maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

17 Januari 2011

minggu yang demam...

salam ceria dan assalamualaikum...
minggu demam... liza dan anak2 semuanya demam... sebelum tu adik yang demam dulu.. dah 3 hari adik demam... bawa adik ke klinik, kena ambik darah.... alhamdulillah tak de apa2, cuma demam biasa, tapi badan panas sangat..... adik kena ambik darah sebab nak check kalau terkena denggi... siap dapat ubat yang masuk kat punggung, kalau panas sangat badan tu... ada juga ikut petua orang lama, ambil daun bunga raya ramas2 dan sapukan kat dahi n kepala adik... tapi bila dah bagi ubat klinik ni alhamdulillah semakin baik...

adik kena cucuk ambik darah.. kalau bab nak cucuk mencucuk, memang dari dulu liza tak pegang anak2.. baik masa baby nak cucuk.. sampai besar.. hehhehe semuanya cintaku yang pegang... tak sanggup nak tengok anak2 nangis n kena cucuk... kesian kat diorang...

lepas adik baik demam, liza pula yang demam.... demam sakit abis badan2... bila malam je menggigil sejuk, macam seram sejuk... dah 3 hari demam, kakak n angah pula yang demam, kebetulan time tu ada pula buat sembur aedes kat kawasan umah liza... pagi tu ada pula org datang check umah nak tengok ada nyamuk atau jentik2... pesan diorang kalau demam kena g check takut kang kena denggi lah pula... rupanyer kat kawasan umah tu dah ada 6 kes dan block liza dah ada 2orang kena denggi... esok tu cintaku bawa liza dan anak2 g klnik pula... liza yang kena cucuk ambik darah, dah lebih 3 hari demam... tapi alhamdulillah ok...

kakak demam, tak lalu nak makan, tekak pun sakit... minggu tu makan bubur nasi dan sup jer...

angah pun demam, nampak je ceria... demam main je nih... bila jumpa doktor nak check meraung menjerit2... punyalah susah nak ambik suhu panas kat dahi pun menagis macam kena cucuk..

adik masih lagi kurang sihat, tak ceria lagi... dia duduk diamlah kat klinik, sebab dah pernah kena cucuk... takut lah tu... hehhheheeh.... 
angah dan adik bila time demam, diorang nak kat ayahnyer jer... nak mandi ke, nak susu botol ke, nak tepuk time tidur ke atau time makan semuanya minta kat ayah.. bila ibu nak buat menangis tak bagi.. hehhehhe.. time anak2 demam ibu rehat lah yer... ayah take over anak2...
alhamdulillah...

alhamdulillah kini semuanya dah sihat sperti biasa.... kakak pun dah berselera  nak makan... angah dan kakak pun dah bleh kesekolah.... 
adik pun dah ceria2 selalu...
ibunya pula dah mula mengambil order kek.. hehhhhe...dah larat....
hehhehe..
wassalam..
selesai sudah cerita tentang minggu yang demam...

i luv kekdihatiku....
ayah nyer... harap2 sentiasalah sihat dan ceria... amin...

3 ulasan:

LyNn HaMzAh berkata...

syukur alhamdulillah semuanya dah sihat...

uncle berkata...

cimb-colgate disini..maaflah ucnle tak boleh jejak melalui kotak chat...kat pejabat kena block huhuuu ...syukurlah anak2 semua sudah sihat..musim demam nih kena minum air banyak-banyak dan jaga kesihatan..jgn sampai ibu amik giliran demam pulak hihihi

LIZA berkata...

tq semua...
alhamdulillah semuanya dah sihat dan kembali ceria...

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE