maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

24 September 2012

RAJA KITA - ISTANA NEGARA LAMA

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
 bawa anak2 masuk istana, bukan main syiok lagi diorang... maaf lah yer tak dpt nak bawa jumpa RAJA kita.... kita tengok kat gambar je lah...korang dah pergi ke? 
best datang tengok sendiri, bila lagi peluang yang ada nak masuk istana.... time buat pameran lah kan....

Istana Negara Lama ini terletak di Jln Syed Putra... masuk PERCUMA... tapi kalau ada bawa camera RM3.00, kalau ada camera video RM5.00/RM10.  
nak share gambar yang sempat dicandid oleh chintaku...

comfirmlah kat pameran istana ni akan tunjukkan alat2 kebesaran diraja, pakaian dan perhiasan diraja, gambar2 agong yang yg sekarang ni, berasal dari Kedah...
Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XIV Almu'tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu'adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah.

selain tu ada juga salasilah keturunan Baginda, kat pameran ni semua berpeluang mengenali Raja kita dengan lebih dekat lagi melalui pameran, sebab setiap yang dipamerkan ada cerita... kalau nak tau bleh pi baca kat sana...

tulis nama kehadiran disini....

Watikah Pertabalan Abdul Halim Mu'adzam Shah Ibni Almarhum Sultan Badlishah sebagai Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong ke 5, 1970 
dan yang terbaru
Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong ke 14, 2011


suka jer budak2 ni... bawa masa kecik2 ni tau main je lah... 
Koleksi kamera yang diperbuat di England
Koleksi jam mewah baginda 

Singgahsana tempat Baginda Tuanku gunakan di Majlis-majlis DiRaja


 MyKad Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agung


Kalung dan Gendik Di Raja yang dipakai oleh Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agung diperbuat dari emas Putih bertatah penuh dengan permata berlian...


datang tengok sendiri baru puas hati... bleh baca info semua bagai...

dah keluar baru ambik gambar kat pintu pagar besau ni...
adik n angah dah penat...

banyak lagi gambar, tapi rasanya nak update kat FB jelah... :)

kebetulan ada yang jual aiskrim naik motor... beli ler sorang satu... dok makan dulu sebelum balik...





KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE