maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

26 Jun 2012

KENANGAN DULU...

Teringat kenangan dulu...

2002 - 2007 Butterworth baru beli kereta Toyota LE buat loan lpstu beli cash RM7ribu...
Nak cari RM, Kami pernah berniaga kerongsang, cermin mata hitam/power lpstu niaga kain pasang ngan tudung bawal buat hutang bleh byr bulan2..ambik upah buat bunga telur/hantaran, pernah niaga rojak buah kat tepi pantai robena kat teluk air tawar, try niaga nasi lemak kat Maklom, nia...ga burger kat penaga setiap pg ahad, bulan posa niaga nasi ayam, nasi tomato, soto ayam, jual air dlm balang. Pernah juga masuk MLM CNI...

2007-2008 Parit Buntar beli umah, chintaku ulang alik keja butterwrth...
Kami buka nursery jual pokok2 bunga, pasu bunga, pasu seramik, baja, tanah, chintaku buat simenfero, landskap, tanam rumput, tanam cili merah...

2008 posting KL
Niaga yong taufoo kat depan kedai cina sebelah tu ada jual nasi lemak kat bandar mahkota cheras, takbleh pi..
Lepastu try pula niaga nasi lemak kukus ayam berempah kat dpn kedai runcit, kesian kat bini penat nak memask mengemas, dok mengangkut brg2 niaga dgn bawa anak kecik sementara nak tukar shift ngan chintaku, Lpstu chintaku buat stor burger niaga burger kat depan kedai nasi kandar... Lps balik keja chintaku niaga sorang2 sampai lewat pg... Hasilnya sikit tp alhamdulillah rezeki. niaga nasi ayam goreng berempah kat pasar ramadhan... Macam2 yg kami niaga...

Kalau tak kerana chintaku yg paksa g belajar buat biskut pd 23 mei 2009 lpastu..4 september blaja pula buat cupcake, bermulalah episod kami dgn dunia bakery... Alhamdulillah... Cari xtra rezeki mcm ni sampailah sekarang... Dugaan dari Mu Ya Allah... Ku bersyukur dengan apa yang telah Kau berikan... Semoga kami tabah dan sabar mengharungi dugaan yg akan datang.... Amin... :-)
 masa kami di Butterworh... kereta bumblebee ni lah yang paling banyak jasa sekali... angkut payung, meja n barang2 niaga... niaga kat tepi pantai masa tu tak reti bawa kereta... chintaku hantar dulu lepas kerja baru dia datang.... 
niaga kat pasar ramadhan..
niaga kat pasar pagi, Penaga..
niaga kat expo...
niaga kat tepi pantai, nasi lemak, burger, air, rojak buah...
niaga nasi lemak kat Maklom 
sure heboh TV3 kat kepala batas
 
niaga kat expo penang, gerai jualan sebelah yang jual bantal kekabu abih terbakar...
 macam2 yg kami jual, ada kain pasang, bangle magnet, minyak wangi, gelang kristal, kerongsang

masa ni kakak n angah jer...

 beli umah kat parit buntar.. niaga nursery tanaman pokok bunga n pasu

pindah kl, niaga nasi lemak ayam berempah... kakak dah sekolah... angah n adik teman ibu niaga kat bndar mahkota cheras, sementara tunggu chintaku balik keja...

lepas tu, niaga kat pasar ramadhan... adik dah besar sikt...
 chintaku balik keja terus tolong kat bazar ramadhan
 kadang2 ada pembantu... kadang takdo....
 pembantu setia anak2 ku
 adik masa kecik...suka main air.. main hujan jer...
chintaku kesian tengok dok angkut meja, khemah... kami niaga burger pula kat depan kedai mamak... :) tai chintaku sorang jer... balik lewat malam... esok ah keja awal pagi... letih... kesian kat chintaku... masa bersama keluarga pun kurang.... :(
dan alhamdulillah.... sekarang ni kami sekeluarga dapat bersama selalu...
sama2 menaikkan dan bantu membantu...
di sinilah bermulanya episod kami..
mula dari bawah.... itupn chintaku yang paksa belajar buat biskut...
sikit2... 
nak mempekenalkan produk kami...
adakalanya jatuh dan adakalanya naik... 
RN IDEAL ENTERPRISE dah lama DITBUHKAN...
cuma 
KEKDIHATIKU 
yang baru kami temui...
susah senang tempuhi bersama...
semoga kami terus dapat bersatu dan saling bantu membantu... 
semoga Allah sentiasa melindungi kami sekeluarga...
amin... 

Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE