maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

30 Januari 2011

coklat moist KEKDIHATIKU

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM....

tempahan dari seorang ibu yang sedang mengandung, Fiza..
teringin sangat nak makan kek coklat moist, dan dibayangkannyer dengan lelehan coklat kat tepi2.. taknak coklat rice... nak limpahan coklat kat kek jer.... 

dah siap,... fiza nak bawa balik ke kampung juga... untuk buat makan2..
budak2 pun suka makan, tengok coklatnyer...

Kek Coklat Moist dgn curahan ganache
8 inci
1.4kg (+-)
boleh tambah
(ganache + choc rice + parutan coklat)
(ganache + badam)
 nak bagi cantik sikit, blehlah letak bunga ros...
tq Fiza...
wassalam...
i luv kekdihatiku

23 Januari 2011

muffin ku ke Kuantan....

salam ceria dan asssalamualaikum....

order dari kawan cintaku... nak balik ke Kuantan jumpa keluarga tercinta... nak order kek tapi disebabkan balik naik bus, dia order muffin jer, senang nak pegang...

muffin coklatchip dan muffin cake perasa coklat...
82pcs muffin
tq en. Man...

wassalam
i luv kekdihatiku

cupcake.... siti punyer...

salam ceria dan assalamualaikum...

bukannya lupa tapi tak ingat.... liza terlupa ada satu lagi tempahan yang liza tak upload gambar kat blog.. maaf yer cik siti... kat facebook dah letakkan... bila check kat blog... takde... lupo pula... 

kalau simpan lama tak update blog macam ni lah... hehhehehe
25pcs cupcake coklat moist
buttercream
tima kasih yer cik siti.. 
wassalam...
i luv kekdihatiku

22 Januari 2011

DANISH SUKA BEN 10

assalamualaikum dan salam ceria...

istimewa untuk birthday boy...

nak sambut birthday dengan kawan2 kat sekolah...

kek coklat moist
buttercream

DANISH RIEFQI...6 tahun
thanx to acik yang memng selalu order kat liza...


ada lagi yang acik order
100pcs mini muffin filling strawberry
dan
apam dino 100pcs plain
dan keesokannya acik order lagi...
tapi ni kawan nyer yang kirim... nak bawa ke pejabat
mini muffin dan apam dinosour 
tq acik...

wassalam..

i luv kekdihatiku...

17 Januari 2011

minggu yang demam...

salam ceria dan assalamualaikum...
minggu demam... liza dan anak2 semuanya demam... sebelum tu adik yang demam dulu.. dah 3 hari adik demam... bawa adik ke klinik, kena ambik darah.... alhamdulillah tak de apa2, cuma demam biasa, tapi badan panas sangat..... adik kena ambik darah sebab nak check kalau terkena denggi... siap dapat ubat yang masuk kat punggung, kalau panas sangat badan tu... ada juga ikut petua orang lama, ambil daun bunga raya ramas2 dan sapukan kat dahi n kepala adik... tapi bila dah bagi ubat klinik ni alhamdulillah semakin baik...

adik kena cucuk ambik darah.. kalau bab nak cucuk mencucuk, memang dari dulu liza tak pegang anak2.. baik masa baby nak cucuk.. sampai besar.. hehhehe semuanya cintaku yang pegang... tak sanggup nak tengok anak2 nangis n kena cucuk... kesian kat diorang...

lepas adik baik demam, liza pula yang demam.... demam sakit abis badan2... bila malam je menggigil sejuk, macam seram sejuk... dah 3 hari demam, kakak n angah pula yang demam, kebetulan time tu ada pula buat sembur aedes kat kawasan umah liza... pagi tu ada pula org datang check umah nak tengok ada nyamuk atau jentik2... pesan diorang kalau demam kena g check takut kang kena denggi lah pula... rupanyer kat kawasan umah tu dah ada 6 kes dan block liza dah ada 2orang kena denggi... esok tu cintaku bawa liza dan anak2 g klnik pula... liza yang kena cucuk ambik darah, dah lebih 3 hari demam... tapi alhamdulillah ok...

kakak demam, tak lalu nak makan, tekak pun sakit... minggu tu makan bubur nasi dan sup jer...

angah pun demam, nampak je ceria... demam main je nih... bila jumpa doktor nak check meraung menjerit2... punyalah susah nak ambik suhu panas kat dahi pun menagis macam kena cucuk..

adik masih lagi kurang sihat, tak ceria lagi... dia duduk diamlah kat klinik, sebab dah pernah kena cucuk... takut lah tu... hehhheheeh.... 
angah dan adik bila time demam, diorang nak kat ayahnyer jer... nak mandi ke, nak susu botol ke, nak tepuk time tidur ke atau time makan semuanya minta kat ayah.. bila ibu nak buat menangis tak bagi.. hehhehhe.. time anak2 demam ibu rehat lah yer... ayah take over anak2...
alhamdulillah...

alhamdulillah kini semuanya dah sihat sperti biasa.... kakak pun dah berselera  nak makan... angah dan kakak pun dah bleh kesekolah.... 
adik pun dah ceria2 selalu...
ibunya pula dah mula mengambil order kek.. hehhhhe...dah larat....
hehhehe..
wassalam..
selesai sudah cerita tentang minggu yang demam...

i luv kekdihatiku....
ayah nyer... harap2 sentiasalah sihat dan ceria... amin...

ST.NICHOLAS CONVENT A/S

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM....

8 Januari 2011

ReUnion SNC batch 1996

Happy dapat jumpa kawan2 lama.... memang sejak sekolah tamat tingkatan 5, masing2 membawa haluan sendiri... dan sememangnya liza dah lama tak jumpa kawan2 semua...

liza buat kek khas untuk kawan2 semua... dan semestinya berkaitan ngan sekolah...
logo lencana sekolah lah...

kek coklat moist
buttercream

hijau kuning warna negeri KEDAH

macam2 ragam nak ambik gambar...

kawan sekolah....ku...

ni yang best ni.... semua dah possing ambik gambar ramai.. baru buka kotak kek... dan baru diorang tengok kek macam mana ruponyer... banggalah pula liza ni.. tak sangka diorang, kek yang liza buat tu adalah batch (lencana) sekolah.. lama dah tak tengok rupo lencana sekolah yer... alhamdulillah kawan2 semuanya suka dan happy... teruja sungguh.. pakat2 ambik gambar nak buat kenangan..
insyaallah kalau ada rezeki bleh lah jumpa lagi... maaflah liza jumpa korang semua sekejap jer, coz liza nak g hantar kek kat Klang... tapi happy sangat2.. macam2 crita, masing2 nak crita taktau nak nyampuk yang mana satu...
semoga kita semua ceria2 selalu...

dan ni gambar kek yang liza buat satu lagi order dari jiran...
tak tidur malam hingga kepagi.. nak siapkan 3 biji kek.... kek yang kak ita delight tu dah publish kat blog.. yang dua biji ni je belum lagi.. malam tu liza balik dari ngantor kek ke Klang, liza demam, tak sempat nak upload kat blog, lepastu anak2 pun demam.. 

strawberry shortcake

kek vanilla + strawberry
kek ni buat dulu baru buat lencana sekolah...
ehhehehhhe.. tapi exited sangat nak crita pasal reunion..
terlupa pula ada satu lagi gambar kek tak upload...

jumpa lagi
wassalam...
i luv kekdihatiku....

12 Januari 2011

HAPPY ANNIVERSARRY ITA DELIGHT...

 ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM CERIA...

HADIAH KEK ULANGTAHUN DARI SIS LEA IPOH..

dan kali ni surprise buat seseorang yang terkenal dikalangan pembuat biskut dan bakers2 yang lain.... dan dah banyak buku yang telah dihasilkannya... sesiapa yang berminat nak order biskut ataupun nak belajar cara2 buat biskut yang sedap blehla layari blog kak ita ni... http://www.ita-delight.com


permintaan sis lea nak kek yang macam sebelum ni liza buatkan.. order dari Putrajaya... tapi macam biasalah mesti nak buat lain dari yang liza buat sebelum ni... liza dah tanya pada sis, nak ubah sikit... alhamdulillah sis pun setuju... maka terjadilah kek macam ni, istimewa buat pasangan suami isteri yang saling sayang menyayangi.., orang yang nak buat deko kek ni pun pun kena bercinta juga...  hehhehh :) bercinta sampai demam.... :)

pilihan sis mestilah warna merah... dan mesti ada luv kat tengah2 kek... 
wah!!!...merah tanda cinta yang hangat membara.. 
semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat..
  
kek saiz 12 inci
coklat moist
KAK ITA DAN ABANG AZNAN
HAPPY ANNIVERSARRY 

pelbagai sudut nak tunjuk bunga n kek...

"ros merah membara sehangat cintaku...."

kek ni dah sampai kat umah kak ita...
istimewa buat kak ita n suaminya..

sebelum nak g hantar kat Klang, cintaku memang dah siap plan nak g umah kak ita, tapi kebetulanlah pula ada satu jalan tutup, nak kena masuk jalan lain, pusing punya pusing dah tersesat kemana ntah, nasib baik anak kak ita nak keluar g hantar orang kat bandar, jumpa dioranglah kat Petronas... tak dapatlah jumpa kak ita, kirim surprise kat anak dia jer, lagipun kak ita penat baru je abis mengajar kelas... dan kak ita pun ada kirim tat epal... memang sedap tat epal...
liza pun ada beli buku hasil karya kak ita, tapi buku resepi muffinlah.. hehhhe
terima kasih pada sis lea yang beri kepercayaan buat kek surprise untuk kali kedua dan order pada liza
harap di suatu masa nanti jika berkesempatan blehlah kita berjumpa...
insyaallah...
wassalam...

i luv kekdihatiku

06 Januari 2011

PRINCESS HANA - BIRTHDAY CAKE

assalamualaikum dan salam ceria buat semua...

dapat order dari orang utara....akak ni pun buat kek juga.... hehheheh... dari SIS LEA...  sapa2 berminat nak blaja dalam dunia bakery bolehlah buka blog sis, area IPOH MALI, TAKDAK SOMBONG MAA... macam2 kelas ada... liza kenal sis ni pun melalui fb, tak pernah lagi bersua muka, cuma berhubung melalui fb jer.. kalau ada rezeki blehla jumpa sis lea... :)

PRINCESS HANA... istimewa untuk sikecil yang comel,...  hadiah dari aunty lea...


coklat moist + buttercream kat dalamnya + fondant diluar
kalau tak suka fondant yang manis ni, bleh makan kek ngan buttercream

HAPPY 1st BIRTHDAY HANA...
untuk anak sulungnya... hadiah dari orang jauh...
cintaku g hantar kat Putrajaya, surprise kat diorang, dan alhamdulillah semuanya suka..

thanks to sis lea, yang memberi peluang pada liza untuk buat kek yang istimewa ni...
semoga bergembira dan ceria selalu...
wassalam... 

i luv kek dihatiku...

04 Januari 2011

2011 N SCHOOL

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM...

masih belum terlewat lagi rasanya....liza nak ucapkan
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2011... :)

3.1.2011
hari pertama angah bersekolah... daftar di KAFA, dekat jer ngan umah... bolehlah untuk permulaan dia mengenali kawan2..... kakak dapat sekolah baru di seksyen 2, Bandar Kinrara... dapat kelas 3Jasmin.... 

bersemangat bangun awal pagi nak ke sekolah... risau jugalah kalau angah tak bleh nak bangun awal pagi, sebab sebelum ni bangun lewat, tidur pun lewat.. tapi malam tu tidur awal... 
semuanya kerana semangat nak sekolah.... kalau ikutkan angah baru 4 tahun bulan 12.2010.... walaupun tahun ni 5 tahun.... 

mula2 g hantar daftar kelas kakak dulu, baru hantar angah kat KAFA.... risau juga kalau angah nangis ke apa ke.... tapi alhamdulillah semuanya dalam keadaan baik saja.... mula2 mungkinlah segan, tak kenal kawan2 lagi, insyaallah lama2 dah ok... sementara nak dapat kawan baru ni....

hari pertama ke sekolah
peace....

adik demam pun bangun awal nak hantar kakak n angah gi sekolah..

video
gambar tak dapat nak di betulkan, tengok cam gini lah....
sesi perkenalan angah didalam kelas...

tu ustazah lukiskan minta pelajarnya pun melukis benda yang sama...
ni angah lukis, ada serupa ke...?
kertas angah basah terkena air ...

lepas ambik kakak balik sekolah, bawa adik g klinik kesihatan, adik dah 3 hari demam kena ambik darah check takut kena denggi... tapi alhamdulillah adik demam panas biasa jer.. bagi makan ubat, hari ni dah nampak sihat sikit... sebelum ni ada beli ubat kat farmasi jer....
hari ni adik merap sikit, tapi badan dia dah tak panas ....
adik kena cucuk ambik darah buat ujian...

k, sampai sini cerita tentang sekolah anak2 ku...
dan pada hari kedua, angah nagis taknak ke sekolah pula... punyalah susah nak kejutkan... aduhai.. esok camner lah pula...

wassalam....
i luv kekdihatiku...

CUPCAKE COLOURFULL

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM...

25PCS CUPCAKE PAPERLINE 
COKLAT MOIST
SIMPLE DECO BUTTERCREAM...

customer buat order untuk makan2 nak dibawa ke birthday party kawannya...


wassalam..

 thanks...
i luv kekdihatiku...

02 Januari 2011

cupcake LOVE...

salam ceria dan assalamualaikum semua...

semenjak dua tiga empat menjak ni, liza rasa macam deko liza ni suka buat bentuk luv lah pula.... hehhhe....
order cupcake coklat moist untuk isteri tercinta... nak tema biru... tapi taktau nak design apa dan macam mana... jadi yang liza pikirkan... bentuk hati... yang boleh menggambarkan perasaan cinta... 
wahh... cinta hatiku....
bersemangat nak buat... tapi liza buat simple jer...

SELAMAT HARI LAHIR BUAT ISTERI TERCINTA....
ZURAIDAH
Pelbagai sudut nak ambik gambar cupcake ni..

bagi nampak merah.... baru terang sikit hati tu...hehhehe
25pcs cupcake coklat moist yang popular...
buttercream n jelly...

tq pada suami zuraidah ni... heheheh nama apa yer..? nanti tanya cintaku..
tq sebab sudi order dari kekdihatiku...

bye wassalam...
i luv kekdihatiku....

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE