maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

11 Oktober 2012

KALENDAR CUTI2 MALAYSIA 2013

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Mungkin ramai yang mencari-cari Kalendar Cuti Umum dan Cuti Persekolahan 2013, ataupun liza je yang baru tercari2 hari ni.... ^_^
liza dah jumpa dekat laman web rasmi untuk cuti sekolah...

 liza kongsikan Takwim Cuti Umum Malaysia dan Negeri 2013
Malaysia School Holiday & Malaysia Public Holidays 2013 Calendar.
Untuk makluman tarikh yang dimaksudkan mungkin berubah dari masa ke semasa boleh try tengok kat laman web tu... kot2 lah ada perubahan terjadi...

ni kalendar untuk panduan liza... area SELANGOR...
anak2 korang sekolah ikut kumpulan mana? bleh tengok kat situ dah ada note...

KUMPULAN B


 ni untuk kumpulan A... KEDAH, KELANTAN, TERENGGANU


DAH BOLEH MERANCANG NAK HOLIDAY KAT MANA TIME CUTI SEKOLAH NANTI...

Liza pun nak kena rancang juga ni...
tapi selalu jer tak terancang... ikut suka hati jer...
kali dah tak boleh mcm tu...
3 orang anak dah sekolah tahun 2013 ni...
time cuti sekolah pun hot order juga...
so kena buat satu date yg khas utk kami sekeluarga bercuti...

CUTI SEKOLAH
CUTI KERJA
CUTI DARI AMBIK TEMPAHAN

TARIKH CUTI NEGERI YG BOLEH CUTI
1 Jan (Tue) TAHUN BARU 2013 All except Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu
14 Jan (Mon) Yang di-Pertuan Besar
Negeri Sembilan's Birthday
Negeri Sembilan only
20 Jan (Sun) Sultan of Kedah's Birthday Kedah only
24 Jan (Thu) Prophet Muhammad's Birthday
(Maulidur Rasul)
National
27 Jan (Sun) Thaipusam Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Penang & Selangor only
1 Feb (Fri) Federal Territory Day Federal Territory of Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya only
10 Feb (Sun) Chinese New Year National
11 Feb (Mon) Chinese New Year (2nd Day) National except Kelantan and Terengganu
4 Mar (Mon) Anniversary of Installation
of Sultan of Terengganu
Terengganu only
29 Mar (Fri) Good Friday Sabah & Sarawak only
15 Apr (Mon) Declaration of Malacca as
a Historical City
Malacca only
19 Apr (Fri) Sultan of Perak's Birthday Perak only
1 May (Wed) Labour Day National
7 May (Tue) Hari Hol Pahang Pahang only
17 May (Fri) Raja Perlis' Birthday Perlis only
24 May (Fri) Vesak Day National
30 May (Thu) Harvest Festival Sabah & Labuan only
31 May (Fri) Harvest Festival Sabah & Labuan only
1 Jun (Sat) Agong's Birthday National
1 Jun (Sat) Hari Gawai Sarawak only
2 Jun (Sun) Hari Gawai Sarawak only
6 Jun (Thu) Israk & Mikraj Kedah, Negeri Sembilan & Perlis only
7 Jul (Sun) Georgetown World Heritage City Day Penang only
10 Jul (Wed) Awal Ramadan * Johor, Kedah & Malacca only
13 Jul (Sat) Penang Governor's Birthday Penang only
20 Jul (Sat) Sultan of Terengganu's Birthday Terengganu only
26 Jul (Fri) Nuzul Al-Quran Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Terengganu only
8 Aug (Thu) Hari Raya Puasa * National
9 Aug (Fri) Hari Raya Puasa * National
31 Aug (Sat) National Day National
8 Sep (Sun) Sarawak Governor's Birthday Sarawak only
16 Sep (Mon) Malaysia Day National
5 Oct (Sat) Sabah Governor's Birthday Sabah only
12 Oct (Sat) Malacca Governor's Birthday Malacca only
15 Oct (Tue) Hari Raya Haji * National
16 Oct (Wed) Hari Raya Haji (2nd Day) * Kedah, Kelantan, Perlis & Terengganu Only
24 Oct (Thu) Sultan of Pahang's Birthday Pahang only
3 Nov (Sun) Deepavali National except Sarawak & Labuan
5 Nov (Tue) Awal Muharram (Maal Hijrah) National
11 Nov (Mon) Sultan of Kelantan's Birthday Kelantan only
12 Nov (Tue) Sultan of Kelantan's Birthday Kelantan only
22 Nov (Fri) Sultan of Johor's Birthday Johor only
10 Dec (Tue) Hari Hol Almarhum Sultan Johor Johor only
11 Dec (Wed) Sultan of Selangor's Birthday Selangor only
25 Dec (Wed) Christmas National
* Subject to change



RUJUKAN : Malaysia Directory
semoga segala perancangan dipermudahkan... insyaallah...
kita hanya merancang... hanya Allah yg tahu, Dia yg menentukan segalanya...

jika ada kesilapan, maafkan liza... liza akan cuba perbaiki...
ini adalah untuk rujukan kami... HARAP MAKLUM....

WASSALAM...

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE