maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

28 Mac 2012

RESEPI APAM DINO vs APAM POLKADOT

ASSALAMMMUALAIKUM DAN SALAM CERIA SEMUA....

apam polkadot apam dino sama jer... anak2 liza suka panggil apam dino.... sebab kaler dot dot dia macam cartoon telur dinasour....

kali ni nak kongsi resepi apam.... selalu kalau google mesti jumpa resepi ni... saya pun google jer.... sumber dari internet.... tq en google....


APAM POLKADOT
Sumber resepi: Shelly@myresipi.comhttp://www.myresipi.com/top/detail/12857

Bahan-bahan

3 biji telur-dari peti sejuk(gred A)
275 gm tepung gandum
220 gm gula castor... gula halus pun boleh
150 ml susu kotak dutch lady.. apa2 brand pun boleh
3 sudu teh baking powder...
1 sudu kecil ovalette
filling blueberry, strawberry, coklat chip atau apa2 ikut sukalah
pewarna makanan....

Cara-cara

-masukkan semua bahan ke dalam mangkuk mixer dan pukul dengan kelajuan maksima sehingga kembang
-bahagikan adunan kepada beberapa bahagian,kemudian titiskan pewarna mengikut pilihan
-masukkan setiap adunan berwarna ke dalam piping bag
-picitkan adunan ke dalam mangkuk kertas-setengah sahaja
-letakkan filling secukupnya-nak senang masukkan dalam plastik kemudian picitkan
-picit lagi adunan sama @ warna berbeza sehingga hampir penuh.
-last sekali dot-dot kan dengan warna pilihan,kemudian kukus dengan api kecil/sederhana selama 10-15minit @ sehingga masak...


apam ni juga kalau rajin boleh dipelbagaikan coraknyer... 


 bentuk mcam bunga tak?
 apam ladybird.... saya dah tak rajin nak buat apam ni....


agak2 kalau malas nak buat...bleh order ngan kami... tel jer 019-5720120 100pcs RM35 untuk filling
plain rm30 sahaja... tapi apam dino atau apam dot2 je lah....


tq semua..
wassalam...

Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE