maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

30 April 2013

BUKIT BENDERA PULAU PINANG


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Memang tersangat lama lah kami sefamily tak kunjung ke Bukit Bendera, Pulau Pinang nak habaq mai kat hangpa semua....
BUKIT BENDERA dalam bahasa inggerisnya pula PENANG HILL...
Awat tak jadi FLAG HILL kan... :) hehehhehhe... check tak berapa terra BI...
ada 3 cara nak pi PENANG, lalu kot jambatan PULAU PINANG, terbang naik AIR ASIA kot2 dapat tambang murah punya,.... atau pun bleh la naik FERI...

rasanya kali terlast pi masa kakngah my BFF datang dari JB,
masatu Liza dok kat Bagan... bawa diorang g jalan2 kat Pulau Mutiara lpstu pekena nasi kandaq LINE CLEAR.... Kalau tak clear kita ubah area.... hahahhhaha.... lalut sorang2 dalam blog...
kak ngah ko ingat tak... masa tu ko ngan abg Jai... hehehehheh...

Kalau ada feri Pulau Kapas, Pulau Mutiara, Pulau Talang2 atau nama2 yang lain,
pun boleh naik juga yer...
semuanya menuju ke Pulau Pinang... toksah la pi u turn pula... hehehhehehh


kebetulan kak ipaq gheja tang situ... legalah dapat naik tang VIP punya, tiket semua dia yg beli tak payah nak pi beratuq naaalaaaa punya panjang... al maklumlah time cuti sekolah... nak beratuq beli tiket satu hal, nak beratuq naik train pun panjang lebaq... tapi tang turun ja lah kena beratuq panjang,... tapii takpa, tak lama mana haihhh... beratuq sat ja.... pasainya ghetapi dah laju dah...
hehhehhe... cuti dah abih lama... Baru berkesemputan nak cerita...

Harga tiket ambik yang pakej keluarga punya...
2 dewasa + 3 kanak2 = RM 19
WARGA EMAS RM4 sahaja


yang penting mestilah warganegara Malaysia ada MY CARD... baru dapat harga macam di atas...
tiket memang jauh beza untuk pelancong dari luaq... berganda2 harganya...
Tambang baru pelancong asing pula ialah RM30 bagi dewasa dan RM15 bagi kanak-kanak.
istimewa untuk OKU PERCUMA saja...
Pas bulanan untuk pekerja dan penduduk di Bukit Bendera kekal pada harga RM24...

 
bersama chintaku

 bersama anak2, adik ipar dan anak saudara
hat pakai baju kuning belang tu memang anak Penang pekat punya hangpa tau...
dialah tukang habaq dok bagi cadangan pi tang sana pi tang situ...
liza cakap pun siap goyang kepala... saja suka ngusik dia...

masa dulu2 dok Butterworth datang Bukit Bendera 2-3 kali juga naik train warna merah ni... masa naik ni memang slow je.... terkedek- kedek nak sampai destinasi...
Kereta api baru ini lebih laju dan menggunakan koc buatan Switzerland yang moden serta selesa untuk penumpang dan jadual perjalanan kereta api itu ialah setiap setengah jam mulai 6.30 pagi hingga 9 malam setiap hari.

gambar diambil dari pak GOOGLE

kali ni datang naik train baru... lajulah juga turun naiknya... tak lah lama macam train merah dulu...
layan jelah video masa kami turun train... memang hingaq bingaq masa turun... laju ja...




takda pula gambar yg menarik di ambik masa kat atas.... masing2 dok syiok tengok keindahan alam... layan pula si adik yang nangis dan abang pula merajuk... dekat atas tu jugalah berebut2 nak main kad..upah aiskrim baru lah ok.... macam2 budak2 ni...

 dah nak turun...masa nak turun pi kat train kena beratuq lah.,.. takda masa nak VIP lagi... heheheh
 sekali sekala pergi bestlah bawa budak2 ni... dah abih layan kat bukit Bendera, perut pun lapaq...

Jom pekena NASI KANDAQ KAT LINE CLEAR

Memang ramai betoi... kalau bulan puasa seawal jam 4-5 ptg hangpa dah kena booking tempat...

kalau mai sini takda lain, menu yang kucari...
feberet liza n family... teloq sotong wooooo...
kat Key Ell susah betoi nak jumpa...

lpstu singgah jap sini dulu sebelum balik rumah...
 
Bawa anak2 g main kat taman permainan...

sedang menikmati keindahan pantai di KOTA LAMA

kakak dengan sepupunya...

dok kelebek teropong mainan yang anak2 bawa... masa bila pula depa bawa mai ni... masa kat BUKIT BENDERA teropong juga, tapi yang kena bayar...
tq chintaku bawa sekeluarga g jalan2... imbas kembali kenangan tang sini... tempat dating dulu... lepas kawin pun rajin mai pekena nasi lemak kat Kota Lama juga... sambut new year pun kat sini juga... teringat betoi masa dok kat Penang ni...
abih dah...
jumpa lagi...
net punya cerita...
tunggu...
tepi ayaiq sungai berasap... :)
wassalam...




Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE