maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

22 Oktober 2012

DURIAN CREPE - RESEPI NYER


لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
...KUIH DADAR DURIAN...
 demam DURIAN CREPE melanda d FB, termasuklah diriku ini... buat PEMINAT yang memang suka sangat dengan RAJA BUAH DURIAN, bleh la rasa macam mana..... rasalah dgn tekak sendiri, ...
Sedap atau tidak perkataan yang begitu subjektif untuk di perkatakan dengan rasa hati...
liza tak pernah buat lagi.... tapi suka google mengoogle resepi...

chintaku tengah mamam DURIAN CREPE, tak bagi tunjuk muka yg tengah khuyuk makan... maluuuuuu..... :)

order 2 set kat kawan bakers area utara AISHAH, kirim suruh bagi kat mertua di PARIT BUNTAR... mak kata pun sedap, tak tahan dah dugaan ni... nak kena cari juga... nak kena rasa n makan nih... liza pun order juga.
dah pernah makan ke korang?.... liza order dengan KAK NOMIE... memang sedap sesangat... order 3 set... 1 set lagi bangun tengah malam makan... nyum..nyum...nyum... tak tahan untuk disimpan keesokan hari nya... simpanlah seketul 2... nanti anak2 dok tanya pula.... kakak n adik makan... angah memang tak makan durian... memang tak sesuailah untuk dia... tapi kalau macaron memang dia suka sangat...
liza jarang mencuba resepi di internet, sebab tak rajin buat bila sesuatu tak jadi nak kena ulang banyak2 kali... kecualilah benda yg betul2 menarik minat giler bagai... cuba juga sampailah menjadi... :)
dengan itu membuat keputusan untuk ke kelas yang sedang hangat diperkatakan... sana sini kelas... pilih yg mana tarikhnya kena dan siapakah yang mengajar kita... semuanya hanya dihujung jari... daftar kelas saja, bayar secara online... jgn lupa email nama, dan detail kelas dan bayaran... siap...
tunggu je tarikh kelas nyer nanti... dan jangan lupa date kelas tu yer.... memanglah mahal yuran kelas yang dianjurkan, tapi rasa berbaloilah, insyaalah... janganlah pula dikata ooooo, hang banyak duit blehla g kelas... liza simpan duit tau... nak g kelas punya pasal...  dah la lama tutup order dari customer yg sangat2 nak order kat kami... hehhehehe... lama2 simpan RM sampai menggunung pun bila dah hari2 tarah, susut juga... jadi bila kita nak sesuatu, insyaallah boleh buat dan simpanlah RM... bukan semua benda FREE yang kita boleh senang2 nak minta n dapat yer... 
kat GOOGLE pun bukan benda FREE, tiap2 bulan bayar bil P1 RM100 lebih tau... :)

 3 set order untuk dirasa.... :) khamis ni order lagi.... yesssszaaaaa....

berbalik pula pasal DURIAN CREPE..... liza ada jumpa resepi kat internet ni untuk liza penuhkan ruang blog liza ni... korang cubalah yer... 
oppppssss....!!! nak habaq mai lagi sekali... resepi yang liza g kelas blajar... minta maap lah yer... tak dapat den nak habaq kat blog liza ni, nanti hingaq kena marah pula dgn persatuan2 perguruan bakers, ye lah org lain pi bayaq yuran blajaq menabung sekupang2 nak pi blajaq..liza senang2 masuk dlm internet resepinya... tak aci lah macam tu kan...
KENA HORMATI ORANG LAIN JUGA... :) HARAP MAKLUM.... liza pun tak g kelas lagi ni...  tapi tak sabaq2 nak cerita pasal DURIAN CREPE...
bulan 11 baru ada masa nak g kelas tu... sama ke tak sama ke resepi tu pun liza taktau lagi...
JANGAN ANGRY BIRD yer... :)

 adik memang suka, tapi dia sedut isi dlam ja... yg luar tu kulitnya liza tolong perabih...

Resepi pula macam2 versi dan ciptaan, tepuk tepung tanya hati mana satu resepi nak pilih bleh buat... Ada yang kata  tepung gandum takda dlm senarai untuk buat crepe ni.. tetapi  menggunakan 5 @  7 jenis tepung seperti tepung custard, tpg honkwee, tepung hongkong, tepung jagung, tepung ubi dan tepung naik sendiri dan tepung gomak... ehhhhh... ado ko? hehehhhhhee
boleh olah resepi yang sedia ade mengikut citarasa anda yang sememangnya bijak2 belaka....
kulitnya kalau buat lagi nipis lagi sedap supaya tak rasa seperti kueh... depalah crita... hehehheh
liza tau makan jer...
SELAMAT MENCUBA....

BOLEH TENGOK RESEPI KAT SINI...

RESEPI KAK ZUE
RESEPI KAK WAN
RESEPI KAK INTAN
RESEPI FB JOM MASAK

CIKGU KELAS YG FEMES AMAUS YG AJAQ KELAS CREPE BLEH TENGOK BLOG KAK INA

WASSALAM... TQ SEMUA....

Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE