maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

31 Oktober 2011

WEDDING CAKE MERAH-PUTIH

ASSALAMUALAIKUM... DAN SALAM CERIA

tempahan dari Ezlyn dari KELANA JAYA untuk perkahwinan adik sepupunya...
bertemakan merah putih....




terima kasih....

HUBUNGI KAMI UNTUK DAPATKAN TAWARAN 2011 ....
019-5720120

25 Oktober 2011

WEDDING CAKE- PURPLE

ASSLAMUALAIKUM DAN SALAM CERIA...

tempahan dari kak Faridah Shah Alam...
nak warna ungu, pekat, likat n berkilat....  hehehehhhe... gurau jer..... :)

maaf yer.... camera saya tak canggih...
susah betul nak dptkan warna purple... bila tangkap gambar ni...
 ARFAH DAN SHAFARIN
anak menantu Kak Faridah...

riben nak warna grey atau silver...

thanx kak....

kak faridah ni juga ada nak tempah untuk kek pertunangan, nak bagi pada kawannya....
tapi kak faridah telefon tak jadi coz bakal tunang nya tu xcdent meninggal dunia...
AL FATIHAH untuk arwah...
semoga yg bakal tunang perempuan tu tabah dan buat keluarga takziah dari kami...

wassalam...

24 Oktober 2011

PRINCESS KHALEESYA

tempahan kali ke 3 oleh kak Fatin dr Shah Alam...



thanx kak....

BULUH N CAMPING

assalamualaikum dan salam ceria...

tempahan dari kak zu Tmn Medan... org kampung yang baru kenal... hehhehe.. padahal kat kampung jiran sebelah umah, sebelah kg ayah liza.... thanx kak zu...

nak buat surprise kat Club dioarang... yang memng suka camping bila bercuti....


 yg pastinyer mesti ada bunga ros, kat buluh ada ker?
 konon2 nyer tu ler khemah n ada air sungai yg mengalir

alhamdulillah.... akhirnya jadi juga buluh betong ni.... :)

wassalam

23 Oktober 2011

UNTUK ISTERI TERSAYANG....

assalamualaikum dan salam ceria....

3 tier tempahan dari En Rasyidan untuk besday isterinya..
NORSUHAILIZA.... happy birthday...
bertemakan hijau putih....

untuk sambut birthday nak mcm wedding cake....
si suami nak buat surprise.... :)



tq...
wassalam

21 Oktober 2011

MINI CUPCAKES

TEMPAHAN DARI KAK AS BANDAR KINRARA....

100pcs mini cupcakes.... utk jamuan mkn2...



thanx kak.....

mini cupcakes..... 
cupcakes coklat moist dan buttercream
simple deco sahaja
36pcs
49pcs
64pcs

KEK ULTRAMEN

assalamualaikum dan salam 1 Malaysia di pagi Jumaat yang ceria.... insyaallah..

tempahan dari aishah  birthday cake untuk anak nya... DANIEL 3 TAHUN.... tq aishah...

simple deco ngan drawing.... :)

14 Oktober 2011

TUNGGU IBU DI SYURGA, SAYANG....

assalamualaikum dan salam 1 Malaysia....

Sebelum ni saya post entry tentang raya... syiok nye balik kg beraya... tapi selepas balik kg, dan bulan raya masih ada lagi.... saya kehilangan permata hati yang bakal saya lahirkan pada JANUARI 2012... taktahu apa puncanya sebab munasababnya,... yang yg saya tahu ALLAH SWT lebih sayangkan dia... 

sebelum ni saya ada g scan kat satu klinik swasta.... kat Taman Medan, PJ... Klinik tu Klinik Pakar Wanita & Rumah Bersalin.... agak2 pakar ke korang rasa setelah mendengar cerita nih...

lepas liza hantar kek kat kak zu, terus g scan kat klinik tu... kami taktau nak scan kat mana sebelum ni, coz first time nak scan kat area kl, sebelum ni katklinik di Butterworth.. kawan cintaku yg bg alamat ni, kata RM40 scan biasa je dan ada filem .... tapi bila pegi RM60 dia cas....

masa scan cintaku n anak2 pun masuk tengok juga, coz doktor tu kata bleh panggil husband tengok... happy lah... dia pun mula scan n bgtau pasal keadaan baby... masih kecil... dan dia tanya date last haid bila... so liza bgtau lah.. bila ikut ukuran dlm skrin tu, dokt kata liza bg silap tarikh, coz baby masih lagi kecil... baru 15minggu... padahal dah 22 minggu... time tu pula turun darah sikit... hati memng risau sangat... scan tu adalah tak sampai pun 10min... lepastu keluar n bayar jer...

liza yakin dgn date yang liza bg tu.... coz memng liza tanda kat kalendar... dan time tu pula cintaku outstation... lepastu liza tanya, ada nampak jantung baby tak... sebab liza dah ngandung 3 kali mesti doktor akan bgtahu kita kat mana jantung baby n nampak serta tunjuk kat kita kedudukan jantung baby... tpi doktor ni kata tak nampak.... liza tanya balik.. taknampak ker?... dia bleh panggil staff nurse dia yang kat luar, yang jaga kaunter daftar n bayar cas scan tu... tanya pula kat nurse tu... u ada nampak ker? dah macam pelik n heran bin ajaib pula.... doktor yg tanya nurse... nurse tu pula kata ada nampak jantung baby... dan doktor tu pun buat pengesahan nampak jantung baby.... n tulis lah kat rekod buku merah tu... 

balik umah tak puas hati, coz turun darah lagi... dan ambik keputusan pergi pula Hospital Serdang.... doktor check.... mula2 nurse guna alat nak dengar denyutan jantung baby... memng tak dapat kesan bunyi tu... tunggu pula doktor scan....doktor tu scan diam je mula2... kemudian dia tunjukkan ni gambar baby awak... ni kepala dia... ni badan dia, kaki... tangan.... dah nampak tulang baby
dan
keputusannya
memang
baby
dah 
meninggal.... 
denyutan jantung dia memang dah takde....

hati mana tak sedih, pilu, luluh rasa jantung ni dengar doktor bgtahu..... tak dapat menahan perasaan time tu.... tuhan saja yang tahu.... masa tu ramai yg datang scan... nak chekc dan yang dah nak bersalin... liza menangis tak henti2... ada yang tanya sakit ker...? bukan sakit... tapi dah takder.....
cintaku temankan...liza jumpa dia... tak dapat menahan sebak hati nih... hanya perkataan 
SABAR... TAKDE REZEKI... 
minta kat dokt nak balik kg... dan diorang buatkan surat...
petang tu juga balik Taiping, terus ke Hospital Taiping.... dari jam 8 malam daftar kat labour room... di interview oleh doktor... tunggu pula pakar doktor.... datang lagi doktor nak check sana.. check sini... scan lagi... sampailah pukul 1 pagi baru dapat masuk wad19... esok tu doktor check lagi.. dan keputusannya nak masukkan ubat esoknyer.... sehari 3 biji nak masukkan ubat..

27 September 2011
tengahari doktor masuk ubat... untuk paksa kita bersalin...3 ptg masuk lagi sebiji... dan pukul 6 petang dioarng check nak masukkan ubat, tapi tak jadi.... esok pula nak masukkan..tapi malam dah mula sakit... mama datang jenguk kat wad... usap2 perut ku ini... sakit mula terasa... seperti mana nak bersalin macam biasa... bersalin macam bersalin kat anak2 yang lain...
sakit mula terasa... telefon cintaku,.... dan cintaku datang... tunggu kat hospital... 
jam 8 lebih dah mula keluar air ketuban... kemudian darah.. lepastu air lagi, darah, penuh atas katil tu... basah.... sakit.. hanya tuhan saja yang tahu.... sakit nya nak bersalin....
tapi ni doktor takde tunggu kat depan kita... besalin sendiri jer.... dah keluar darah pun, takda apa yang diorang buat... hanya tengok dan liza tunggu jer baring atas katil tu... nurse dan doktor tak bleh bantu, sebb nak tunggu baby tu keluar sendiri.. dan uri pun keluar sendiri... jika diorang tarik, satu hal pula kalau uri terlekat dalam nak kena operation pula....
dan
keluarlah baby.... dah cukup sifatnya.... tapi uri masih lagi terlekat tak keluar lagi...
hampir 2 jam nak tunggu keluar.... penat, letih... yang mampu diucapkan hanya ALLAHUAKBAR... dan baca ayat kursi.... AL-FATIHAH...
ada sorang nurse yang jaga liza, thnx banyak2.... dialah tolong tengokkan keadaan liza... sambil tu dia pun berdoa... usap2 perut liza dengan membaca fatihah.. agar dipermudahkan uri keluar... jam 12.30 tengah malam barulah semuanya selesai..... hilang terus rasa sakitnya nak bersalin.....
liza hanya mampu melihat keadaan anakku.....
dan liza sempat menciumnya... TUNGGU IBU DI SYURGA.... itulah kata2 nurse ucapkan pada liza.... tak ada rezeki di dunia... tapi insyaallah dia akan tunggu dan tolong ibu nya di sana kelak...

cintaku datang.... tengok keadaan liza masa tu.... 
semoga Allah ampunkan dosa kami ya Allah... kami hanya hambamu yang kerdil didunia ini....  kami terima dugaan mu... walaupun dah 7 kali liza mengandung.... yang hidup hanya 3 cahaya mata, 3 keguguran dan 1 yang meninggal..
ENGKAULAH MAHA PENYAYANG
MAHA PEMURAH
MAHA PENGAMPUN
dan 
ENGKAULAH MAHA MENGETAHUI SEGALA YANG TERJADI...
SEMUA YANG TERJADI MUNGKIN ADA HIKMAH DISEBALIKNYA...

aku bersyukur pada mu Ya Allah...
diberikan seorang suami yang penyayang, sabar, bertanggungjawab, setia dan dialah segalanya bagi ku... DUNIA DAN AKHIRAT...

dan sekarang ni... liza teruskan macam biasa... pantang bersalin.... makan ubat bersalin.... dan semuanya cintaku yg uruskan....dah mengurut dengan bidan dikampung... jenazah baby dikebumikan dikampung, bersebelahan dengan kubur arwah abang ngah, abang cintaku...

masa untuk tenangkan diri.... emosi dalam kawalan... 
insyaallah....

wassalam...

09 Oktober 2011

WEDDING CAKE 3 TIER

assalamualaikum.... dan salam 1 Malaysia.....

tempahan dari Syazmin Gombak.... tema white pink... 3 tier





alhamdulillah... suka sangat bunga warna ni... lembut n sejuk je mata memandang...

terima kasih...
jika sesiapa berminat boleh hubungi 019-5720120 untuk pertanyaan....

COKLAT PERTUNANGAN

assalamualaikum dan salam ceria...


tempahan dr en. Azmin untuk pertunangan... 2 set hantaran coklat..
tema hijau dan oren...



08 Oktober 2011

APAM DINO, MUFFIN N MINI PIZZA

tempahan dari CHERAS

50 pcs MINI PIZZA DAN MUFFIN
 pizza yang dah siap, tp tak letak sos n mayonis... biar customer tu yg buat masa nak dihidangkan nanti...
disertakan sos cili dan mayonis....
 60pcs muffin pelbagai perasa

ada balance untuk dibuat makan2... pelbagai jenis bun,...
ada bun manis coklat rice, serunding ayam, bun cheese...
APAM DINO DELIVERY KE SELAYANG
1500pcs
skali ngan cupcake untuk izuan dr selayang

 100pcs dari acik
100pcs nikel
200pcs dr kak lela shah alam
tini 100pcs
norsida 100pcs
100pcs dr puchong

CUPCAKE- BIRTHDAY

SALAM CERIA DAN ASSALAMUALAIKUM..

tempahan dr regular customer... acik....

cupcake birthday.. ala2 cupcake untuk hantaran yer...



istimewa untuk yang tersayang.... sepupu acik yg punyer... nak bg kat aweks dia...

thanx acik... selamat sampai ke Penang cupcake ni... :)

PRINCESS SOFIYA

PRINCESS CAKE ISTIMEWA UNTUK SOFIYA
7 TAHUN


BIRTHDAY CAKE

tempahan birthday kek dari kak Fadhilah



untuk adik dan kakak nya...

peraduan gambar hari raya.... sudah ada pemenang

ASSALAMUALAIKUM SEMUA DAN SALAM CERIA...

tahniah kepada pemenang PERADUAN GAMBAR HARI RAYA 2011

JALALUDIN BIN BERAN
SELANGOR DARUL EHSAN

insyaallah...
dalam masa yg terdekat,
peraduan lain akan menyusul...

thanx...

wassalam....

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE