maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

06 Februari 2013

PLAN DULU, TAK JADI KIRA LAIN

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


rancang mcm nak gi Bandung tahun ni... buka Airasia jumpa pula tiket yg murah, kalau boleh nak murah lagi... kot dapat RM100 pi balik lagi bagus... :)xcited giler bila dapat murah mcm ni...

time cuti sekolah ni kira bagus jugalah... bleh la satu family g semua... :)
tapi... tapi..... tapi...
nak kena kira bajet jugalah...
mau 5 orang semua...
nak kena plan betoi2 ni.... memanglah tiket murah kan... :) al maklumlah... awal tahun bajet utk buat reno umah dah terlebih bajetlah pula... siap modal butik lagi.... tu pun ada hati nak g jalan2... takkan jalan2 jer... nak lah shopping bagai...singgah sana singgah sini...

takpalah.... sebagai panduan untuk liza... manalah nak tau, simpan RM lebih2 lagi utk g sana hujung2 tahun ke kalau ada promosi lagi... bleh lah menggila bagai shopping tak hinggat langsung...

Kita kira kos ke Jakarta pergi dan balik untuk bulan 3 ni.... aduhai... tak sempat nak kumpul RM ni..
kita kira je lah time mood bagus nak kira.... untuk satu family kami 5 orang sahaja...

takda pasport kena buat dulu lah yer baru bleh booking tiket...
gambar pasport = RM50
PASPORT RM100 untuk 2 tahun = RM500
TIKET AIRASIA PERGI BALIK RM166 = RM830

baru nak pergi dah RM1380
memang murah... huhuuhuuuuu...

kita kira hotel lah pula.... cari kat Agoda.com dan pak google...
mesti berdekatan ngan tempat shopping, penting tu.... HOTEL yang dekat ngan PASAR BARU...

Orange Home's Syariah Famili dengan sarapan (Family room ( 4 adults ) with breakfast)
RM235 PROMOSI RM82 semalam
RM81.61X 6 malam = RM489.63
sarapan disediakan...

HOTEL KENANGAN

280 ribu rupiah sahaja.... RM89.38 kira2 macamtu ler bila tukar ke RM..
RM89.38 X 6 malam = RM536.28


UNIQUE GUESTHOUSE 1
Jl. Ence Ajis No. 34, Kota Bandung, Bandung, Indonesia 40181
harga yang paling murah jumpa ni....
RM34.44X 6 malam = RM206.64
tambah katil utk 6 malam RM84.66
TOTAL RM 291.30

 UNIQUE GUESTHOUSE 2
sama macam harga atasni...


 Pop! Hotel Bandung Festival CTLink
RM76.30 X 6 malam= RM457.80
Tapi takdo tambahan tilam... 
  
YANG MANA SATU PILIHAN KELBU....
 
pilih yang mana ok dan keselesaan tu yang penting.... nanti nak servey lagi.... :) dah jam 3 pagi ni...
tambang teksi atau sewa kereta, makan minum belum dikira lagi.... 
nak ke satu2 tempat tu mesti ada tiket masuknya... :) semua yg kecik2 tu perlu dikira juga....
utk org yang berwang, pasti tak kisah semuanya... nak pergi mana pun tak kisah... 
kami bukan orang berwang... tapi ber RM je... :)
jangan pandang pada harga tiket kapal ja.... ingat bawa anak2... selangkah je berjalan... pasti ada je yang nak dibelinya.. ibu nak ni... ayah nak tu.... nakni naktu.... naktu nakni.... sabar2.... 
nanti ayah kira bajet dulu.... :)
selamat berkira2 yee chintaku.... :) 

Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE