maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

13 Mei 2013

CAKE IN JAR - OH MY ENGLISH


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

APA MENDA TU... KEK IN JAQ...

 OH!... MY ENGLISH!!!

CAKE IN JAR LOOOOO... maksudnya...
KEK DALAM BALANG KACA MAAAAA...



TEMPAHAN YG SEMPAT DI UPLOAD DLM FB HARI TU...
CAKE IN JAR
OREO, STRAWBERRY, PANDAN, COKLAT MOIST, RED VELVET, RAINBOW

MASYITAH 4 JAR
KARTUN 4 JAR LAGI
AYU DAMANSARA 5 JAR
CP O N CP SU 8 JAR PICK UP KAT OFFICE
HAKIMI TAMBAH 10 JAR LAGI
KWN SEKOLAH KAKAK 10 JAR


RAINBOW CAKE 100 JAR
TEMPAHAN DARI SHAMIRA
SELF PICKUP

 TEMPAHAN DARI AZMIRA SG BULUH
RED VELVET CAKE &
RAINBOW CAKE 100 JAR
 CAKE IN JAR
SELF PCK UP

 TEMPAHAN MIRA DARI BUKIT KAPAR
ISTIMEWA UNTUK ALONG...



YANG TEMPAH LAIN2 TU... YANG MANA SAYA INGAT LAH YER... YANG ADA DALAM SENARAI ORDER... ADA YANG ORDER 1-2 BOTOL TU BUKANNYA LUPA TAPI TAK INGAT JER... MAAF YER...

KAK SITI G TOWER SEBELAH TABUNG HAJI KL 6 JAR
IKA DARI SELAYANG 4 JAR
LUK AZLAN 6 JAR
KAK FATIMAH KG RAJA UDA 10 JAR
WATIE 7 JAR
LINI ALI DELIVERY KE KAJANG JLN PADANG TEMBAK 120 JAR
NUR SHARINA 10 JAR
FARAH CYBERJAYA 20 JAR
IKA 5 JAR

tu je yang ada dalam senarai, yang dalam mesej wassapa bagai... dah terdelete... kebanyakannya ada yang telefon tanya, ada stok dan saya tengah buat... bleh la selit satu atau dua order, terus datang ambik kat umah... time saya takda buat nak selit2 takdo harapan lah nak mai ambik yer....
TERIMA KASIH... pada semua...

nak letak banyak2 nama ikut hentam kromo je pun boleh... hahahahhhaa... 
tapi ini adalah customer saya yang order,....
yang mana sempat je saya ambik gambar... 

yang repeat order berulang kali, terima kasih daun keladi... 
tempahan anda yang berulang kali amat kami hargai... 

boleh ukur sendiri... tengok besaq mana yang berkenan...
saya tak jual botol saja yer.... 
ni adalah rujukan untuk semua customer 
saiz botol yang kami sediakan...

JIKA BERMINAT UNTUK TEMPAHAN KEK DALAM BALANG 
SILA HUBUNGI EN NAZROL 
019-5720120

COLOURFULL CREPE


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

SAYA KUMPUL ORDER DULU BARU SAYA BUAT... hehehhhee... bagitau je, dah ramai yang nak order baru saya bagi tariknya bila.... hahhahhahha.... macam tu pun ada ka.... :)
SEBABNYA SATU ADUNAN TU LEBIH DARI 5 SET. TAK BERBALOI KALAU NAK BUAT SATU SET JER... huhuhuuuu.... satu adunan nak kena buat... tak rajin nak bahagi2 resepinya... :(.... order lebih dari 5 set rajinlah saya buat.... hehheheh... jangan marahhh aaaa....

COLOURFULL CREPE SAJA, DURIAN CREPE SAYA DAH TAK BUAT...
- JIRAN 2 SET
- RAKAN SEKERJA CHINTAKU 3 SET



tempahan dari su n the geng... ber set-set
tempahan dari kwn isya

terima kasih semua yang sudi memahaminya...

KELAS TAT BUAH



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


jadual kelas untuk tat buah, ada yang berminat
jam 10 pagi
16.6.2013 (AHAD) 
 KELAS TAT BUAH RM150

pada yang berminat, bagi tarikh bila2 yang anda free, saya check tarikh yang anda diberikan, insyaallah kalau takda apa2 masalah atau hal, kita on je kelas utk tarikh tersebut dan saya akan buka pada sapa2 yg berminat utk join kelas yang peserta terawal pilih tadi... depositkan dulu RM50 untuk booking kan tarikh tersebut... 

KELAS BERSAMA ZANA...

 KELAS TAT NENAS PELBAGAI BENTUK BUAH2AN BERSAMA DGN KAK ZANA


KELAS TAT  BUAH bersama IKA...



jika berminat nak buat tat nenas ni yang comel2 dan pelbagai jenis bentuk buah-buahan...
boleh whatsapp/sms 
Liza 019-4741805
yuran kelas RM 150
Anda akan diajar cara membuat adunan, menimbang setiap adunan, membentuk adunan menjadi bentuk buah2an dan cara membakar adunan sehingga siap...
insyaallah, kelas tat nenas ni juga boleh berlangsung pada setiap hari Isnin hingga Jumaat 
jam 2.30 atau 3ptg... 
deposit hanya RM50 UNTUK CONFIRM 
sila maklumkan lebih awal sekiranya tidak dapat hadir ke kelas...
insyaallah tarikh akan diganti pada hari yang berikutnya...
terima kasih

DRAWING CLASS BERSAMA SIFU


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
KELAS DRAWING PERTAMA YANG DIAJAR OLEH SIFU MAZA...
THANX KAK... BARU NAK UPDATE KAT BLOG NI... 
TAPI KAT BLOG KELAS DAH LAMA UPDATE...


KELAS PRMOSI NI SERAMAI 6 ORANG... 
lepasni saya tak buat ramai2... setakat 4 orang bolehlah lagi.. suasana  dan tempat tak selesa untuk peserta kalau ramai sangat. minta maaf apa yang terkurang yer. tapi best sangat bila jumpa dan berkumpul ramai2... terima kasih diatas tunjuk ajar dari kak maza...

sesiapa berminat sila 
SMS @ WHATSAPP 
NAMA, KELAS, TARIKH...
019-4741805 LIZA
utk booking tempat deposit RM50 sebagai pengesahan...
terima kasih

LOYANG NOMBOR TAKDA, TAKPO


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

ramai yang dok mesej kat saya kat mana nak beli loyang no 1 ni... nak beli online ada yang kata mahal.... dah jumpa loyang kat kedai bakery tapi kurus kering je bentuk nombor nya tu...
ni cara yang saya buat... harap dapat membantu...
step 1 : bakar je loyang empat segi... ikutlah nak saiz berapa pun...
BUKAN BAKAR LOYANG JER...
bakarlah adunan kek yang dibancuh dan dimasukkan ke loyang empat segi....
hehhehehheh... kang pi bakaq loyang saja buat apa...
^_^
kalau loyang saiz kecik maka keciklah jadinya nombor tu...

step 2 : dah bakar kek apa2 pun boley... tunggu sejuk...
sementara tu print kan gambar nombor loyang ni...
bleh la adjust sendiri kat microsoft word, nak besaq mana kertas A4 tu... pandai2 lah adjust...
^_^
anggaran saiz kek nombor ni...


step 3: lepastu print dan gunting ikut bentuk tu...
tekap kat atas kek, ambik pisau dan potongkan bentuknya...
dah siap.... kek hat lebih2 potong tu bleh la makan sambil dok deko....
ermmmmm... sedapnya kek yang aku buat...
alhamdulillah...
 
kalau dah print terbesar, takpo... pandai2lah adjust.... hehehheh

ni kek dolu-dolu masa mula2 saya buat... saya guna teknik lain, 
macam panduan kat gambar bawah tu...
macam2 nombor bleh buat...


kalau nak guna teknik potong macam ni... bleh ikut panduan kat gambaq ni...
ni pun jumpa kat pak google...

yang ni kek nombor balut ngan fondant...
cam senang je kan... bleh la cuba buat...
memang senang... modal hanya kertas A4 sahaja... takyah le beli loyang mahal2...
tapi loyang no 1 tu saya dah beli, nasib baik beli yang murah... pakai sekali je... hehhehehh....
kertas tu jgn buang simpan je dalam fail... bleh pakai sampai lunyai...
sekian..
terima kasih....
wassalam....

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE