomas... fuhhh!!! pening juga nak memikirkan kek birthday anak ni... selalu kita dok buat kek kat orang lain... kat anak takde idea...

tengok hobi angah sekarang ni main game kat komputer... main game PS2.. jadi buatlah kek berkaitan yang angah suka, yang dia suka buat... main game jer.. kadang2 makan pun taknak, susah sangat nak suruh berhenti makan... punyalah dok main, kadang2 sampai terkucil dalam seluar menahan kencing, tak sanggup nak tinggalkan PS2... dah kena marah, menangis baru nak g toilet... 
petang liza bakar kek, malam tu mendeko, kebetulan adik sepupu ada datang n tidur kat umah, tahan diorang jap untuk celebrate birthday angah...

cake joystick playstation untuk angah
dan satu lagi untuk kakak n adik kongsi yer....
happy birthday angah
PS2 warnanya hitam.. jadi kat dalamnya liza buatkanlah kek warna-warni... baru menarik kan....hehhehe perasanlah pula...


macam nilah keadaan angah kat umah yang mengisi sepenuh masa lapangnya...
main PS2.. ibu ambik gambar pun tak perasan...
agak2 dah boring dia main game kat computer pula...
punyalah nak main jer.... pernah sekali main game kat komputer sampai boleh terlena... hehhehhe....
HAPPY BIRTHDAY ANGAH
SEMOGA MENJADI ANAK YANG SOLEH...

permata hatiku...
my family....
adik sepupu liza yang tak dijemput.. hehhehe.. kebetulan diorang datang rumah... celebrate sekali.... suka sekali yong.... paktam control macho bergambar ngan angah... rambut teknik rebonding ker..?

ok.... sampai sini dulu cerita tentang birthday angah....
cake yang paling angah suka sekali... gembira bila dapat buatkan kek n bagi anak2 happy... nanti kek apa lah pula nak buat kat kakak... bulan Februari 2011..

wassalam

i luv kekdihatiku

15 Disember 2010

CAKE BEN 10

SALAM CERIA DAN ASSSALAMUALAIKUM BUAT SEMUA...

order dari jihan rakan facebook, kebetulan juga sama sekolah masa sekolah menengah di Alor Setar..
istimewa untuk sambut birthday anak lelakinya....

asyik buat muka je liza ni... hehhehe...
ni ler muka ben10, buat menggunakan fondant...
keknya disaluti buttercream dan jelly...
cake vanilla


HAPPY BIRTHDAY
ADAM DANIEL
6 YEARS
ben10 dah gunting rambut.. hehhehhe....
maaf yer jihan, tertinggallah rambut belakang dia.... dah hantar kat jihan, baru perasan bila tengok gambar ni balik...macam mana lah bleh tertinggal rambutnya....

jihan order cupcake untuk anak perempuannya juga... 
sama2 nak sambut birthday ngan abang nya....
cupcake perasa strawberry
thanx jihan.... sampai jumpa lagi....

wassalam
i luv kekdiahtiku

APAM DINO KE KOTA DAMANSARA

assalamualaikum dan salam ceria....

APAM DINOSOUR di order oleh Lina yang tinggal di Kota Damansara....

katanya nak buat makan2....
maaf ye lina.. order tengah2 malam tak ada kotak nak letak apam ni, bungkus ngan plastik jer... tak sempat nak g beli esoknya sebab dah nak hantar kat Lina...
100pcs apam dino

tima kasih sudi order pada liza, insyaallah ada rezeki jumpa lagi....

wassalam...
i luv kekdihatiku

13 Disember 2010

kek... ROSES BASKET

SALAM CERIA DAN ASSALAMMUALAIKUM...

permintaan dari Kak Dahlia nak buat hantaran pertunangan....

tema nya purple dan krim... 
 siap dengan kotak hantaran dan riben lagi.... hantar sampai rumah kat area Balakong...
risau juga bawa kek ni dalam perjalanan, takut jadi kek penyek jer... tapi semuanya dalam keadaan baik....kek tiba dengan selamat ...
bunga satin dan riben berwarna ungu...
terima kasih Kak Dahlia, sudi order pada liza... insyaallahkalau ada rezeki kita jumpa lagi yer...
bye
wassalam...
i luv kekdihatiku

11 Disember 2010

KEK SPONGEBOB....

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM BUAT SEMUA....

ni regular customer liza yang sebelum ni ada order wedding cake, senang berurusan dangan cik sal ni... datang rumah bincang macam mana nak bentuk rupa kek, terus je bayar.... hehhehe... siap promosi kat kawan2 nya... dan bawa kawan untuk tempah cupcake...

cik sal ni datang umah malam... dia nak order kek untuk anak sedaranya... nak buat birthday... no telefon liza hilang, so dia datang rumah jer terus, tanya bleh tak buat kek nak ambik esok.... liza pun tak da buat apa2, tengok barang2 pun semuanya cukup... apalagi boleh sajalah... untuk tidak menghampakan orang... takpa.. takda masalah... hehhhhehe....

anak sedaranya ni minat spongebob.... so macam ni lah ruponyer.... masa pun tidak mengizinkan nak pikir buat baju nya.... petang dah nak ambik... fondant pun ada lah sikit untuk nak buat mukanya...

cupcake n cake......
COKLAT MOIST cake ada FILLING COKLAT GANACHE....

HAPPY BIRTHDAY TO QAYYUM
2 TAHUN


terima kasih pada Cik SAL....

order sekali ngan 100pcs APAM DINOSOUR
dah spongebob warna kuning, apam ni pun buat kuning juga dotdot jer colourfull..

wassalam...
i luv kekdihatiku...

06 Disember 2010

CUPCAKE PERTUNANGAN

salam ceria dan assalamualaikum... buat semua......

cupcake ni diorder dr kawan liza masa kecik2 dulu, dalam facebook kami bertemu... nak dibawa ke Perlis nun diutara sana tu.... jauh sungguh cupcake ku keutara... alhamdulillah yong suka dan sepupunya pun suka.....

cupcake fondant nak tema warna pink putih... dan taknak daun hijau banyak2....

yong ada bagi contoh gambar, tapi biasalah kan... mestilah nak buat lain dari yang lain juga...
janji ada bunga rose, nama dan date.... bunga buat sendiri ler....

bunga ros dari fondant....


dah banyak kedai bunga yang jual buat hantaran liza n cintaku pergi... nak cari transparent box.... ada tu memang ada tapi size yang tinggal tak muat nak letak cc.... terpaksalah letak dalam windows box...
cupcake coklat moist... buttercream... bunga rose dr fondant....

SELAMAT BERTUNANG
NISA DAN KHAIRI
4.12.10


 gubahan bunga untuk windows box... 
ni pun buat sendiri tau....

thanx yong....

wassalam..
i luv kekdihatiku

DOA AKHIR TAHUN DAN AWAL TAHUN

assalamualaikum... panduan, ingatan untuk saya dan keluarga....

Selamat Tahun Baru 1432 Hijrah...
Doa Akhir Tahun (Baca selepas solat Asar 29 Zulhijjah 1431 / 6 Disember 2010 - Isnin) :


Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya.

Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.

Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah.

Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.

Doa Awal Tahun (Baca selepas solat Maghrib 6 Disember 2010 - Isnin) :


Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami.

Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.



sumber dari  http://myadha.com/

wassalam...

04 Disember 2010

SATU YANG TERTINGGAL

salam ceria dan assalamualaikum...

sejak diperkenalkan produk baru ni... ramai yang bertanya dan berkenan... APAM DINOSOUR lagi... hehheheh... ... murah jer...
100pcs RM20 plain... berwarna-warni juga... nak satu colour pun boleh...
100pcs RM25 letak filling blueberry,strawberry,burberry,oren... nak letak sekaya pun boleh jua..

sebenarnya buat apam ni sekejap jer nak kukus nyer.. yang lama nya tang nak buat dot..dot tu jer.... jap warna hijo, merah, kuning, birulah.... kalau satu warna satu dot...dot kejap jer.... dalam dok tengok mana yang sudah mana yang tidak pun bleh tertinggal juga satu... lain dari yang lain... hehhhehehe...

tu pun masa nak snap gambar baru perasan... ada tertinggal satu ruponyer... yang satu tulah berebut nak makan.... 
APAM DINOSOUR KEMBALI LAGI.....
PERASAN TAK?.... TERTINGGAL SATU YANG TIDAK BERDOT...DOT....

100pcs letak filling blueberry
terlebey sudah.... filling blueberry sampai terkeluar...
tima kasih pada yang mengordernya... tak ingat lah pula nama sapa ntah.... order pagi.. ptg tu juga ambik.... hehehehheh.. nasib baik barang2 semuanya dah ada....

sekian... wassalam...

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE