maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

31 Januari 2013

SELAMAT MENYAMBUT HARI WILAYAH 2013

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Di kesempatan ini kami RN IDEAL ENT ingin mengucapkan 
SELAMAT MENYAMBUT HARI WILAYAH...
2013
 kepada yang bercuti esok selamat bercuti.. yang kena berkerja selamat menjalankan tugas masing2...



Hari Wilayah Persekutuanatau dikenali Hari Wilayah ialah cuti umum di Wilayah Persekutuan, Malaysia. Ia disambut di 3 wilayah ini iaitu  
Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya pada setiap 1 Februari setiap tahun. 
Tarikh ini bersempena pembentukan Kuala Lumpur sebagai ibu negara Malaysia dan Wilayah Persekutuan pertama pada 1974. 
Kuala Lumpur sebelum itu merupakan sebahagian daripada negeri Selangor.

Tema bagi ketiga-tiga Wilayah Persekutuan iaitu Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan ialah
'Perpaduan Teras Kesejahteraan Wilayah Persekutuan'.

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) memperuntukkan sebanyak RM1.2 juta untuk sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2013 di Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Bandar Tun Razak pada 2 Februari ini.
 Kata Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Ahmad Phesal Talib, Peruntukan lebih besar dikeluarkan pada tahun ini bertujuan mengajak warga wilayah itu menghayati erti sebenar Hari Wilayah Persekutuan.

Pelbagai acara dan tawaran telah diatur sempena sambutan itu antaranya :

cabutan bertuah untuk orang ramai.

1 Februari, diskaun diberikan untuk bayaran masuk ke Aquaria KLCC, Berjaya Times Square Theme Park, Menara KL, Taman Burung Kuala Lumpur dan tambang bas KL Hop On Hop Off dan bayaran masuk ke Menara KL.

 Pesta Ponggal Peringkat Kebangsaan di Dataran Merdeka pada 2 Februari

Kenduri 1Wilayah secara serentak buat kali pertama di kesemua 11 kawasan Parlimen di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan pada 17 Februari

tawaran dan diskaun istimewa antaranya kompaun trafik yang dikeluarkan DBKL dikenakan kadar bayaran RM30 bermula 1 Februari hingga 28 Februari.

 Penggunaan secara percuma untuk kemudahan sukan DBKL seperti gelanggang sukan, padang bola sepak, kolam renang, skuasy dan gimnasium serta menaiki bot dan kuda di Taman Tasik Titiwangsa sepanjang bulan Februari.


info dari www.sinarharian.com

TAT BUAH UNTUK HANTARAN

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

tempahan dari Ina yang datang dari Kajang pickup kat umah liza di Meru... siap boleh intai2 lagi n sembang2 pasal bisnes buat kek ni... anak2 nya pun minat buat kek juga... oklah kan bisnes dari rumah ni, boleh jana pendapatan sikit sambil bekerja... :) 


Ina tempah 2 set tat buah pelbagai bentuk untuk hantaran pertunangan anak buahnya... 
 terima kasih ye ina...
  jika berminat untuk tempahan CNY... buah oren saja maaaa....
tapi rasa inti dalam nya nanas yer...
boleh call 019-5720120 untuk tempahan atau pertanyaan...

 untuk buat doorgift juga memang sesuai...
ada sesiapa yang berminat nak belajar buat tat buah...
yuran kelas RM150 seorang...
kelas berlangsung dari jam 10 pagi hingga selesai..
akan belajar dari mula cara membuat adunan tat... membentuk adunan menjadi bentuk buah-buahan dan cara membakar tat buah... 35 biji buah pelbagai bentuk yang siap boleh dibawa balik...
mesej/whatssapp saya 
019-4741805
jika berminat boleh booking date setiap Sabtu atau Ahad...
terima kasih...





KELAS - WEDDING CAKE FONDANT



لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA 

Alhamdulillah, selesai juga kelas terbaru dari saya, 
permintaan dari mak betty nak blaja buat wedding cake fondant 3 tier... 
siap bagi pilihan warna tema coklat gold lagi.. 
mak betty datang dari Seremban, ni kali kedua blaja ngan liza, alhamdulillah sebelum ni ada blaja buat basic cake dan basic cupcake... sejak belajar dah mula terima tempahan secara kecil2... 
dan kini ada juga permintaan untuk wedding cake...
sesiapa yang berminat nak tempah wedding cake 
area Seremban boleh hubungi terus 013-2980374 BETTY

kalau nak kelas macam ni bleh hubungi saya
019-5720120 @ 019-4741805 
KELAS DI MERU, KLANG



 jika berminat untuk hantaran sebiji kek pun boleh... :)
terima kasih mak betty sudi datang ke sini untuk blaja...
insyaallah akan datang kita berjumpa lagi untuk kelas wedding cake stembuttercream...
jika berminat untuk kelas dekorasi ni atau kelas lain, sila sms pada saya

019-4741805

nama

tarikh setiap Sabtu atau Ahad

kelas dekorasi atau basic
modul kelas boleh lihat pada blog
jika confirm sila deposit RM50 untuk booking tarikh..
kelas saya ni tak kumpul ramai2 orang, sorang pun boleh juga...
terima kasih...

KELAS KEK BAKUL 2013

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


Alhamdulillah, kelas dekorasi kek bakul berlangsung dengan jayanya... walaupun mengambil masa untuk membuat bunga, akhirnya CIKGU NORMAH berjaya juga menghasilkan bunga ros yang cantik dengan menggunakan nozzle 123... kena banyak2 praktis lah yer...
cikgu NORMAH yang lebih dari 20 tahun mengajar kat sekolah. banyak pengalaman tu,
ni kali kedua datang belajar ngan liza, sebelum ni blaja buat wedding cake 3 tier di tempat kak ita's delight...
kak normah pilih warna tema bunga dan bakul...




 NI LER KELAS YANG BERLANGSUNG DI ITA'S DELIGHT
KAK NORMAH YANG TUDUNG OREN TU... :)

 TERIMA KASIH YE KAK...


TAWARAN JANUARI DAH ABIH

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


ALHAMDULILLAH... tempahan untuk awal bulan Januari kek dalam botol mencecah 300 botol... ramai individu yang self pick up di rumah dan ada yang minta delivery untuk kuantiti yang banyak... terima kasih diatas sokongan semua... terutamanya untuk regular customer saya... 
SEMUA NYA RED VELVET CAKE... 
TAWARAN RM6.50 SUDAH ABIH.... KINI KEMBALI PADA HARGA ASAL RM8.00 DAN BUAT MASA KINI TIADA KENAIKAN HARGA UNTUK CAKE IN JAR... INSYAALLAH...

 RM8.00 SEBOTOL


menunggu giliran untuk diisi kek dalam botol...



29 Januari 2013

SYIOKNYE DAPAT 5 TINGKAT

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA 



ni ler mak abah (mak n ayah saudara) kita orang yg uruskan majlis masa liza kawin 12 tahun yang lalu dan kali ni majlis adik liza pula... kita orang tumpang kenduri kat umah mak abah.. 
terima kasih ye mak n abah sudi uruskan semuanya... 
minta maaf lah sebab kami ni selalu nyusahkan mak abah... hehhehehe... 
kali ni mak dapat menantu perempuan pula... sebelum ni 3 orang menantu lelaki...
Bestnya adikku ni, kakaknya nak mencuba buat kek sampai 5 tingkat... so dapatlah kat dia kek yang tinggi dari dia yg letak dok atas meja :).... mula2 ingat nak buat 3 tingkat jer... sebab malam kenduri tu orang dok sibuk2 kemas2 n packing doorgift, liza g masuk tido awal jam 8.30 malam dah lena... jam 1 pagi baru bangun dan terus deko kek.... kek dah siap dimasak ptg tu, alhamdulillah siap juga akhirnya sampai 4.50pagi... buat simple deko dan menggunakan teknik steambuttercream yang paling cepat dan mudah... takyah nak melepa dengan hati2 dan nak buat sampai licin... mudah sungguh kalau kita dah tahu cara dan tekniknya... nak blaja...? jom join kelas ngan liza... siap promosi kelas pula... :)
 warna tema liza yang pilih.... hahahhhha... mcm kakak dia pula yang nak naik pelamin... kena dengar cakap kakak lah kan? banyak yang kakak dia sponsor ni... opsssss.... bukan sponsor, segala bil resit bagai akan di claim nanti yer....
 SIAP BUAT BAHULU DOORGIFT UTK TETAMU
BAHULU CERMAI PUN ADA...
BALIK KEDAH BARU PACKING UNTUK DILETAKKAN DALAM BAG DOORGIFT 
terima kasih pada jiran2 yang datang membantu


DOORGIFT UNTUK BUDAK2....

tat buah yang paling banyak buat tentulah oren juga...  buat yang paling mudah... epal ngan strawberry... tu je yang sempat...
ingat nak buat macam2 bentuk tapi tak sempat... ada perkara yang tak dapat dielakkan...



 terima kasih pada semua, yang sudi tempah baju dari kain yang liza kirim melalui pos... 
wahhhh... ni nak bgtau la... liza ler yg sponsor... banyak juga si kakak ni sponsor yer,... ehem2.... tak reti2 lagi ke nak tolong kakak ni nanti kalau banyak order bleh tolong kemas2 n packing ke apa ke... yg penting irwan ridzuan bleh buat tusyen free kat anak2 akk yer...

al-maklumlah tema nya oren... nak dapat semua yang sama tak do... so ada yg dapat bunga biru, pink, oren... opah pun pakai juga... sampai ke mlm pun tak tukar2 lagi...
seronok kan kalau mama pun ada sekali... tapi apakan daya, hanya kami2 yang tahu masalahnya...
semoga Allah sentiasa lindungi mama....
 pelamin ni chintaku dan mak yang ilhamkan... idea dari mak memang best... mak yang gubah bunga2 semua tu... tq mak...kerusi pelamin bagai semua angkut bawa g Alor Setar...

chintaku hias untuk meja makan pengantin pula...

chintaku dah siapkan meja pengantin... dan siapkan meja kek sekali...
megah berdiri kek yang liza buat... memang risau betoi kalau jatuh tergolek kek tu....
mau nangis golek2 juga ni kalau jatuh...   pagi kenduri jam 4.50 baru siap deko...
perghhh... nak sambut tetamu mau mata pejam ni... :) tapi takpo sambut tetamu sambil salam tangan berisi... hehehehheeh,..... :)

bunga telur tu beli kat Nilai Seremban... borong sampai 700pcs bunga telur...amboi..... tu bukan kenduri bajet tu, ...memang lah.... yg bajet adikku ini... 
akk nyer yang tak hingat nak bajet... 
dulu masa kawin tak merasa nak shopping macam ni bagai.... kenduri kecik je... :)
lepastu beli bunga untuk gubahan hantaran lagi... bawa mak pi shopping kat Nilai... 
tapi bila balik Kedah, g kat kedai Borong Din tu memang murah dari Nilai... geram je, macam nak borong semua kat situ... beg yang beli kat Nilai RM2.50 kat borong din RM1.90 jer.... murah2... murah.... tapi nak juga g Nilai kan...huhuhhuuu
gubahan hantaran kebanyakannya digubah oleh mak, liza ada juga bantu sikit2,.... tapi idea mak memang best... makkkkk jom dok kl.... 
bleh la kami sub hantaran kat mak nanti.... hehehehheheh... :)

ni ler daddy cool liza...
yang memang selalu cool jer... :)



 alhamdulillah, opah pun masih sihat lagi... 
dapat juga dia tengok sorang lagi cucu kawin... :)

terima kasih semua yang menjayakan majlis kenduri di Alor Setar...
alhamdulillah.... semuanya selamat.... :) 

 
 


27 Januari 2013

WEDDING CAKE JIRAN

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Tempahan dari atikah selang beberapa buah rumah dari rumah liza...
atikah minta liza buatkan 2 tier jer.... akhirnya dapat pula 3 tier... alhamdulillah...rezeki tu tetamu pengantin datang makan kek...

 bertemakan merah putih
hiasan kek menggunakan teknik STEAMBUTTERCREAM atau dikenali juga SOFT FONDANT
Hiasan tepi kek seperti kain yang terjuntai tu, liza gunakan fondant... :)
alhamdulillah, rumah pun dekat je, terus je letak atas meja khas utk kek...
tapi ada juga bebudak yang lalu lalang sempat calit ngan jari nak merasa kek tu... tak sabar2 diorang nak mkn... jangan tergolek jatuh dah ler....

TAHNIAH BUAT ATIKAH DAN SUAMI....


KEK HANTARAN DAN HARI LAHIR

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

TEMPAHAN DARI HUDA
KEK BIRTHDAY DAN KEK HANTARAN PERTUNANGAN 
UNTUK ORANG YANG SAMA, KAWAN SEKERJA...

Huda tak kisah nak design macam mana, janji yang sedap dan terbaik...
insyaallah liza cuba yang terbaik...
alhamdulillah, huda pun tak sangka kek birthday ni dah jadi macam kek hantaran pula...
katanya sayang pula nak potong ... tapi kalau tak potong makan lagilah sayangkan... membazirlah pula...


 BERTEMAKAN KUNING MERAH


dah banyak kali juga huda tempah...
 terima kasih Huda


kalau nak tempah sila hubungi kami
019-5720120
atau emailkan
nazroliza@yahoo.com
WASSALAM....

TEMPAHAN MINI CUPCAKE - FARHANA

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


tempahan dari FARHANA
MINI CUPCAKES 64PCS
 64pcs RM90 SAHAJA


 HARGA BERGANTUNG PADA DESIGN...
XTRA RM untuk tambah edible image, drawing, strawberry dan sebagainya...
harap maklum...
insyaallah akan dapat harga yang berpatutan... 
JIKA BERMINAT BOLEH EMAILKAN PADA KAMI
nazroliza@yahoo.com
@
TELEFON EN NAZROL
019-5720120

terima kasih,
wassalam

22 Januari 2013

Istimewanya dan Khasiat Bismillah 5

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA




“Bismillaahir rohmaanir rohiim, Bismillaahisy syafi, bismillaahil kaafi bismillaahil mu’aafi, Bismillaahil la-dzi laa ya-dhur-ru ma’as-mihi syai-un fil ardhi walaa fis-samaa’i wahuwas samii’ul aliim

Maksudnya:
1. Dengan nama Allah yang maha pemurah lagi penyayang.
2. Dengan nama Allah yang menyembuhkan.
3. Dengan nama Allah yang mencukupi.
4. Dengan nama Allah yang menyihatkan.
5. Dengan nama Allah yang tidak memberi mudarat sesuatu di bumi dan juga di langit dan Dialah Maha Mendengar lagi Maha mengetahui.

Bismillah 5 adalah pendinding dan ayat penyembuh (syifa) segala penyakit serta amat bermanfaat dan amat baik dijadikan sebagai amalan seharian.

Bismillah 5..sungguh mujarab buat penawar..
Ayat ini blh dibaca 19 kali dan tiup pd air..
Selepas membaca Al Fatihah, Ayatul kursi dan selawat.. baca ayat ini 19x dan tiup pada air.. 
insyaallah boleh dijadikan penawar, pelembut hati dan penerang hati.. 
insyaAllah, dengan niat yang baik Allah swt pasti membantu hamba2 Nya.


Fadhilat Bismillah 5


Kelebihan dan kebaikan ‘Bismillah 5’ adalah seperti berikut:

1. Menghalau jin dan syaitan.
2. Terpelihara dari bahaya dan musuh.
3. Penawar pelbagai racun dan bisa.
4.  Penawar kepada penyakit bisa bisa tulang, bisa bisa badan, bisa batu meroyan..
5. Melegakan bengkak dan benjol.
6. Penawar kepada penyakit bisa-bisa tulang
7. Mengubati penyakit bisa-bisa di dalam badan.
8. Penawar segala jenis racun, santau dan bisa binatang
9. Boleh digunakan untuk mengubati penyakit yang tidak diketahui puncanya.


Cara Merawat:

Letakkan tangan di tempat yang sakit, tarik nafas, kemudian bacalah Bismillah 5 ini sebanyak tujuh kali. Kemudian tiupkan di tempat yangsakit itu. Selepas itu tiup pula ke atas air.Kalau anggota yang sakit itu tidak boleh di sentuh dengan tangan kerana sakit atau sukar, bolehlah letakkan tangan di bahagian anggota lain dengan ikitikad bahawa anggota tersebut adalah angota yang sakit. insyaallah...

 بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ  
hasil karya dari LUKISAN KALIGRAFI yang sungguh kreatif
 liza beli dari LK...
jika berminat boleh cari di FB LUKISAN KALIGRAFI

 DESIGN APA PUN INSYAALLAH BOLEH...
YANG NI PUN TEMPAH KAT LK JUGA...

sumber dari :

21 Januari 2013

KELAS DRAWING CAKE DAN BUNGA ROSE

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
 KELAS DRAWING CAKE PADA 23 FEBRUARI 2013

Teknik mudah yg pasti menjadi, sesuai untuk mereka yang nak tahu cara melukis dan mewarna menggunakan piping gel di atas kek... setiap student akan bawa pulang sebiji kek saiz 9" hasil dekorasi sendiri... YURAN KELAS RM250  
KINI HANYA RM200 
BELAJAR MELUKIS dan BELAJAR CARA BUAT BUNGA ROSE DARI BUTTERCREAM...
KELAS DRAWING CAKE BY KAK MAZA DAN BELAJAR CARA MEMBUAT BUNGA ROSE DARI SAYA.... :)
sesiapa berminat sila 
SMS @ WHATSAPP 
NAMA, KELAS, TARIKH...
019-4741805 LIZA
utk booking tempat deposit RM50 sebagai pengesahan...

CONTOH BUNGA ROSE YANG AKAN DIAJAR DAN DIDECO ATAS KEK YANG SIAP DILUKIS... 







TERIMA KASIH... :)

RM 35 - RM 50 SLICE CAKE UTK SATU SET

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

10 SET SLICE CAKE TEMPAHAN DARI NORSAHKILA

HARGA UTK SLICE CAKE

Topping : Buttercream RM35 SAHAJA
* Strawbery slice Cakes
* Kiwi slice Cakes
* Orange slice Cakes
* Bluebery slice Cakes 

 
Chocolate Buttercream RM40
* Chocolate slice Cakes * XTRA COKLAT RM50



 






 KALAU NAK COKLAT MACAM NI 
RM50 SATU SET SLICE CAKE

 
Slice cake ni diisi dlm box bersaiz 12inci, Minimum saiz yg sesuai dipotong adalah mcm gambar kat atas ni 6x6=36pcs potongan yg comel2 jer...
sesuai untuk mkn ramai2 takyah berebut2 nak potong... slice cake hiasannya sangat simple n buttercreamnya hanya diatas dan di tengah kek nyer dilapisi buttercream+ filling perasa kek yg dipilih)

 dan untuk makluman semua, slice cake nyer design simple dan tak sama kadang2 tu.... kalau nak buat huruf ABC 123 boleh saja... tapi kalau nak design2 maaf ler takde design2 yang boleh pilih... ikut tangan saya lah nak design camner pun.... hehehheehhee... harga pun dah murah... design pun simple, kena lah ngan harganya....
tq semua....
kalaU nak tempah sila hubungi kami
019-5720120
atau
nazroliza@yahoo.com
 
WASSALAM.... 
 

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE