maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

29 Mac 2012

WEDDING CAKE PINK PURPLE

ASSALAMMUALAIKUM DAN SALAM CERIA....

TEMPAHAN DARI ANN BALAKONG NAK TEMA PINK PURPLE...
2 TIER WEDDING CAKE
TEKNIK STEAMBUTTERCREAM
SIZE 10+8 inci        BERAT :
3.5kg+2.4kg
CAKE : COKLAT MOIST






JIKA BERMINAT UNTUK TEMPAHAN WEDDING KEK SILA HUBUNGI ATAU EMAIL PADA KAMI 019-5720120 ATAU EMAIL nazroliza@yahoo.com

KELAS STEMBUTTERCREAM

nak belajar cara buat kek seperti diatas... boleh join kelas dekorasi steambuttercream 3tier. kelas akan diajar cara membuat 2 jenis buttercream yang sesuai untuk kek dan juga untuk bunga, 3 jenis bunga akan diajar, bukan menggunakan bunga yang ready made, kalau nak senang boleh jer beli siap punyer daqn tempek diatas kek, cepat dan mudah... tapi ini hasil tangan anda sendiri yang buat bunga ni yer...... bukan bunga rose saja tapi 3 jenis bunga...... cara dan teknik yang mudah untuk membuat kek buttercream yang licin seperti fondant.. cara yang praktikal untuk anda agar buttercream yang disiram tidak akan sememeh pada papan dan di bawah kek... menarik untuk semua yang nak tambahkan produk baru... atau yang nak sangat tahu skillnyer... 
maaf yer... saya tak kongsi resepi... sebabnya ni salah satu punca pencarian rezeki saya menambah pendapatan untuk anak2 dan keluarga... harap maklum pada yang minta2 resepi... 
tq semua....


wassalam...

28 Mac 2012

CUPCAKE COKLAT MOIST WITH STRAWBERRY COKLAT

saja untuk buat makan2.....


jika berminat nak tempah boleh saja...
telefon 019-5720120 untuk tempahan...


tq...
wassalam...

RESEPI APAM DINO vs APAM POLKADOT

ASSALAMMMUALAIKUM DAN SALAM CERIA SEMUA....

apam polkadot apam dino sama jer... anak2 liza suka panggil apam dino.... sebab kaler dot dot dia macam cartoon telur dinasour....

kali ni nak kongsi resepi apam.... selalu kalau google mesti jumpa resepi ni... saya pun google jer.... sumber dari internet.... tq en google....


APAM POLKADOT
Sumber resepi: Shelly@myresipi.comhttp://www.myresipi.com/top/detail/12857

Bahan-bahan

3 biji telur-dari peti sejuk(gred A)
275 gm tepung gandum
220 gm gula castor... gula halus pun boleh
150 ml susu kotak dutch lady.. apa2 brand pun boleh
3 sudu teh baking powder...
1 sudu kecil ovalette
filling blueberry, strawberry, coklat chip atau apa2 ikut sukalah
pewarna makanan....

Cara-cara

-masukkan semua bahan ke dalam mangkuk mixer dan pukul dengan kelajuan maksima sehingga kembang
-bahagikan adunan kepada beberapa bahagian,kemudian titiskan pewarna mengikut pilihan
-masukkan setiap adunan berwarna ke dalam piping bag
-picitkan adunan ke dalam mangkuk kertas-setengah sahaja
-letakkan filling secukupnya-nak senang masukkan dalam plastik kemudian picitkan
-picit lagi adunan sama @ warna berbeza sehingga hampir penuh.
-last sekali dot-dot kan dengan warna pilihan,kemudian kukus dengan api kecil/sederhana selama 10-15minit @ sehingga masak...


apam ni juga kalau rajin boleh dipelbagaikan coraknyer... 


 bentuk mcam bunga tak?
 apam ladybird.... saya dah tak rajin nak buat apam ni....


agak2 kalau malas nak buat...bleh order ngan kami... tel jer 019-5720120 100pcs RM35 untuk filling
plain rm30 sahaja... tapi apam dino atau apam dot2 je lah....


tq semua..
wassalam...

27 Mac 2012

HAJAR TEMPAH KEK LAGI...

ALHAMDULILLAH... Hajar ni pun kiranya regular customer juga... selalu tempah kek birthday, princess cake PRINCESS MARISSA dan kek BARNIEY...
kali ni hajar tempah kek hantaran....

KEK BAKUL BERTUTUP...

tempahan dari HAJAR BANGI
TEMA MERAH PUTIH UTK BUNGA....
BERAT CAKE 3.328kg




 jika berminat tempah kek hantaran bentuk bakul ni... sila hubungi019-5720120 atau emailkan pada kami nazroliza@yahoo.com...

kami juga ada menyediakan kelas dekorasi kek bakul bertutup.... boleh bagi date sama ada hari sabtu atau ahad... nanti saya confirmkan balik sama ada date tu ok ke tak... kalau ok kita on jer...
Makan tengahari, bilik solat, telekung dan sejadah disediakan.

kelas ni akan diajar :
-          cara membuat buttercream yg sesuai untuk bakul dan bunga.
-          Cara mewarnakan buttercream
-          Cara memotong kek dan meletakkan filling.
-          Cara dan teknik membuat tudung bakul.
-          Cara membuat bunga rose
-          BUTTERCREAM yg sesuai untuk hantaran sekiranya perjalanan jauh…
-          Resepi akan diberikan….

Deposit RM50 diperlukan untuk confirm tempat. Baki boleh dibayar pada hari kelas dijalankan.

LAMA TAK MELUKIS ATAS KEK...

DRAWING CAKE...
TEMPAHAN DARI ARNIZA

NAK KENA LUKIS GAMBAR RAPUNZEL...
30pcs coklat moist with drawing

lupa nak ambik gmbar ada tulisan...ADA TULISAN HAPPY BIRTHDAY 8TH HANNAH

alhamdulillah, ni cupcake yang ketiga niza tempah.... kalau tak silap tahun lepas tempah drawing cupcake gambar strawberry shortcake ngan gambar kereta.... pick up kat bukit jalil...


selalunya harga untuk full a part cupcake 25pcs untuk RM60, tapi cupcake insyaallah akan lebihkan dari 25pcs sebab nak bagi kedudukan cupcake tu rapat2 senang nak lukis dan sapu buttercream... jika berminat boleh hubungi kami untuk tempahan 019-5720120... banyak lagi gambar full a part dalam album FB.... boleh tengok kat album FULL A PART CUPCAKE... atau dalam album DRAWING CAKE
klik saja kat album tu... terus ke FB KEKDIHATIKU...

RESEPI BLUEBERRY CHEESE TART

Resepi ni dari seorang kawan liza, namanya Yati dari Kuantan... sudi berkongsi resepi dengan liza... thanx yati... sesiapa orang Kuantan yang nak order boleh call yati atau boleh layari blog yati...
macam2 yati buat... ada roti, kek, donut... dan yang best sangat.... sesiapa yang tempah wedding cake memang berbaloi2.... macam2 dekorasi pada kek... ada yang kek diletak atas basikal... ada waterfall lagi... siap ada tangga lah.. korang boleh tengok kat blog ataupun add jer friend facebook... semestinya sedap... itu yang paling utama....

dan kini liza nak kongsikan resepi ni pada semua...



BAHAN2 :

  • 250GM TEPUNG GANDUM
  • 63GM GULA AICING
  • 125GM MENTEGA
  • 1BIJI TELUR KUNING
  • 1S/T ESEN VANILLA

CARA MEMBUAT:

GAUL TEPUNG BERSAMA GULA AISING SEHINGGA SEBATI. MASUK MENTEGA GAUL DGN TANGAN SEHINGGA JADI DOH, MASUK TELUR KUNING DAN  ESEN VANILLA. GAUL SEBATI DAN MASUK KE DALAM PETI SEKETIKA..
JIKA HENDAK BUAT WARNA-WARNI, GAULKAN ADUNAN DENGAN SEDIKIT PEWARNA MAKANAN.. BENTUK DALAM BEKAS PASTRI, CUCUK PASTRI YANG SUDAH DIBENTUK DALAM ACUAN DENGAN GARFU DAHULU DAN BAKAR SUHU 150 DARJAH SEHINGGA KEKUNINGAN. TUNGGU SEJUK KEMUDIAN KELUARKAN DARI ACUAN. ISI BLUEBERRY DAN CHEESE KEMUDIAN BAKAR SEMULA. DAH SIAP....

CARA BUAT CHEESE FILLING:

  • 250GM CREAM CHEESE
  • 60GM GULA HALUS
  • 20GM MENTEGA
  • PUTAR DULU SEHINGGA SEBATI KEMUDIAN ISI 1BIJI TELUR DAN PUTAR KEMBALI..

    HARAP DAPAT MEMBANTU....

    26 Mac 2012

    GUBAHAN HANTARAN UNTUK RAJA SEHARI

    assalammualaikum dan salam ceria....

    Kini KEKDIHATIKU juga sedia menerima tempahan untuk gubahan hantaran bagi majlis pertunangan dan perkahwinan... gubahan mengikut tema yang anda inginkan... Minimum tempahan 5 bekas hantaran...

    Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau berminat untuk menempah gubahan hantaran dengan kami bolehkan berhubung terus dengan kami 019-5720120 anda juga boleh menghantar email ke nazroliza@yahoo.com...




    5 gubahan hantaran dan sebiji kek dari pihak lelaki untuk perempuan bertemakan biru...  tempahan dari Jeffry untuk dibawa ke Raub, Pahang...


     gubahan tuala yang ada burung dan sangkar

     gubahan telekung dan juga sejadah

     gubahan untuk jam tangan
     gubahan beg tangan dan kasut
     kek hantaran saiz 10 inci
     coklat bouquet


    Di sini kami bukan saja menyediakan kek, cupcake atau coklat tapi menyediakan perkhidmatan gubahan hantaran dan tempahan cenderahati/doorgift samada untuk anda yang akan bertunang mahu pun yang akan melangsungkan perkahwinan...
    jika berminat sila hubungi kami untuk maklumat lanjut...
    019-5720120/4741805
    atau emailkan nazroliza@yahoo.com

    HAPPY BIRTHDAY UNTUK KAKAK 10 YEARS

    28 FEB 2002.... NUR ARDINI BATRISYA...


    28 FEB 2002.... NUR ARDINI BATRISYA... pengalaman yg tak dapat ibu lupakan, lewat 15 hari dari tarikh due date bersalin... 27.2 dari subuh hingga ke mlm 2-3 biji ubat dimasukkan utk paksa bersalin, sejak ptg terasa sakit hingga ke mlm... t...api baru terbuka hanya 1... nak mencapai hingga 10... hanya Allah yg tahu anugerah kesakitan yg kurasai...guna public phone, tel hp chintaku nak bgtahu masuk labour room jam11 mlm, tp tak boleh nak bersuara...terus ltak ganggang telefon, alhmdulllah chintaku memahami keadaan.. dimasukkan air berbotol2.... kena cucuk pula... sakit sama jer.. kawan2 yg dok skali dlm wad yg mana nak bersalin tu, masuk jer terus bersalin... kita je belum masanya lagi..akhirnya 8.30 pagi saat kelahiran anak perempuan yg pertama di hospital Taiping... time tu dah takde sapa yg nak bersalin... semua staff nurse bg support masa nak bersalin, terima kasih semua... alhamdulillah... kini KAKAK dah 10 tahun..semoga kakak menjadi anak yg baik dan anak yg solehah, rajin dan bijaksana serta taat kepada perintah Allah swt... amin...

    baru berkesempatan nak update kat blog birthday kakak.... tahun ni tak buat majlis apa2 pun.... tapi ada juga buat doorgift untuk kakak bawa kesekolah... alhamdulillah apa jua yang ibu buatkan untuk kakak memng dia suka, ucapan terima kasih memang tak pernah kakak lupa untuk ucapkan pada ibu dan ayah...

    apa yang kawan2 kakak dapat dalam paperbag doorgift :

     marsmallow

     
     cupcake coklat moist dengan hirisan strawberry dan coklat

     cookies coklat edible image
     apam dino
     marsmallow
     buat lebih dari 50 pack doorgift... siap untuk cikgu2 nya sekali....
    tu pun ada kawan2 nya yang nak extra...
    alhamdulillah... ada rezeki nanti ibu buat majlis hari lahir untuk kakak yer....

    hadiah dari ibu dan ayah untuk kakak...


    KELAS BASIC CAKE CUPCAKE IBU DAN ANAK...

    KELAS BASIC 2 IN 1 BETTY DAN MAK

    Kelas ni dihadiri oleh mak dan anak.... datang dari Seremban nak belajar bakar kek dari mula cara bancuh buttercream ... dan cara nak hias kek dari buttercream... best sangat2 kelas ni... walaupun 2 orang jer, tapi riuh sebab dapat berborak... macam2 cerita hinggakan sampai luahan perasaan gitu....

    masing2 cuba buat.... dan inilah hasil bakin dan dekorasi 2 beranak... hehehhhe...
     Hasil yang akan dibawa pulang...
    walaupun kelas ni habis lewat petang, tapi alhamdulillah mak n betty puas hati sesangat... dan tak sabar2 nak mencuba kat rumah... insyaallah coming soon nak belajar buat kek bakul pula.... semoga mak sihat2 selalu yer.... seronok sangat dapat jumpa....

    pada sesiapa yang berminat nak join kelas basic... sama ada cupcake, cake atau kedua2 nya.... kelas akan bermula dari jam 10 pagi hingga selesai... kelas ini akan di ajar cara membancuh adunan untuk membuat sebiji kek marble dan sebiji kek sponge.... cara nak bakar kedua jenis kek, jika kelas basic cupcake kelas akan diajar cara membancuh cupcake coklat moist....
    dari mula nak buat bancuhan buttercream hinggalah selesai mendeko dengan idea sendiri....
    saya akan ajar teknik menggunakan piping bag... jenis2 nozzle yang simple dan mudah.... boleh mendeko menggunakan satu nozzle sahaja tapi pelbagai dekorasi boleh dihasilkan...
    jika berminat sila hubungi saya
    019-4741805 
    untuk maklumat kelas basic cupcake dan cake...

    terima kasih.....

    KELAS DEKO STEAMBUTTERCREAM BERSAMA AYU

    KELAS STEAMBUTTERCREAM DGN AYU DARI PUTRAJAYA...

     syiok sembang ngan ayu ni... kelakar pun ada..... hehehehe
    ayu dari Putrajaya ni sanggup turun Seremban buat promosi coklat n kek dia kat sana... dia masuk booth kat Terminat One kalau tak silap liza....
    sesiapa yang berminat nak join kelas coklat boleh cari ayu yer...  

    alhamdulillah... lepas jer dia join kelas dekorasi kek ni, terus dapat tempahan....
     untuk pengetahuan semua yang berminat nak belajar... Kelas ni saya tak ajar baking yer... kelas ni akan diajar cara membuat 2 jenis buttercream, satu untuk buttercream salut kek dan buttercream khas untuk buat bunga.... kalau nak baking kek boleh belajar basic cake yer...
    yang istimewa STEAMBUTTERCREAM CAKE ni.... ada 3 jenis bunga yang akan saya ajar... teknik untuk buatkan buttercream yang licin macam fondant akan saya tunjukkan... sebab kelas ni lebih kepada praktikal yer... semua nya akan dibuat sendiri.... saya cuma tunjukkan cara bagaimana nak buat.... 
    ayu suka sangat dapat join kelas ni sebab dapat buat bunga sendiri... walaupun sebelum ni ayu pernah join kelas buat bunga ros... tapi teknik steambuttercream yang dia nak belajar...
    alhamdulillah... semoga murah rezeki ayu....

    terima kasih sebab sudi datang belajar ngan liza...
    jika berminat nak tahu tentang detail kelas....
    ada kat blog ni yer...
    jika berminat boleh bagi date kat saya... saya akan check date tu ok ke tak...
    sebab kena tengok time chintaku ada... coz senang dia nak ngasuh anak2... 
    telefon saya untuk pertanyaan tentang kelas
    019-4741805

    KONGSI RESEPI - DESERT CHEEZY MEERY

    testing buat dessert...


    asal resepi ni dari resepi CHEF ARM

    RESEPI TIRAMISU.... tengok macam sedap pula... teringin nak buat... anak2 suka... tapi tak bleh makan banyak2.... setakat 2 kali tambah makan bleh ler....

    saya copy n paste jer... tq pada chef arm yang sudi kongsi resepi nih....

    TIRAMISU.

    * Bahan-bahan : -

    ... 200g Krim Putar
    250g Krim Keju
    30ml Susu Segar
    5 Sudu Besar Gula Halus
    180ml Air ( Dicampur Dengan 1 Sudu Teh Serbuk Kopi Segera ) *untuk tiramisu sahaja, kalau strawberry letak filling jer...
    1 Sudu Besar Serbuk Koko
    *untuk tiramisu sahaja
    30g Parutan Coklat
    20 Keping Biskut Span ( Khas Untuk Membuat Tiramisu ) *saya guna biskut merry
    Sedikit Strawberi ( Untuk Hiasan )

    * Cara Penyediaannya : -

    1. Pukul krim hingga kental dan ketepikan.
    2. Putar krim keju hingga lembut.
    3. masukkan susu dan gula serta putar lagi hingga adunan menjadi ringan.
    4. Campurkan krim putar & krim keju dan dikacau rata.
    5. Celup biskut di dalam kopi dan susun beberapa keping ke dalam mangkuk kaca.
    *untuk tiramisu sahaja... yang lain2 perasa saya letak filling blueberry atau strawberry...
    6. Ratakan separuh campuran krim.
    7. Ayak serbuk koko diatasnya
    8. Celup biskut lagi di dalam air kopi, susun dan tutup dengan baki krim.
    9. Akhir sekali ayak serbuk koko dan taburkan coklat.
    10. Tutup dan biarkan di dalam peti sejuk selama 4 jam.
    11. Hiaskan dengan buah strawberi dan siap untuk dihidangkan.

    CUPCAKE HANTARAN UNTUK ADIK IPAR

    assalammualaikum dan salam ceria...

    TEMPAHAN DARI FIZA UTK ADIK IPARNYA...
    16pcs CUPCAKES COKLAT MOIST
    makluman semua.... ni bukan kek yer... tapi cupcake yang berselindung dengan fondant... buat renda sikit kasi tutup cupcake yang malu2.... heheheheh...

     jumpa Fiza si Giant Seri Kembangan... sampai kat sana dah ada siap tunggu kat giant... siap bawa baby kecik yang comel.... kelam kabut angah n adik keluar nak tengok baby...

     hantaran yang fiza tempah ni nak sekali ngan kotak hantaran tema merah... boleh saja... tapi kena tambah RM lah yer.... kotak saiz 10 inci... kalau kotak saiz 12 inci selalu untuk hantaran KEK BAKUL...
    jika berminat boleh telefon/sms atau email pada kami....
    019-5720120
    nazroliza@yahoo.com

    thanx...

    01 Mac 2012

    DECO SWIRL-MINI CUPCAKES

    TEMPAHAN DARI AZA PUJ9



    36 pcs MINI CUPCAKES RM55
    HUBUNGI KAMI ATAU SMS UTK PERTANYAAN DAN TEMPAHAN
    019-5720120/4741805

    MINI CUPCAKES 36pcs


    TEMPAHAN DARI KAK AS
    36pcs mini cupcakes warna merah kuning
    letak nama sahaja...


    36pcs mini cupcakes letak marsmallow coklat.... bawa ke Subang untuk majlis penutup kursus chintaku...

    3D KERETA MODEL AUDI A4

    TEMPAHAN DARI ANISA...

    sebelum ni anisa pilih model kereta model Lamboghini, tp tukar ke model audi a4... 
    liza cuma bakar kek, n balut fondant dan buat last touchup... yang nak membentukkan nya jadi sebiji kereta n deco chintaku....



    terima kasih anisa sudi tempah pada kami....

    jika berminat untuk tempahan 3D sila hubungi kami 019-5720120 untuk pertanyaan....

    KALENDAR KELAS

    PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
    TERIMA KASIH...

    i FOLLOWWWW

    AYAT SERIBU DINAR

    AYAT SERIBU DINAR

    Catatan Popular

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    RN IDEAL ENT

    "RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

    Viewer from 24-03-2010

    FONDANT WEDDING CAKE

    FONDANT WEDDING CAKE