maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

17 Oktober 2012

LANGSIR OH LANGSIR


لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
nak tempah langsuir... opsss... langsir...
tak pernah selama ni tempah langsir..jap2.. flashback balik memori... baru teringat, pernah tempah langsir kat adik bradik kami, kawin ngan org Pakistani, bayaq bulan2.. umah kat Parit Buntar, sliding door depan, tingkap bilik 3... kalau tak silap RM800 kot... warna biru... ku suka biru je tau... sebelum kawin ngan chintaku, kakak2 iparku lah yg tau bab2 langsir... dah kawin ni baru ler chintaku tau bab langsir....
langsirtu chintaku yg mengordernya, liza cuma bgtau nak warna biru... time tu rasanya baru lepas bersalin kat angah kot..tahun2006... dah dok kl 2 thun kot baru abih.... hahahhahaha... punyalah lama nak perabih bayaq hutang.. bukan hutang kain langsir ja, tapi hutang2 lain, tolong bayarkan kat mertua... chintaku yg bayaq... masatu mertua dah berhenti kerja sebab kena strok, so sapa lagi kalau bukan hero sulungnya tolong bayaq... tapi taktaulah kot ada bantuan dari adikbradik lain,
satgi kita ingat chintaku sorang je yg bayaq... hehhehe...
alhamdulillah...
mak doa2kanlah semoga anak mak nazrol ni selalu berjaya di dunia dan akhirat...
amin.. :)
belakang kakak tu yg langsir kaler biru... jumpa yg ni ja... 31.12.2006
berbalik pula alkisah crita langsir....
niat kat hati mula2 nak cari kat JAKEL n tempah sekali....
tapi bila dok servey2 kat google..
baca blog yg cerita pasal langsir...
taip je kat google 
nak tempah langsir
langsir jakel
upah jahit langsir
keluarlah ceritanya nanti...

setelah digugel2... nampak gayanya tak mampu lagi kot nak beli kat situ... yg dah siap mungkinlah murah... murah lah kot masa tu beli time raya, dah la sale... boleh lagi minta diskaun...
dah beli kat mertua haritu utk raya 2012... yg readymade jer...
 laaaaa.... kat blakang amoi cina mana pula sepet mata... adoiiii... awat mata sepet sangat...
kat belakang tulah langsir raya 2012...
untuk umah baru nak masuk ni, liza nak pilih sendiri warna dan design yg berkenan dihati...
time pilih nanti tunggu dan lihatlah berapa jam nak pilih... jadi setelah dikaji selidik dengan RM dikira2... kira kot jari jer... pilihan kain di 
NAGOYA ATAU KAMDAR...
tapi rasa macam nak pegi juga JAKEL.....
google... google lagi....
tanya sama pak gugel.. dibilangnya boleh bikin jahit sekali... upahnya pon enggak mahal dong...
ckp indon lah pula... ada pula terbaca kat blog satu ni, lupa nak ambik nama blog tu...
kalau tempah kat Bandung lagi murah... adooooiaiiiiiii... bila tahun nak pi...
kalau dah pi bukan setakat nak tempah langsir ja... kain baju.. lukisan semua liza nak borong...
mahal ke murah nak kena pi tengok lah dulu kat nagoya... baru tau... heheehhhehehe...
dah pi malam tadi nagoya... lps magrib, 2 jam mana cukup nak pilih... dah tanya kat apek tongkang tu, nak tempah jahit dia kata 3.11.2012 baru siap... lambat tu...
urgent ni nak masuk umah baru, merangkap pakai raya haji..
kata putus diberi....
pilih langsir yg dah siap jahit dpt la 10% diskaun...
 tp yg ni nak gantung kat bilik extra dulu...
apa yg dibeli
kain langsir NAGOYA fabric JACQUARD sewing style pakai yg cangkuk jer...
tingkap 2 panel RM 45.90 X 2 = RM 91.80 10% RM 82.60
 sliding door 3pintu = RM99.90 10% RM 89.00
2 panel tingkap dapur jenis roman blind readymade nyer RM 120.00 20% RM 96.00
rel besi utk sliding door RM 36.00
rel besi utk tingkap RM 18.00 X 2 = RM 36.00
TOTAL RM 340.50
baru untuk bilik extra dan dapur... tunggu dah gantung nanti baru masuk gmbar...
belum tempah lagi utk sliding door ruang tamu...
rasanya nak kena pi JAKEL kot... kat NAGOYA langsung takda yg berkenan dihati...
chintaku dok memilih rail langsir...
rod kayu belum lagi... dah dpt langsir pilihan hati baru boleh pilih rod kayu...
ada juga yg tanya... nape tak jahit sendiri....
adoooooiiii... malas bebenar nak jahit... bertahun lah kot baru siap... yg sebelum ni pun ada juga jahit, tak siap2 lagi... nanti liza cari kain langsir tu... nak snap gmbar tak siap lagi... heheheh... ada juga langsir yg diberi oleh mak2 sedara liza.... :) tq...tq..tq...

LANGSIR YG KU JAHIT SENDIRI
ni gambar langsir yg liza jahit kat umah makcik... tok guru langsir ni... habaq ja nak langsuir mana, semua boleh... :)... langsir yer..... ambik gambar ni nak mms kat chintaku ler, bgtau kata dah siapppppp...
 kakak n 2 org makciknya yg hegeh2.... ngeh...ngeh....ngeh....

Gantung langsir time raya kat umah Parit Buntar... masa ni mengandung kat adik...

 yg langsir biru tu pun buat juga, jahit lurus saja... kat tingkap baru ler buat beropol2 dan beralun2... gambar takdo lah pula... abaikan jer yg bersimpul.... takmo...takmo dah yer nanti kat umah baru buat mcm ni... bersimpul2 langsir ibu... takda ruang nak main bola jaring... latih kakak shoot masuk jer...

ada gaya tak kakak masa ni... :)

kisah mencari langsir ni memang rumit... rumit bagi org pompuan lah kot... ermmmmm...
bawa hero2 ni lagi ler rumit nak pilih... lari sana sini... main nyorok2... ibu terjerit2 dok panggil depa...
hari ni nak g mana pula nak tengok kain yg berkenan dihati... tunggu je lah cerita langsir part 2 pula....
best juga buat kat blog ni... macam diari lah pula....
selamat membaca dgn gumbira....
wassalam



Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE