i FOLLOWWWW

KALENDAR KELAS

29 Januari 2013

SYIOKNYE DAPAT 5 TINGKAT

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA 



ni ler mak abah (mak n ayah saudara) kita orang yg uruskan majlis masa liza kawin 12 tahun yang lalu dan kali ni majlis adik liza pula... kita orang tumpang kenduri kat umah mak abah.. 
terima kasih ye mak n abah sudi uruskan semuanya... 
minta maaf lah sebab kami ni selalu nyusahkan mak abah... hehhehehe... 
kali ni mak dapat menantu perempuan pula... sebelum ni 3 orang menantu lelaki...
Bestnya adikku ni, kakaknya nak mencuba buat kek sampai 5 tingkat... so dapatlah kat dia kek yang tinggi dari dia yg letak dok atas meja :).... mula2 ingat nak buat 3 tingkat jer... sebab malam kenduri tu orang dok sibuk2 kemas2 n packing doorgift, liza g masuk tido awal jam 8.30 malam dah lena... jam 1 pagi baru bangun dan terus deko kek.... kek dah siap dimasak ptg tu, alhamdulillah siap juga akhirnya sampai 4.50pagi... buat simple deko dan menggunakan teknik steambuttercream yang paling cepat dan mudah... takyah nak melepa dengan hati2 dan nak buat sampai licin... mudah sungguh kalau kita dah tahu cara dan tekniknya... nak blaja...? jom join kelas ngan liza... siap promosi kelas pula... :)
 warna tema liza yang pilih.... hahahhhha... mcm kakak dia pula yang nak naik pelamin... kena dengar cakap kakak lah kan? banyak yang kakak dia sponsor ni... opsssss.... bukan sponsor, segala bil resit bagai akan di claim nanti yer....
 SIAP BUAT BAHULU DOORGIFT UTK TETAMU
BAHULU CERMAI PUN ADA...
BALIK KEDAH BARU PACKING UNTUK DILETAKKAN DALAM BAG DOORGIFT 
terima kasih pada jiran2 yang datang membantu


DOORGIFT UNTUK BUDAK2....

tat buah yang paling banyak buat tentulah oren juga...  buat yang paling mudah... epal ngan strawberry... tu je yang sempat...
ingat nak buat macam2 bentuk tapi tak sempat... ada perkara yang tak dapat dielakkan...



 terima kasih pada semua, yang sudi tempah baju dari kain yang liza kirim melalui pos... 
wahhhh... ni nak bgtau la... liza ler yg sponsor... banyak juga si kakak ni sponsor yer,... ehem2.... tak reti2 lagi ke nak tolong kakak ni nanti kalau banyak order bleh tolong kemas2 n packing ke apa ke... yg penting irwan ridzuan bleh buat tusyen free kat anak2 akk yer...

al-maklumlah tema nya oren... nak dapat semua yang sama tak do... so ada yg dapat bunga biru, pink, oren... opah pun pakai juga... sampai ke mlm pun tak tukar2 lagi...
seronok kan kalau mama pun ada sekali... tapi apakan daya, hanya kami2 yang tahu masalahnya...
semoga Allah sentiasa lindungi mama....
 pelamin ni chintaku dan mak yang ilhamkan... idea dari mak memang best... mak yang gubah bunga2 semua tu... tq mak...kerusi pelamin bagai semua angkut bawa g Alor Setar...

chintaku hias untuk meja makan pengantin pula...

chintaku dah siapkan meja pengantin... dan siapkan meja kek sekali...
megah berdiri kek yang liza buat... memang risau betoi kalau jatuh tergolek kek tu....
mau nangis golek2 juga ni kalau jatuh...   pagi kenduri jam 4.50 baru siap deko...
perghhh... nak sambut tetamu mau mata pejam ni... :) tapi takpo sambut tetamu sambil salam tangan berisi... hehehehheeh,..... :)

bunga telur tu beli kat Nilai Seremban... borong sampai 700pcs bunga telur...amboi..... tu bukan kenduri bajet tu, ...memang lah.... yg bajet adikku ini... 
akk nyer yang tak hingat nak bajet... 
dulu masa kawin tak merasa nak shopping macam ni bagai.... kenduri kecik je... :)
lepastu beli bunga untuk gubahan hantaran lagi... bawa mak pi shopping kat Nilai... 
tapi bila balik Kedah, g kat kedai Borong Din tu memang murah dari Nilai... geram je, macam nak borong semua kat situ... beg yang beli kat Nilai RM2.50 kat borong din RM1.90 jer.... murah2... murah.... tapi nak juga g Nilai kan...huhuhhuuu
gubahan hantaran kebanyakannya digubah oleh mak, liza ada juga bantu sikit2,.... tapi idea mak memang best... makkkkk jom dok kl.... 
bleh la kami sub hantaran kat mak nanti.... hehehehheheh... :)

ni ler daddy cool liza...
yang memang selalu cool jer... :)



 alhamdulillah, opah pun masih sihat lagi... 
dapat juga dia tengok sorang lagi cucu kawin... :)

terima kasih semua yang menjayakan majlis kenduri di Alor Setar...
alhamdulillah.... semuanya selamat.... :) 

 
 


Tiada ulasan:

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kongsi resepi

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE

WEDDING CAKE

WEDDING CAKE
untuk wedding cake harga mengikut saiz, boleh hubungi kami untuk maklumat lanjut...

HANTARAN KEK BAKUL

HANTARAN KEK BAKUL
HANTARAN KEK SAIZ 8" RM15O

TOPSY TURVY CAKE

TOPSY TURVY CAKE
TOPSY TURVY RM 500

BIRTHDAY CAKE WITH FIGURIN

BIRTHDAY CAKE WITH FIGURIN
BIRTHDAY CAKE FONDANT RM180 keatas saiz 8 inci

PRINCESS CAKE BUTTERCREAM

PRINCESS CAKE BUTTERCREAM
BUTTERCREAM RM130, FONDANT RM180-RM200

COKLAT DI HATI KU....

COKLAT DI HATI KU....

APAM DINOSOUR

APAM DINOSOUR
100pcs RM30. tambah filling RM35

RAINBOW CAKE

RAINBOW CAKE
RM95 DECO BIASA SAJA.... :)

DOORGIFT ROSES

SOLO CUP

SOLO CUP

RED VELVET ALA SLICE CAKE 12X12inci = 28pcs

RED VELVET ALA SLICE CAKE 12X12inci = 28pcs
RM75, ADA STRAWBERRY RM80

MINI CUPCAKES

MINI CUPCAKES
36pcs RM70, 49pcs RM95, 64pc RM125, 100pcs RM1.60 SIMPLE DECO BUTTERCREAM, CAKE COKLAT MOIST