maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

29 November 2011

HANDBAG CAKE untuk hantaran

assalamualaikum dan salam ceria buat semua....

tempahan dari ann Subang...
order dari ann subang
kek coklat moist
fondant
hantaran handbag
berat : 3.7kg


ALHAMDULILLAH.. dpt juga buat kek bentuk beg nih....
thanx ann...

tempahan dr FATIN....

assalamualaikum dan salam ceria.....

2 set mini cupcakes tempahan dr Fatin
Subang


28 November 2011

SPONGEBOB CAKE... FONDANT

assalamualaikum dan salam ceria....

ORDER DR JANE
CAKE : COKLAT MOIST
DECO : FONDANT
SIZE : 10 INCI
WEIGHT : 4.7KG
THEME : SPONGEBOB SQUAREPANTS
HAPPY BIRTHDAY
THANUSHANNA
 thanx.....

SOFT FONDANT...

assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua....

soft fondant ataupun steam buttercream ni sebenarnya dari buttercream jer...

 mcm fondant kan.... suka sangat dengan bunga peony tu...
 bunga orkid
 bunga rose

jika berminat untuk wedding cake hubungi kami yer... 019-5720120 @ 019-4741805

tengah ada promosi wedding cake..... sehingga DEC2011

MINI CUPCAKES LAGI...

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM CERIA...

alhamdulillah sejak promosi mini cupcakes ni ramai yg berminat nak order.... tawaran masih ada lagi untuk 64pcs mini cupcakes (RM90) KINI RM70... tawaran sehingga DEC 2011....

2 set mini cupcakes 64pcs order dr kak fazilah
untuk anak nya bawa sekolah...
ucapan terima kasih pd cikgu... tahun depan dah masuk sekolah menengah... UPSR dpt yg terbaik....


thanx kak fazilah....

CUPCAKE BOUQUET tema HIJAU PINK...

assalamualaikum dan salam SATU MALAYSIA.....

nak dibawa ke JOHOR untuk hantaran....

ORDER FROM ROHAIZA
CUPCAKES BOUQUET
10pcs CHOCOLATE MOIST WTH BUTTERCREAM + ARTIFICIAL FLOWER
TEMA : PINK HIJAU


thanx ROHAIZA..

SLICE CAKE

assalamualaikum dan salam ceria...


sebelum cuti sekolah hari tu ada majlis makan2 di KAFA... budak2 KAFA kena bawa seorang sikit bekal untuk dibuat jamuan, apa lagi yg ibu dia tau nak buat n senang.. kek je lah... tak nak susah2 nak potong n berebut2 nak potong... liza buatkan slice cake.... senang kakak nak bawa ke sekolah....



 jika berminat ada perasa yg lain juga.... kek saiz 10inci, maximum saiz yang sesuai adalah 6x6 = 36 potongan comel2 belaka...
Topping : Buttercream RM35
* Strawbery slice Cakes
* Kiwi slice Cakes
* Orange slice Cakes
* Bluebery slice Cakes
Chocolate Buttercream RM40
* Chocolate slice Cakes
Fresh Cream Topping RM45
* Fresh Fruit Slice Cakes
Slice cake ni diisi dlm box bersaiz 12inci, Minimum saiz yg sesuai dipotong adalah mcm gambar kat atas ni 6x6=36pcs potongan yg comel2 jer...
sesuai untuk mkn ramai2 takyah berebut2 nak potong... slice cake hiasannya sangat simple n buttercreamnya hanya diatas dan di tengah kek nyer dilapisi buttercream+ filling perasa kek yg dipilih)

***Price is subject to change from time to time

27 November 2011

CUPCAKE n CHOCOLATe BOUQUET

CHOCOLATE BOUQUET
30pcs CHOCOLATE + ARTIFICIAL FLOWER
TEMA : HIJAU PUTIH
CHOCOLATE n CUPCAKES BOUQUET
6pcs CHOCOLATE + 7pcs CC + ARTIFICIAL FLOWER
TEMA : PINK PUTIH

MINI CUPCAKES

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA BUAT SEMUA...

order dari ayu...
64pcs mini cupcake...

019-5720120 @ 019-4741805

MINI CUPCAKES
coklat moist
buttercream @ jelly

36pcs RM55
49pcs RM70
64pcs RM90
100pcs RM120

additional charges for edibleimage,choc topping, strawberry. (upon request)


***Price is subject to change from time to time 

26 November 2011

1 Muharram 1433H

 assalamualaikum dan salam ceria....


 30 Zulhijjah 1432H jatuh pada 26 November 2011 (Sabtu) dan 1 Muharram 1433H jatuh pada 27 November 2011 (Ahad). Jangan lupa membaca kedua-dua doa akhir tahun (1432H) dan doa awal tahun (1433H) ini supaya kita dilindungi daripada tipu daya syaitan dan mendapat keampunan Allah SWT, insya Allah….

Doa Akhir Tahun
Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.
Dengan izin Allah, sesiapa yang membaca doa ini akan mendapat Perlindungan Allah SWT dari fitnah dan tipu daya syaitan serta mendapat setahun keampunan dosa yang lalu.


Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.
Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam 1 Muharram 1433 (Hari Sabtu malam Ahad).
Barangsiapa membaca doa ini sebanyak 3 kali selepas solat rowatib ba’diyyah Maghrib pada malam tanggal 1 Muharram, Allah akan memerintahkan 2 malaikat untuk melindunginya daripada fitnah dan tipu daya syaitan selama setahun yang mendatang.
Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

sumber dr SITIK' BLOG 

21 November 2011

KEK PELANGI...

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM CERIA....

TEMPAHAN DARI EN JALAL untuk dibawa ke jamuan  tadika anaknya.....

siap boleh nyanyi2 lagu ni, sambil mendeko :),
Pelangi pelangi
alangkah indahmu
merah kuning hijau
di langit yang biru
pelukismu agung
siapa yang gambar
pelangi ciptaan AALAHUAKHBAR




tempahan dr JALAL
Cake : SPONGECAKE COKLAT
Filling : strawberry
Topping : Buttercream
Size 9 inci
Weight : 1.6kg
Theme : SIMPLE DECO

thanx

apam dino

tempahan dari cikgu fauzihan 350pcs apam dini siap dengan packing 5pcs/pack untuk doorgift pelajar di kelas nya... 50pack dan 100pcs lagi cikgu nak bawa balik umah... thanx cikgu....
tempahan dari jalal 100pcs sebelum ni, dan hari ni 20/11/11 300pcs lagi

KEK BAKUL

KEK BAKUL lagi satu hantaran untuk adik.....
mentang2lah kakak dia tau buat kek jer.... ikhlas ni untuk adik2 ku... :)
untuk hantaran lain2 pun ada juga liza buatkan.... tp yang specialnyer mak kat Kedah tolong buatkan bekas hantaran, liza bawa hantaran yg nak letak atas bekas tu je, gambar hantaran cincin tu yg paling cantik, tp takde gambar hantaran cincin yang menarik nak letak kat sini....sebelum ni saya dah masukkan gambar hantaran, nak tengok sila klik HANTARAN.

KEK BAKUL ni selamat dalam perjalanan ke KEDAH, jangan risau kerana buttercream ni special untuk perjalanan yang jauh, tidak mudah cair. tp kalau dah panas terik sangat kat dalam bonet tu, cair lah kot, tak pernah terjadi lagi sebelum ni, coz ada customer saya bawa sampai ke Kuantan pun masih lagi ok... alhamdulillah...


ni bekas cincin yang mak buatkan, ada 2 bentuk satu untuk cincin risik dan cincin tunang...
bertemakan topi graduan, insyaallah adik saya n tunang nyer adalah graduan IJAZAH dari UITM... dah nak abih pengajian... 
 semoga semuanya berkekalan... amin...

HANTARAN PILLOW CAKE

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM CERIA...

hantaran cake untuk majlis pertunangan adik saya, irwan ridzuan dengan safinaz.. alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar...

bertemakan merah putih

10 November 2011

BOBOBOY & STRAWBERY SHORTCAKE

MINI CUPCAKES EDIBLE IMAGE....
64pcs mini cuppies...
tambah edible image ready made....


CUPCAKE BOUQUET tema kuning...

assalamualaikum dan salam ceria...

PRODUK TERBARU KEKDIHATIKU CUPCAKE BOUQUET



 
Cupcakes Bouquet sesuai untuk :

@@-->--Hantaran Perkahwinan@Pertunangan@@-->--
...@@-->--Berikan kepada Insan Yang Tersayang (Suprise Give)@@-->--
@@-->--Birthday@@-->--
@@-->--Anniversary@@-->--

suprise give untuk insan tersayang.... nak bg bunga juga... tapi cupcake bleh mkn2... heheheh
Warna boleh ditukar mengikut kehendak customer...

04 November 2011

WEDDING CAKE - 3 TIER

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM CERIA....

tempahan dari kak zeflin....




thanx kak zef....

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE