maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

28 Ogos 2012

KEBUN DURIAN KG SEMPENEH




لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
balik kampung papa liza sebelum puasa... g makan durian... lama tak merasa durian papa... sejak dia dah pencen ni baru lah dia berkesempatan dok jenguk kebun... sebelum ni ehem...ehem.. biarlah rahsia :0

bawa anak2 merasa masuk kebun... tau makan jer... macam mana nak cari nak durian, bukan main petik kat pokok tau... kena tunggu luruh dulu..
 
nak melangkah masuk ke kebun papa, kena lalu kot kebun orang lain dulu... almaklumlah ramai yang taknak kebun dekat ngan anak sungai, so yang lain2 tu undi lah... ni kebun aruah tok som, untuk anak2 lelaki dapat kebun, anak2 perempuan dpt umah pusaka...
ni durian kat kedai tepi jalan tu, bukan papa punya... tuan punya kedai ni nak tunjuk durian ni lain dari yang lain... satu tangkai ada 2 biji durian...

ni ler tuan punya durian kembar..

dan yang ni tokey durian KEKDIHATIKU.... :)

hari yang nak balik ke KL, kat pekan Batu Kurau ada buat makan2 durian.. semua dijemput hadir... syioknya makan ramai2... berebut2.... bonet dah penuh durian, sempat lagi menyinggah makan... ni ler orang nyer yang buat jamuan makan pulut durian, tak ingat namanya... kalau tak silap ada panggilan nama paklang... sedap betul makan pulut durian lepastu letak kuah santan, manis2 masin2 gitu...

alhamdulillah... best sangat dengan suasana kat kebun durian bersama anak2...

2 ulasan:

Hidayat Master berkata...

Pergh..syoknye ade kebun durian camni.
pengalaman sy sekali je dapat masuk kebun camni,rumah mak angkat kat ganu.

NAZROL n LIZA berkata...

bila balik kg memang best masuk kebun sambil kutip derian...
bila jumpa je derian dah tak sabar2 nak mkn kat situ juga...

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE