maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

27 April 2012

MINI CUPCAKE - ANGRY BIRD

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA
alahai siapalah gerangan yang mengordenyer.... siapa tempah cupcake anggry bird nih.... memang tak ingat lah... selalu tempahan kek, cupcake letak dalam list order.... camner pula yg ni bleh tertinggal.... mungkin order last minit kot masa tu.. terus terforgot.... :)
maaf yer.... 



jika berminat nak tempah  macam ni sila hubungi kami KEKDIHATIKU
019-5720120 atau email
nazroliza@yahoo.com
sebarang tempahan yang dah anda confirm sila depositkan RM dulu yer....
baru kami masukkan dalam list order...
harap maklum....
terima kasih....
wassalam...

MINNIE MOUSE CAKE

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA
TEMPAHAN KALI KEDUA DARI EMA...
cake : coklat moist
berat : 2.54kg
tema : merah hitam minnie mouse
deco dari fondant


alhamdulillah... 
selamat delivery ke Klang....
tapi minta maaf lah pada ema...
sebab delivery tengahari, lpstu liza letak coklat bukan request dari customer pn.. saja nak letak kat belakang minnie... kek tu semuanya ok, sampai je delivery coklat tu dah cair...sebab kek tu letak kat belakang bonet... sebab panas kot, tu yang cair...
nasib baik kek okey saja... itu yang penting.... kalau delivery malam mungkin tak berlak perkara mcm ni kan... thanx banyak2 yer sebab sudi order kali ke 2 pada kami...

jika berminat nak tempah  macam ni sila hubungi kami KEKDIHATIKU
019-5720120 atau email
nazroliza@yahoo.com
sebarang tempahan yang dah anda confirm sila depositkan RM dulu yer....
baru kami masukkan dalam list order...
harap maklum....
wassalm

24 April 2012

NUMBER CAKE UPIN DAN IPIN

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA
tempahan dari Azie,
deco : buttercream n figurin upin ipin
cake " marble pelangi "
berat : 3.3 kg
 tahun ni genap 3 tahun, tu yang azie nak kek bentuk nombor 3 ni...
dan yang penting mesti ada upikn dan ipin
 pandangan dari depan tak nampak bentk nombor 3 kek ni... 
azie minta sangat buat kek yang ada upin dan ipin... anak dia minat sungguh...
lepastu nak ada pelangi atas kek tu.... tambah sikit ada sungai mengalir... :)
 tersilap lah kat upin huruf u tu sepatutnya warna biru, gi buat warna kuning juga...
terlupa nak ambil gambar ipin sama...
 ni lah rupo kek bahagian dalam... colourful...marble rainbow kek...
dilapisi dengan buttercream dan bluberry filling...
nyum...nyum....nyum... memng sedap.....
terima kasih azie sudi order dengan liza....
jika berminat nak tempah  macam ni sila hubungi kami KEKDIHATIKU
019-5720120 atau email
nazroliza@yahoo.com
sebarang tempahan yang dah anda confirm sila depositkan RM dulu yer....
baru kami masukkan dalam list order...
harap maklum....

CREAMPUFF WITH CREAM CUSTARD FILLING

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA



CREAMPUFF 25pcs RM23 SAHAJA... HARGA PEMBUKAAN... PRODUK BARU...
HARGA JUALAN(25pcs RM30)....filling custard yang istimewa di adun bersama dengan fresh cream... yummie... nyum...nyum.... 

testing hari tu pnyer.... anak2 suka sangat... 2 hari berturut2 buat creampff...
25pcs tempahan dari acik dan satu set lagi dari nina...
dah ada orang yang berminat... alhamdulillah... rezeki...

CHOCOLATE ECLAIRS WITH FILLING...
percubaan membuat eclair.... yang bersalut separuh coklat
hitam pekat memikat terpikat.... peeeweeiiittt!!!!
jika berminat nak tempah  macam ni sila hubungi kami KEKDIHATIKU
019-5720120 atau email
nazroliza@yahoo.com
sebarang tempahan yang dah anda confirm sila depositkan RM dulu yer....
baru kami masukkan dalam list order...
harap maklum....

SLICE CAKE ADA NAMA SIAPA

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
salam ceria....

empahan dari kak as lagi.... memng kak as selalu tempah untk kawan2 sepejabat.... yg simple mimple jer... hehheheheh... haritu cupcakes dan kali ni order slice cake blueberry....

jika berminat ada perasa yg lain juga.... kek saiz 10inci, maximum saiz yang sesuai adalah 6x6 = 36 potongan comel2 belaka...
Topping : Buttercream RM35
* Strawbery slice Cakes
* Kiwi slice Cakes
* Orange slice Cakes
* Bluebery slice Cakes
Chocolate Buttercream RM40
* Chocolate slice Cakes
Fresh Cream Topping RM45
* Fresh Fruit Slice Cakes
Slice cake ni diisi dlm box bersaiz 12inci, Minimum saiz yg sesuai dipotong adalah mcm gambar kat atas ni 6x6=36pcs potongan yg comel2 jer...
sesuai untuk mkn ramai2 takyah berebut2 nak potong... slice cake hiasannya sangat simple n buttercreamnya hanya diatas dan di tengah kek nyer dilapisi buttercream+ filling perasa kek yg dipilih
dan untuk makluman semua, slice cake nyer design simple dan tak sama kadang2 tu.... kalau nak buat huruf2 macam ni boleh saja... tapi kalau nak design2 maaf ler takde design2 yang boleh pilih... ikut tangan saya lah nak design camner pun.... hehehheehhee... harga pun dah murah... design pun simple, kena lah ngan harganya....
tq semua....
kala nak tempah sila hubungi kami
019-5720120
atau
nazroliza@yahoo.com





23 April 2012

PRINCESS BALQIS

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
....SALAM CERIA....
ALHAMDULILLAH.... ramai betul yang minat dengan hasil dekorasi PRINCESS CAKE liza... dan rasanya insyaallah pasti sedap... selalu untuk dekorasi macam ni liza lebih suka buat kek coklat moist.. jika berminat untuk kek butter pun insyaallah boleh...
 sejak dua menjak ni syiok pula buat gaun guna teknik steambuttercream.... nampak licin ja n design pn simple.... suka...suka...suka...
 kali ni tempahan dari tempahan dari SHUHAILA...
cake : coklat moist
teknik : steambuttercream
berat 2.52kg
tema : pink putih
jika berminat nak tempah  macam ni sila hubungi kami KEKDIHATIKU
019-5720120 atau email
nazroliza@yahoo.com
sebarang tempahan yang dah anda confirm sila depositkan RM dulu yer....
baru kami masukkan dalam list order...
harap maklum yang selalu akan jawab panggilan telefon dan sebarang pertanyaan pada order adalah chintaku merangkap customer service.... hehehheheh... tugasan ini khas untuk chintaku... lebih pakar dari saya yang sukar nak menjawab segala pertanyaan customer... almaklumlah... kadang2 time org tel atau sms liza tengah mendeco... tak dapat nak jawab yer.... :)
tq yer pada sema yang sudi bertanya atau yang ingin order pada kami....

SPONGEBOB UNTUK RIZQI


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA

tempahan dari Amy jiran depan umah untuk kali ke tiga.... hari tu tempah untk anak perempuan amy, PRINCESS CAKE untuk BUNGA...dan CUPCAKE DOORGIFT masa cukur jambul RIZQI... dan kali ni amy tempah untuk rizqi umur setahun..... sambut dengan family jer....
cake : butter cake marble rainbow
berat : 1.5kg
cupcake : coklat moist


jika berminat nak tempah  macam ni sila hubungi kami KEKDIHATIKU
019-5720120 atau email
nazroliza@yahoo.com
sebarang tempahan yang dah anda confirm sila depositkan RM dulu yer....
baru kami masukkan dalam list order...
harap maklum....

DRAWING CAKE MCFC

 اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

dan salam satu Malaysia...
alhamdulillah tempahan pull a a part kali ke empat dari ARNIZA...
COKLAT MOIST CUPCAKE with drawing... kali ni nak gambar LOGO BOLA MCFC
 cantum2 cupcake ni 25pcs jer, kadang2 adalah extra cupcakes... saya tak janji yer ada extra... ada rezeki korang adalah extra.... sebab harga yang saya beri ini adalah untuk harga 1 set 25pcs...
RM55 SAHAJA... TAMBAH RM UNTUK DRAWING SAJA ANTARA RM10 HINGGA RM25...
BERGANTUNG PADA WARNA BANCUHAN BUTTERCREAM DAN DRAWING...
banyak warna nak lukis, banyakler kerja saya.. nak guna piping bag pe4lbagai warna... tambah kos tu..., nak basuh bekas buttercream yg penuh dgn warna warni... hehehehhehehe... kadang2 chintaku yg tolong basuhkan...dengan buttercream yang berminyak... kena masak air panas baru basuh ngan sabun buttercream tu.... nampak jer macam senang kan... memang senang pun...



jika berminat nak tempah  macam ni sila hubungi kami KEKDIHATIKU
019-5720120 atau email
nazroliza@yahoo.com
sebarang tempahan yang dah anda confirm sila depositkan RM dulu yer....
baru kami masukkan dalam list order...
harap maklum

tq semua....
:)
wassalam....

12 April 2012

CARA MEMBUAT KOLEH KACANG

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
DAN SALAM CERIA....

ada sesiapa tahu macam mana nak buat koleh kacang....?
tak pernah tengok...pernah makan jer... meh ler cni tengok... cer tengok... rasanya macam senang atau tidak... senang je lah kan... kalau suka boleh buat dan cuba....

 masak santan pekat nak dibuat tahi minyak
kena selalu kacau yer
perlahankan api, jgn terlalu kuat nanti cepat hangit....
tapiskan dan asingkan minyak nyer....

Bhn A
400g gula merah
100g gula
300g air
masak dgn sehelai daun pandan dan tapis hingga 500g
 Bhn B
1peket kacang hijau
secubit garam
200ml santan kotak+ 1000 air

campur bhn a dan bahan b... tapis
masak sehingga pekat dan letakkan 2 sudu besar minyak
sapu minyak dalam loyang dan letakkan plastik...
tuang ke dalam loyang
tekan dgn plastik ratakan n sapu minyak sikit
Taburkan tahi minyak dan siap untuk dikukus....
biarkan sejuk sebelum dipotong....


secara ringkas resepinya... saya buat sekali jer.... hehehehhehe.... lepastu tunggu bulan puasa lah pula nanti baru nak buat kot....

selamat mencuba....

wassalam...

PRINCESS CAKE- WAN NUR YANG PUNYA

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
dan salam ceria....

kali kedua ida dari Klang tempah pada liza... sebelum ni ida tempah coklat bouquet bawa balik pantai timur... order sekali dengan princess cake, dah bayar full payment, tapi tertangguh sebab abe nya takdo... kena outstation...
 tunggu punya tunggu baru ler dapat date yang sesuai untuk buat majlis hari lahir anak nya...
 PRINCESS Wan Nur Khatibah Nabila 6thn
tempahan dari iDA...
cake : coklat moist
teknik : steambuttercream
berat 3kg memng berat... memng  berat sebab gaun dia kembang dengan buttercream... dengan letak fondant lagi... hehehehe.... best buat kek ni...
tema : purple
 princess cake sejak kebelakangan ni ramai yang minat design macam ni, liza guna teknik steambuttercream, kalau dapt lihat dari belakang kek ni nampak buttercream yang licin macam fondant... kalau nak tengok dekat kena order lah... :)
kek ni colour purple yer, tapi sebab camera ni tak dapat nak trace warna nyer.. nampak mcm biru... tapi yang bunga dia bleh nampak purple....
 16pcs cupcake buttercream
ada nama birthay girl
 2 set slice cake strawberry dan coklat
 alhamdulillah... ida suka sangat kek dan coklat ni.... siap tanya kelas lagi nak blaja basic buat kek.. bukan ida sorang jer, tapi ramai pula jiran2 kat umah tu... diorang minta liza datang sana buat kelas... ermmm dok pikirkan juga.. insyaallah... jika masa yang sesuai mungkin boleh.... tapi bulan 4 ni pun dah bz sikit....
 LUVLY COKLAT WITH BOX
terima kasih ida... sudi tempah semua ni pada liza...
insyaallah nanti kalau dah duduk dekat sana bolehlah datang ambik kek sendiri.... 
hehehhe takyah delivery jauh2.... 
itupun ida dah pikirkan nak order PRINCE CAKE.... waaaaarggg nak kena cari ilham ler mcm mana nak buat kek mcm tu.... 

jika berminat nak tempah  macam ni sila hubungi kami KEKDIHATIKU
019-5720120 atau email
nazroliza@yahoo.com
sebarang tempahan yang dah anda confirm sila depositkan RM dulu yer....
baru kami masukkan dalam list order...
harap maklum 
taknak sejarah berulang lagi... dah order dan confirm katanya, tak bayar deposit lepastu cancel last minit... apa crita? kek dah siap... no..no..no... takde delivery dulu baru nak bayar masa delivery.. dah pernah kena juga.... customer ni pun 2-3 kali order, minta delivery cupcake lepastu kata nak bankin... tapi sampai sekarang tak bayar2 pun...takpalah takde rezeki kami... kalau dia tak mampu nak bayar kami halalkan... tapi kalau dia memang mampu bayar... paham2 jelah yer PUAN FATIN yer.. :)
harap faham situasi kami yer.... kami mencari rezeki dengan membuat jualan secara online... segala bukti jualan kami ada di FACEBOOK dan diblog... alhamdulillah...
sila lah like page kami yer... heheheheeh... gambar terkini dan produk baru, selalu upload kat FB dulu... 
tq semua....
wassalam...


11 April 2012

DAULAT TUANKU

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ  
DAN SALAM SATU MALAYSIA.... 
11 APRIL 2012
GAMBAR SUMBER DARI FB YMM JOHOR

Daulat Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Kedah Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah dan Duli Yang Maha Mulia Sultanah Kedah. Sembah Tahniah di atas pelantikan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Kedah sebagai Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong ke-XIV
Di Tabal buat kali ke 2............satu sejarah.......
DAULAT TUANKU..
 

IMPIAN MENJADI KENYATAAN....

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
dan salam ceria buat semua....
gambar rumah yang angah warnakan disekolah, mcm gambar ibu jer yang suka sangat... :)
alhamdulillah, akhirnya tercapai juga sebuah impian ingin miliki sebuah rumah sendiri... rasa beryukur pada Mu Ya Allah, walaupun banyak dugaan dan rintangan yang kami hadapi, terutama chintaku... banyak dugaan terpaksa dirempuh dari awal tahun 2011 dengan masalah loan yang tak lepas, dengan agent rumah kata semuanya boleh, siap offer rumah 2 tingkat tu, rumah baru yang katanya siap bulan 12 tahun lepas, tapi kami g tengok tak siap2 pun lagi, ni dah bulan 4... hhuhuhu nasib baik loan tak lepas masatu... ... dapat pula rumah yang pakcik ni nak jual, tapi harga lebih tinggi dari harga pasaran, dah ada rumah kakak ni nak jual, tengah tunggu loan nak masuk, kakak ni telefon bagitahu ada yg tak sabar2 nak beli rumah nya sebab dah ada pembeli yang loannya dah lepas, banyak buah rumah juga yang kami cuba... akhirnya bulan 3 dapat tahu loan lulus ... bulan 4 hadiah ulangtahun perkahwinan yang sangat2 istimewa dari chintaku... alhamdulillah
rumah dah dapat, rumah kakak tu yang tak jadi jual kat pembeli ni, yang tak sabar2 nak beli tu...sebabnya dia takde surat beranak sijil lahir takda sebab mak ayah dia org indonesia bukan bumiputra ler, jawabnya... loan pinjaman rumah pun dah lepas walaupun 80% je lulus, tapi bersyukur sangat... itupun minta tolong kat kakak ipar, nyah.. nasib baikler ada yang sudi membantu... dari tak dapat langsung... sekarang ni dok pulun lah nak cari tambahan lagi... insyaallah... anak2 pula tak sabar nak duduk rumah baru, nak bilik baru, masing2 dah ada bilik sendiri... bagi kami rumah barulah... walaupun rumah tu rumah second... rumah baru tak mampu lah nak beli, mahal bebenor.... gerenti loan pun teruk nak kena bayar,,,, hhuuhuhu.. rumah second pun takpa... asalkan rumah ku dan bukan lagi rumah sewa... dan yang penting sekali rumah tu geran selama-lamanya.... FREEHOLD bukan nya leasehold... yeeeeessssszaaaaa..... rumah ku yang ikut sukati ku nak ubahsuai mana2 pun perabot dan kedudukan kat tempat lain.... kenangan itu tak dapat kulupakan.... huhuhhuhu... nak ubah perabot pun tak boleh.... takda sapa nak kacau tau!!!
dan yang penting sekali bila dah masuk rumah baru ni, kena kerja lebih lah lagi... nak cari RM ler... nak kena banyakkan produk dan juga strategi... ermmm chintaku tolong pikirkan.... hehehheheh... kena bertindak tau bukan tengok jer... serahkan pada yang pakar... chintaku ler... i luv u!!!
sekarang ni tengah tunggu nak sain SNP jer lagi....rumah ni lot bumiputra jadi sesiapa yang nak beli pastikan ada sijil kelahiran yer... surat beranak... pastikan anda warganegara bumiptra... baru bleh beli rumah yang lot bumiputra... hehehhehhe... semua orang tau kan... :)
rumah tu nak kena touchup ler sikit2... RM nak kena keluar lagi tu... lawyer lebih kurang RM4 ribu... tapi ada bahagian rumah tu dah tambah2... dah ada grill pintu, cuma kat bahagian depan tu jer kena tambah sikit... ruang tamu pun luas... bilik tidur anak2 pun luas juga... rumah teres setingkat jer... dah ada ruang untuk bilik kek yang besar dari bilik kek sekarang ni... suka suka suka sangat2.... ruang dapur dah pilih warna.. agak2 hijau epal ok tak?.. ermmm sejuk mata memandang.. kat ruang meja makan pun hijau.. dah siap beli lampu lagi, anak2 pun dah pilih warna untuk bilik masing2... angah dan adik kongsi bilik, nak warna warni, mula2 nak ada gambar ben10 yang besar, ermmm tengok bajet macam mana dulu...hehehehhe... kakak bilik untuk sorang nak warna merah dan pink.. ibunya nak warna biru ler... ku suka biru... biru pekat n biru cair... nyaman rasanya.... cuma ruang tamu je belum dapat temanya lagi... taktau nak pilih warna apa... gi tengok langsir, mak oiiiii.. mahal juga yer,,,, mau nyer kat RM700 atas, selalu langsir liza buat jahit sendiri jer, ada masa ke nak jahit sendiri nanti...huhuhuhu.... bajet bajet..bajet...... banyak nak kena kira... nak Kitchen Cabinet lagi.... table top dah ada dah... macam2 nak... takpa... chintaku pakar dalam hal2 macam ni... biar dulu nanti adalah strategi nya.. buat yang penting dulu... wardrobe pun nak juga, carpet baldu, nak aircond pulak.... itulah perempuankan, semuanya nak.... sabar jelah...
terima kasih pada chintaku dengan hadiah yang terlalu bermakna ini.. dan...Terima kasih pada chintaku yg sudi menjaga diriku dan sabar dengan karenahku ini.... 
HACKS!!!!.. 
hadiah ulangtahun yang ke 11
7 APRIL 2001 hingga kini 7 APRIL 2012
semoga berkekalan hingga ke akhir hayat dan hingga di Syurga... 
YA ALLAH KAU BERKATILAH KAMI SEKELUARGA, DAN SEMOGA KAMI DAPAT MENGHADAPI SEGALA DUGAAN DAN RINTANGAN DARI MU YA ALLAH... JAUHILAH DAN LINDUNGILAH KAMI SEKELUARGA DARIPADA HASAD DENGKI DAN GODAAN SYAITAN... AMIN
wassalam...

PRINCESS NUR ALEESYA NAURAH

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan salam ceria buat semua....
TEMPAHAN DARI AMY JIRAN DEPAN RUMAH... baru nak upload gambar.... terlepas pandang pula macam mana bleh tak letak dalam blog... ni gara2 tunggu n malas nak update kat bloglah ni... heheheheh... dok mencari-cari juga dlm blog, rasanya takde juga.... 
istimewa untuk anak perempuan amy, nama samaran anak amy memng comel... panggilan manja BUNGA
 Cake : princess (cake coklat moist), 
base bawah  (marble cake)
Filling : coklat ganache
Topping : Buttercream
Weight : 4.3kg

kek kat bahagian dalam, strawberry coklat.....
THANX AMY... sempat juga datang ke majlis harilahir bunga....

TAT NENAS BENTK BUAH-BUAHAN

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ dan salam ceria buat semua....
PRODUK TERBARU DARI KEKDIHATIKU...
TAT NENAS PELBAGAI BENTUK BUAH-BUAHAN.... kebetulan baru mencuba dah ada customer yang berhajat untuk buat doorgift... alhamdulillah.... 
tart ni bukan jenis biskut yang rangup yer, harap maklum...dia jenis lembut masuk mulut je terus hancur...jadi takde masalah takut lemau, atau masuk angin...

tempahan dari liza... serupa lah pula...
hadiah untuk org marhaban letak dalam paperbag
 1 BOX ADA 35pcs tat nenas RM50 SAHAJA...
bgantung pd b0x n rben
untuk tempahan sila hubungi 019-5720120/4741805

sesuai untuk hantaran pertunangan atau hantaran perkahwinan,
pelbagai bentuk buah-buahan dari tat nenas....
35pcs tat buah with box n riben
tempahan dari liza untuk hantaran perkahwinan...
 TERIMA KASIH PADA SEMUA YANG SUDI KUNJUNGI BLOG KAMI....
....WASSALAM...

 

09 April 2012

KONGSI RESEPI - MARBLE CHEESE BROWNIES

ASSALAMMUALAIKUM DAN SALAM CERIA...

kali ni liza nak kongsi resepi BROWNIES... ingatkan macam susah, ruponyer senang sangat2... hehehhehe... malam tu liza telefon kawan kat JB, ... disebabkan dia hanya tau masak kek saja tapi tak tau nak mendeko dengan fondant, dia order kek fondant kat sorang ni, dalam tu kek brownies tapi hampa tak sedap dan terbuang mcm tu jer katanya... kata kawan liza ni brownies yang dia buat lagi sedap...hehhehe
disebabkan kawan liza kata nak buat senang jer, so liza google dan jumpa resepi ni dan try... alhamdulillah sedap... cuma nak menjual tu belum lagilah... nak kena try lagi sampai puas hati, insyaallah akan buka untuk jualan....



sesiapa yang berminat nak mencuba, boleh tengok resepi ni...


MARBLE CHEESE BROWNIES.  (resepi maklang azie)

Bahan coklat kek

250gm Butter
1 cwn serbuk koko (110g)
3 biji telur - gred B
1½ cwn gula kastor (300g)
½ cwn susu cair (125ml)
1½ cwn tepung gandum (220g)
1 st Baking powder
1 st Soda bikabonat
1 st esen vanilla

Lapisan Cheese
250gm Cream Cheese
1 cwn gula kastor (100g)
1 biji telur - gred B liza try guna 2 biji

Cara :-
1- Cairkan butter - masukkan serbuk koko & kacau rata.
2- Dalam mangkuk lain, pukul telur & gula (guna wisk saja) sampai sebati.
3- Kemudian campurkan dgn bancuhan butter tadi...kacau sampai sebati.
4- Masukkan susu cair dan kacau lagi...
5- Masukkan tepung, baking powder dan soda (kalau rajin ayak dulu) - kacau sehingga sebati & masukkan esen vanila.
6- Panaskan oven
7- Alas loyang saiz 10 X 10 X 1inci dgn griss paper (biarkan kertas terjuntai sedikit)
8- Masukkan bancuhan coklat ke dlm loyang, tekan sikit bagi padat adunan dengan sudu...tinggalkan 2-3suud besar & masukkan kedlm piping beg..(utk buat corak marble)
9- Bakar selama 20min - guna api atas bawah

Sementara tunggu bahan coklat masak sedikit, sediakan bahan cheese..
> Pukul cream cheese sehingga gebu.
> Masukkan gula > pukul lagi hingga sebati.
> Masukkan telur > pukul lagi hingga sebati

**Selepas 20min..keluarkan bahan choc yg separuh masak tadi...tuangkan bahan cheese..ratakan keseluruh atas kek...
**Paipkan baki chocolate atas cheese, & lorekkan ikut suka..
**Bakar lg selama 15min atau sehingga cheese masak...
**Siap... dihiang dan makan...

harap dapat membantu.... 
terima kasih....

ELMO CAKE N CUPCAKE SESAME STREET

tempahan dari Sakinah
cupcake SESAME STREET dan ELMO CAKE


cake: butter cake coklat n strawberry
berat : 2kg
deco : buttercream n fondant

16pcs sesame street
cake : coklat moist

 ramai juga yang minat sesame street ni.... suka masa sakinah ni datang pick up kat umah.... seronok tengok warna yang colourfull n cantik sangat katanya... alhamdulillah kek pun sedap.... bertuah  anak2 sekarang, boleh order jer kek apa yang diorang nak kan.... termasuklah anak2 liza... hehehheh macam2 diorang nak.... terima kasih yer sakinah sudi tempah dengan kami...

SLICE CAKE REPEAT ORDER LAGI

ALHAMDULILLAH....

3set slice cake tempahan dari miza delivery ke Damansara
slice cake perasa strawberry, oren dan blueberry

jika berminat ada perasa yg lain juga.... kek saiz 10inci, maximum saiz yang sesuai adalah 6x6 = 36 potongan comel2 belaka...
Topping : Buttercream RM35
* Strawbery slice Cakes
* Kiwi slice Cakes
* Orange slice Cakes
* Bluebery slice Cakes
Chocolate Buttercream RM40
* Chocolate slice Cakes
Fresh Cream Topping RM45
* Fresh Fruit Slice Cakes
Slice cake ni diisi dlm box bersaiz 12inci, Minimum saiz yg sesuai dipotong adalah mcm gambar kat atas ni 6x6=36pcs potongan yg comel2 jer...
sesuai untuk mkn ramai2 takyah berebut2 nak potong... slice cake hiasannya sangat simple n buttercreamnya hanya diatas dan di tengah kek nyer dilapisi buttercream+ filling perasa kek yg dipilih)


***Price is subject to change from time to time

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE