maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

06 Disember 2013



19 November 2013

CHEESE CAKE LELEH TERHANGAT DI PASARAN




السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
Harga mampu beli... ada pelbagai jenis perasa..

Ala Red Velvet
ala Tiramitsu
oreo
strawberry
pandan
coklat
vanilla
019-5720120

SWISS ROLL DAN CHEESE CAKE LELEH



11 November 2013

RESEPI : SWISS ROLL ZIRAFAH


لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

 PAINTING WISS ROLL

sumber dari KAK WAN
RESEPI : SWISS ROLL ZIRAFAH
Bahan A
3 biji putih telur
50gm gula kaster
1/4 sudu teh cream of tartar

Bahan B
3 biji kuning telur
15gm gula kaster
60g air
40g minyak masak
75gm tepung gandum
1/2 sudu teh esen vanila

Bahan C
8gm serbuk koko
1 sudu kecil coklat emulco

Adunan Corak Zirafah
1 biji putih telur
2 sudu teh gula kaster
1 sudu teh tepung gandum
2 sudu besar dari adunan (yang di ketepikan)****


CARA2 NYA…

1.      Lakarkan corak zirafah pd kertas minyak dan masukkan ke dalam loyang saiz 10 inci.
Nak senang print saja… kertas tu sapu minyak… letak dlm loyang, ambik sekeping lagi kertas minyak, takyah tekap ngan pen dah… terus je piping…

  sumber google
2.      BAHAN A
Pukul semua hingga kembang dan bertanduk. KETEPIKAN…

3.      BAHAN B
Pukul kuning telur dan gula hingga berkrim, tambah esen vanila, air dan minyak.  Pukul sebati dan masukkan tepung, kaup balikkan hingga rata. 
Simpan 2 sudu besar adunan (untuk corak zirafah).

4.      BAHAN A + BAHAN B + BAHAN C = Gaul hingga sebati

5.      Adunan Corak Zirafah
Pukul putih telur dan gula hingga kembang dan bertanduk.  Masukkan  2 sudu besar adunan yang di ketepikan tadi di ikuti dengan tepung gandum. Kaup hingga sebati. Gunakan piping bag untuk lakaran corak zirafah…
 
 6.      Bakar pada 170C selama 1 minit dan keluarkan dari oven.

7.      Tuang adunan coklat ke atas corak zirafah tadi, ratakan

8.      Bakar sekali lagi pada suhu 190C selama 10-14 minit.

9.      Bila kek dah masak, keluarkan dari loyang. Biarkan sejuk dan permukaan corak zirafah berada di atas.  Keluarkan kertas alasnya perlahan-lahan supaya corak tidak terkoyak.

10.  Bila nak gulung, terbalikkan coraknya biar dibawah, Tepi kek dipotong dan boleh disapukan dengan jem, buttercream atau frescream…

11.  Gulung dengan perlahan menggunakan kertas minyak.
simpan dalam peti sejuk lebih kurang sejam... siap dihidang..

 selamat mencuba... :)

kalau taknak cuba, bleh saja terus order... :)

untuk tempahan sila hubungi 
019-5720120
email nazroliza@yahoo.com

29 Oktober 2013

PROMOSI - BAJET WEDDING CAKE


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


Bajet bermula dari November hingga Januari 2014...
nak bagi bonus utk penjawat awam dan swasta ataupun yg bekerja sendiri....
wedding cake 3 tier RM250 saja... hasil dekorasi idea saya sahaja... 
hantar cth gambar, harga boleh jadi lain... yeeehaeeeaaaa...   :) jangan mare.... 

di ulangi hanya
RM250
 sahaja...


SPONGECAKE SAIZ 10+8+6 inci
BUTTERCREAM
BERAT KEK LEBIH KURANG 5.5 kg

jika berminat...
TEL
019-5720120

EMAIL
nazroliza@yahoo.com

BOLEH BOOKING SEKARANG...
TAWARAN TERHAD... 
tertakluk kepada terma dan syarat... :)

SEBARANG PENAMBAHAN DARI CUSTOMER AKAN DI CHARGE...
HARGA TIDAK TERMASUK DENGAN KOS DELIVERY...

 TERIMA KASIH....

18 Oktober 2013

CHEESE CAKE MELELEH TANGKAP LELEH...


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
tergoda dengan cheese cake meleleh.... 
resepi google dari resepi.net dan rakan fb ada juga yang share.... boleh cuba buat sendiri... 
 liza dah cuba... memang sedap... anak2 pun suka sangat...

 BAHAN2 UNTUK KEK

 **100 gram tepung hong kong
(boleh guna tepung gandum)
**60 gram tepung jagung
100 gram gula halus
2 sudu makan ovelet
4 biji telur ayam
2 biji telur kuning
50 gram air sejuk (dari peti ais)
1 sudu teh baking powder
75 gram mentega (dicairkan)
1 sudu teh esen vanilla

Cara:
Bahan yang bertanda* di ayak dulu...

Pukul sampai gebu baru masukkan mentega cair. Sebatikan. 
boleh campurkan pewarna dan perasa yang anda inginkan.... strawberry ataupun coklat
Bakar dalam oven pada suhu 150'C selama 45 minit.







Untuk Cream:
250g cream cheese
120g susu pekat manis
50ml UHT Whipping cream
Campurkan semua bahan dia atas hingga sebati
 adunan ini memang cair




Untuk hiasan:
cheddar cheese, diparut
parutla sebanyak mana yang suka....


Cara penyediaan:
Kek yang masak tadi sejukkan dulu kemudian bahagi pada 2 keping, saya buat sekeping jer... tuangkan cream cheese
di atas kepingan pertama. Lapiskan dengan kek, tuang semua baki cream cheese tadi.
Parutkan cheddar cheese di atas kek...
SELAMAT MENCUBA....

KELAS ANEKA PASTRY TART

KELAS ANEKA PASTRY TART
16/11/2013 (SABTU)


jom belajar cara buat kulit tat yang rangup dan sedap... pelbagai jenis filling ada... 

Blueberry Cheese Tart


Crumble Tart


Coklat Tart

 Tuna Tart


 dan Fruit Tart...


 KELAS ANEKA PASTRY TAT 16/11/2013 (SABTU)
kelas berlangsung di MERU, KLANG
Masa : 9.30pg - 12.30tghari sehingga selesai


sesiapa berminat sila
SMS @ WHATSAPP
NAMA, KELAS, TARIKH...
019-4741805

TEL/SMS/WHATSAAP 
019-4741805


16 Oktober 2013

PROMOSI COKLAT OREO


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

sah sehingga 1.11.2013
HARGA PROMOSI COKLAT OREO
75pcs + GOLD BOX + EDIBLE IMAGE
RM 150

 

UNTUK PERTANYAAN ATAU TEMPAHAN 
 

019-5720120 EN. NAZROL
EMAIL
nazroliza@yahoo.com
TERIMA KASIH

JADUAL KELAS BULAN NOVEMBER 2013

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

jadual kelas bulan NOVEMBER 2013

Tarikh : 2.11.2013 (SABTU)
Masa : 10 pagi - 4.30 petang
KELAS BASIC CAKE BUTTERCREAM


Tarikh : 9.11.2013 (SABTU)
Masa : 9.30 pagi 12.30 Tghari
KELAS SLICE CAKE
(Blueberry, Choc, Ala Red Velvet, Pandan Layer percuma 2 resepi slice cake)


Tarikh : 10.11.2013 (AHAD)
Masa : 9.30pagi - 12.30Tghari
KELAS DRAWING CAKE


Tarikh : 16.11.2013 (SABTU)
Masa : 9.30pagi - 12.30Tghari
KELAS ANEKA PASTRY TAT
(Blueberry Cheese Tart, Crumble Tart, Coklat Tart, Tuna Tart dan Fruit Tart...)


24, 25, 27 - 29.112013
OPEN CLASS

Tarikh : 26.11.2013 (SELASA)
sesi 1 : 9.00pagi - 12.30Tghari
sesi 2 : 2.00ptg - 5.30ptg
KELAS DEKO CUPCAKE KANAK2


Tarikh : 30.11.2013 (SABTU)
sesi 1 : 9.00pagi - 12.30Tghari
sesi 2 : 2.00ptg - 5.30ptg
KELAS DEKO CUPCAKE KANAK2


Berminat boleh sms/whatsapp 019-4741805
nak tel/sms/whatsapp 019-5720120
Lokasi Meru, Klang .

KOTAK DOORGIFT KEK MARBLE PECAH 8


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
TEMPAHAN KEK MARBLE PECAH 8 
BERMINAT BOLEH CALL/SMS EN NAZROL
019-5720120







UNTUK PERTANYAAN ATAU TEMPAHAN KEK
019-5720120 EN. NAZROL
EMAIL
nazroliza@yahoo.com

KELAS BASIC CAKE JADI PILIHAN


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA




KELAS BASIC CAKE BERSAMA AISHAH, SOFI DAN IRA



CARA MENGGUNAKAN NOZZLE ASAS AKAN DI AJAR

HASIL DEKORASI MASING2 DIBAWA BALIK


kalau nak kelas macam ni bleh hubungi saya
019-5720120 @ 019-4741805 
KELAS DI MERU, KLANG

15 Oktober 2013

KEK HANTARAN BUNGA UNGU


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


TEMPAHAN DARI HUSNA
KEK COKLAT MOIST
BERAT 2.554kg


 jika berminat tempah kek hantaran bentuk bakul ni...
 sila hubungi 019-5720120 atau emailkan pada kami nazroliza@yahoo.com...
RM180

KAMEN RIDER - DRAWING CAKE


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


tempahan dari hidayah

 TERIMA KASIH....

WEDDING CAKE BIRU -


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

tempahan kali ke 3 dari Taufiq, 
BUKAN KAWIN KALI KE 3 YER...
ni adik bradik wakilkan order...
.




BOLEH TENGOK CNI KEK YG DITEMPAH OLEH TAUFIK...


jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...
TERIMA KASIH...

KELAS RAMAI2 BERSAMA JPW


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Kali ni JPW menjemput kami sekali lagi untuk mengadakan kelas yang berlangsung di Kuala Lumpur bersama 30 orang peserta…
memang meriah dan kecoh suasana ketika mendeko….
Ramai yang hadir tidak pernah mendeko menggunakan butterccream dan tidak tahu cara menggunakan nozzle2 asas untuk menghias…
Alhamdulillah ianya berlangsung dengan baik sekali…
  
 DEKORASI YANG DIHASILKAN OLEH PESERTA
 Terima kasih pada Puan Ros iaitu Penolong Pengarah JPW yang memberi kepercayaan kepada kami untuk merealisasikan impian peserta untuk menambah ilmu dan dapat menghasilkan sendiri hiasan pada kek di samping menambah pendapatan sampingan isi rumah..
insyaallah semoga semuanya bermanfaat…

gambar2 kelas anjuran KPW boleh dilihat di facebook KEKDIHATIKU


TERIMA KASIH PADA SEMUA PESERTA SERAMAI 30 ORANG YANG MENGHADIRI KELAS KEK BAKUL DAN PRINCESS CAKE.... KEBANYAKAN YANG HADIR TIDAK PERNAH MENDEKO... ALHAMDULILLAH SEMUANYA SERONOK DGN HASIL DEKORASI BERSAMA... SEMOGA ILMU YANG DIPELAJARI SEMUANYA BERMANFAAT DISAMPING MENAMBAH PENDAPATAN SAMPINGAN... INSYAALLAH...

jika berminat untuk mempelajari 
cara membuat kek atau
sila sms atau whatssap 
019-4741805
 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com
terima kasih semua...

DOORGIFT MUFFIN COKLAT CHIP


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
TEMPAHAN DARI PN KARMILA
MUFFIN COKLAT WITH COKLAT CHIP
PACKING DOORGIFT
1000PCS




MUFFIN.... 
PERASA : vanilla, coklat, strawberry, oren, pandan

add coklat chip/filling (blueberry,oren,strawberry)


minimum order 30pcs
PLAIN CUPCAKE
papercup
coklat moist/muffin coklat 


jika berminat  
yel/sms 019-5720120
atau 
boleh wassap/sms 
019-4741805

CUPCAKE HANTARAN MERAH PUTIH


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

TEMPAHAN DARI AINI
SELAMAT BERTUNANG
JAMAL DAN SYIKIN

kelas basic cake bersama Lydia dan Ita..


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

 time nak balik dah sempat anaknya datang nak bergambar...


 hasil yang siap boleh dibawa balik bagi makan kat family atau kawan2...

jika berminat untuk mempelajari 
cara membuat kek dan mendeko dari mula
sila sms atau wassap 
019-4741805
 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120


atau emailkan
nazroliza@yahoo.com
terima kasih semua...

08 Oktober 2013

SLICE CAKE VERSI BARU AKHIR TAHUN 2013


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

PENGUMUMAN...PENGUMUMAN... SLICE CAKE VERSI BARU PUNYER.... 
versi hujung tahun, versi harga minyak naik, merangkap harga bahan2 pun naik.... 

SLICE CAKE RESEPI YANG SAMA dan ada yang TERKINI,
 BAHAN2 YANG SAMA DIGUNAKAN dan YG BEZANYA....
size kek besau2 dan berat lebih kurang 2kg...

KINI VERSI BARU SLICE CAKE saiz 12x12inci besar tuuuuu...
 dan 
keknya tentulah sedap2 belaka...
Slice cake akan siap dipotong kepada 28pcs...ada cadangan nak potong kecik2 lagi ...?
slice cake dilapik dengan papan kek dan di isikan ke dalam box...

antara SLICE CAKE menjadi pilihan terkini...

YANG HOT DI PASARAN!!!

SLICE CAKE ALA2 RED VELVET 
TOPPING N FILLING CREAMCHEESE
RM75
ADA BUAH STRAWBERRY RM80

SLICE CAKE ALA2 PANDAN LAYER
TOPPING N FILLING CUSTARD WITH HAWAIAN COCONUT FLAKE
RM70
 
FRUITY SLICE CAKE
TOPPING N FILLING FRESH CREAM
RM75-RM80
BERGANTUNG PADA HARGA BUAH2AN


CHOCO SLICE CAKE
TOPPING N FILLING COKLAT BUTTERCREAM
RM75
RM80 (DECO CHOC BUTTON N CHOC RICE)

BLUEBERRY SLICE CAKE
RM70

ADA PELBAGAI JENIS PERASA yang lain UNTUK SLICE CAKE 
ANTARANYA YANG TERBARU DAN TERKINI: 

SLICE CAKE ALA2 TIRAMISU
TOPPING N FILLING CREAMCHEESE
RM75 

 SLICE CAKE ALA2 OPERA
TOPPING N FILLING BUTTERCREAM N COKLAT GANACHE
RM80

OREO SLICE CAKE
TOPPING N FILLING BUTTERCREAM DAN OREO CRUSH
RM75

NEOPOLITAN SLICE CAKE (pink, putih dan coklat) ada 3 lapis kek
STRAWBERRY SLICE CAKE
ORANGE SLICE CAKE
KIWI SLICE CAKE 
TOPPING N FILLING BUTTERCREAM
RM70 sahaja....


Saiz yang dipotong adalah seperti gambar2 di atas ni 7x4=28pcs
sesuai untuk mkn ramai2 takyah berebut2 nak potong... slice cake hiasannya sangat simple n buttercreamnya hanya diatas dan di tengah kek nyer 
(dilapisi buttercream@creacheese+ filling perasa kek yg dipilih)
UNTUK BUAT JAMUAN YANG BAJET2 
MEMANG SESUAI...
 dan DI ULANGI 
untuk makluman semua, slice cake nyer design simple dan tak sama kadang2 tu.... kalau nak buat huruf ABC 123 boleh saja... tapi kalau nak design2 maaf ler takde design2 yang boleh pilih,... ikut tangan saya lah nak design camner pun.... hehehheehhee... harga pun dah murah... design pun simple, kena lah ngan harganya....
tq semua....
kalaU nak tempah sila hubungi kami
019-5720120 EN NAZROL
atau
nazroliza@yahoo.com
WASSALAM....



07 Oktober 2013

kelas "CUPCAKE DECORATION " KANAK-KANAK


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ




SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

  Sempena cuti persekolahan akhir tahun 2013 ini, kami menyediakan peluang bagi kanak-kanak 6 hingga 13 tahun untuk mengasah bakat dan kreativiti dalam mendekorasi cupcake. Kelas akan diadakan di kawasan Meru,Klang. 
Bayaran bagi satu sesi ialah RM60.00 seorang.

Bagi ibubapa yang tak tahu nak hantar anak-anak untuk extra aktiviti semasa cuti sekolah yang panjang ni... 
boleh la join kelas cupkek anjuran kami.. 
just for fun... 
setiap peserta diberikan sijil penyertaan.
Seorang HANYA RM60/sesi sahaja...
LOKASI MERU, KLANG


Barangan yang perlu dibawa ialah kitchen towel/kain lap

peserta akan diajar cara mengadun kek dan cara membuat buttercream untuk hiasan.
peserta akan diajar cara menggunakan nozzle asas 
untuk menghias cupcake.
setiap peserta akan membawa pulang cupcake yang dihias sendiri dengan idea dan kreativiti masing2.


jika berminat boleh menghubungi kami untuk 
maklumat lanjut dan pendaftaran...

Tel/sms/whatsapp 
En Nazrol 019-5720120
sms/whatsapp 
Liza 019-4741805 
email nazroliza@yahoo.com

04 Oktober 2013

THOMAS CAKE......................


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

TEMPAHAN DARI NAZIR KL
CAKE COKLAT DECO FONDANT


 FONDANT CAKE SAIZ 8 INCI BERAT LEBIH KURANG 2kg

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE