maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

17 Ogos 2013

TEMPAH SOFA MERAH...


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
Nak cerita pasai sofa lah pula... dah nak masuk setahun baru nak crita... opsss baru 8 bulan...
macam biasalah dok cari pak google lagi... tang mana nak tempah sofa yang elok dan berkualiti...
akhirnya jumpa blog kakjee dan mazidul akmal ... 

chintaku dok bincang2 lagu mana nak... bagi ja bajet nanti depa kira lah,...
ni bukan tokey Ah Chai, kalau tak silap ni adik dia.. 
so tak dapatla jumpa tokey besaq... Alcano Design

 pilihan warna dipilih oleh adik... berebut2 nak pilih... nasib baik bawa sorang ja, kalau bawa 3 beradik gerenti dok gaduh nak pilih warna...
kalau nak set leather pun adoooo...

  kat kilang ni tak guna kayu lembut, chipboard, kalau kena air, gerenti kembang punyer...
Kilang depa menggunakan kayu yg lebih berkualiti, yang pastinya bukan chipboard...

 antara tempahan yang dah siap, tunggu nak pi delivery ja...

suasana dalam kilang... kalau nak repair perabot yg rosak @ buruk pun boleyyyyy...

bagi alamat nanti depa delivery, ada cas delivery mengikut kawasan...
beli beribu pun kena cas juga tau...

dah siap... adik dok landing syiok kat kapet yang beli kat jakel...
sofa 3 n bentuk L dan sofa 1... 

free gift bantal kecik 3 pcs... minta buat depan bunga blakang merah... dia buat merah semua.. pi tukaq balik suruh buat lain.... heheheheh... 
servis pun cepat...

Alamat : 
 Alcano Design, Lot 2770 M, AL 220, Kampung Baru Sungai Buloh, 47000 Kuala Lumpur. 
Tel: 0361401371
 Call Mr Chai  012 3966621
 
PETA DARI BLOG KAKJEE

sesiapa yang berminat bleh la pi tempah untuk raya haji pula nanti....

NAK KE TAK NAK...?


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Nak ke tak nak... 
semua pilihan anda yg tentukan... 

nak ke belajar ngan liza yg tak diiktiraf dari mana2 U tentang dekorasi kek...
terpulang pada pilihan u all...
kalau dari segi kelulusan diploma ijazah kek memang la takdo...
yg ada pun sijil sains dan multmedia... macam takdak kaitan langsung dengan dunia bakeri..

habis beribu-ribu lemon g belajar dekorasi dalam dunia bakeri...
alhamdulillah, rezeki dok ada memanjang...

 kali ni... ini kalilah....
kelas BASIC CAKE bersama kak Sham....

kak Sham ni terus datang umah nak servey kelas.. telefon tanya alamat kata nak datang,.. takdanya sms wassap bagai.... hehhhehhee.... nasib baiklah ada kat umah...
terus confirm deposit, bagi tarikh dan kelas yang nak dibelajar....

 kalau nak cerita bab belajar ni, liza memang kosong.. kosong... kosong  dalam ilmu bakeri...dulu masa mula2 liza pi belajar... terus belajar deko... langkau terus, takda belajar cara buat kek pun... 
nak buat kek lagu mana pun taktau,
tanya pak google kelas buat kek, pi pula belajar buat kek... punyalah ramai dalam satu kelas, bahagi2 pula dalam kumpulan, masing2 diberi tugas untuk buat kek lain2... dok terjenguk2 lah kek group lain cara buat lagu mana... nak try kat umah memang kurang rajin...
jadi nak dipendekkan cerita....atas permintaan kawan2 dan atas dorongan chintaku, liza buat satu kelas basic cake... istimewa untuk sesapa yg zero tentang ilmu kek... berminat nak belajar dari mula...

BASIC CAKE
mula dari timbang, bancuh kek.. bakar kek...
lepastu buat buttercream... belajar menggunakan nozzle yang asas untuk mendeko...
1 nozzle pun dah macam2 corak dah boleh deko atas kek... antaranya nozzle star akan diajar...

 praktis selalu insyaallah pasti berjaya...
untuk yang baru nak menceburi dalam bidang bakery ni dan zero tentang bakery... 
digalakkan ambil kelas basic cake ni dulu... insyaallah dari mula akan ditunjukkan cara2 nya...


BERMINAT :
jom join kelas saya... sms @ whatapp saya 019-4741805 @ tel 019-5720120

KELAS LUKIS DAN WARNA TAPI BLUR


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA



jom belajar teknik melukis dan mewarna diatas kek... 
"camner nak lukis ni... saya memang tak terror melukis..." inikah yang bermain difikiran anda....
kelas bersama Ana... permintaan Ana nak blurkan mukanya... ^_^ 

 sebelum kita nak kaler muka dia, kita lukis la dulu noooo...
macam mana lukis... kejo sonang ja...

 dah lawa2 lukis kat kek, tang muka pelukis nya.. ana suruh blurkan di atas sebab2 yang tertentu...
kita ikut ja lah lagu mana pun takpa.... asalkan gumbira sudahlah...

kek akan disediakan... spongecake bersaiz 9 inci bulat...
sila bawa kain lap @ tisu roll dan apron..

bestkan bila ada ahli keluarga terkejut.... terror betoi bleh lukis atas kek...

  bila dah datang baru tau macam mana mudahnya melukis dan mewarna...
boleh buat melukis gambar kesukaan anak anda..
mesti anak2 suka... Kot2 la ada order last2 minit... nak beli edible image takdalah pula...
blehla guna ternik melukis ni... insyaallah boley punyer...

BERMINAT :
jom join kelas saya... sms @ whatapp saya 019-4741805 @ tel 019-5720120

KAK ZILAH VS KAK AYU...


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

KELAS BASIC CAKE DIHADIRI OLEH KAK ZILAH DAN KAK AYU...
 
 Ramai juga yang bertanyakan tentang apa yang akan di ajar dan belajar dalam 
KELAS BASIC CAKE BUTTERCREAM...
Untuk makluman semua, dalam kelas ini akan diajar dari mula membuat bancuhan kek, dari mula menimbang adunan tepung dan sebagainya untuk 2 biji kek iaitu kek span dan kek butter...
 2 kaedah untuk membuat adunan kek dengan cara yang berbeza...
cara pertama memukul semua adunan termasuk tepung, telur dan sebagainya sehingga kembang
cara kedua pula memukul telur dan gula sehingga kembang baru dimasukkan tepung dan sebagainya... cara membakar kek setelah adunan siap...
nak tau lagu mana buat... bleh mai blajaq na... 
 HASIL YANG DIBELAJAR BOLEH BAWA PULANG...
terima kasih pada kak zilah dan kak ayu... semoga ilmu ini dapat memberi peluang untuk menjana pendapatan sampingan sambil mengisi masa lapang...

 sesuai untuk yang zero tentang bab ni... dari mula buat kek sampailah deko sendiri kek anda...

jika berminat untuk mempelajari 
cara membuat kek dan mendeko 
sila sms atau wassap 
019-4741805
 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan

nazroliza@yahoo.com


terima kasih

KELAS DEKO DHADA N MEKNA


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
Dhada dari Sg Buluh kalau tak silap Liza, dialah yang ajak Mekna dari Kelate join sekali kelas Kek Bakul... jom tengok hasil dekorasi kek bakul depa..
laju juga Dhada buat bunga Ros...

masing2 bertukus lumus menyiapkan bunga..
bunga ros yang kembang mekar, hasil dari peserta...
 Dhada ada tengok kek bakul warna biru yang pernah liza buat....
nampak cantik sebabtu dhada pilih warna biru, pink dan putih...

hasil yang mekna buat, warna oren bakulnya dan warna hijau putih untuk bunga ros..

pilihan warna yang bertepatan juga memainkan peranan penting dalam sesuatu deko yang kita hasilkan, bukan setakat sedap dimakan, tapi sedap mata memandang... bila pikir2 mungkin hijau, putih dan oren macam tak kena je,macam tak sesuai jer, tapi bila hasilnya dah nampak depan mata, memang cantik dan sesuai... 


Gambar kat bawah ni.. kek bakul yang pernah liza deko seperti warna pilihan student...
Pilihan warna atas permintaan customer...

siap tambah burung lagi...

jika berminat untuk menempah kek bakul ataupun ingin belajar dekorasi kek bakul 
sila sms saya atau wassap
019-4741805


atau terus hubungi 

en nazrol 019-5720120


atau emailkan

nazroliza@yahoo.com


terima kasih

KELAS BASIC CAKE DAN CUPCAKE FONDANT


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

 kelas basic cake dan cupcake fondant dihadiri oleh SHIMA
  dalam kelas ni akan diajar cara membuat, menimbang bahan2 dan membancuh 2 adunan kek spongecake dan kek butter sehinggalah kek dibakar,
sementara menunggu kek sejuk untuk dideco, setiap peserta akan menimbang dan membuat sendiri buttercream untuk dihias pada kek... resepi diberikan kepada peserta sebelum kelas dimulakan...

 teknik melepa kek dan cara menggunakan nozzle asas akan ditunjukkan... kemudian peserta akan membuat sendiri serta mendeco kek yg telah siap dilepa oleh peserta sendiri...

 dalam kelas basic cake, 2 biji kek akan dideko menggunakan edible image untuk birthday cake dan bunga dari gumpaste yg sesuai untuk kek hantaran.... 
untuk kelas basic cupcake fondant, tidak diajar cara membancuh adunan dan membakar cupcake... peserta akan diajar cara membancuh fondant home made yg tidak berminyak dan tidak melekit, bukan fondant beli atau yang sudah siap dibuat yer... 

12 biji cupcake akan diberikan utk setiap peserta dan akan ditunjukkan cara membuat fondant cupcake yang sesuai untuk majlis pertunangan, majlis cukur jambul dan majlis harijadi... 
cara menambah warna dalam adunan fondant serta membentuk 
bear, topi, bunga, riben akan diajar semasa kelas...

jika berminat sila sms saya atau wassap 019-4741805

atau terus hubungi en nazrol 019-5720120

atau emailkan

nazroliza@yahoo.com


terima kasih

MAK BETTY DATANG NAK TUNTUT

 

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
 
Datang nak tuntul ilmu... insyaallah, liza cuba yg semampu yang boleh...
macam suspen jer... nak tuntut ilmu apa lah agaknyer...

Bermula dari basic cake dan basic cupcake (cerita klik disini) datang dari Seremban utk blaja dengan liza... alhamdulillah semakin mantap hasil pulangan nya,... mula mengambil tempahan sikit demi sedikit...
dari tempahan kek birthday kini beralih pula dengan wedding cake fondant (klik kat sini juga) dan yang terbaru mak betty datang belajar cake steambuttercream... belajar cara buat 3 jenis bunga peony, orkid dan rose... tambahan satu lagi modul untuk drawing cake juga...
habis lewat juga kelas ni... 
tapi alhamdulilah walaupun penat tapi berbaloi dengan hasil yang dipelajari...
teknik dan cara2 untuk buat di ajar untuk mendapatkan hasil yang terbaik...
semoga mak betty dapat memperluaskan dan mempelbagaikan lagi hasil seni melalui dekorasi kek untuk menambahkan pendapatan...
 
SEMOGA DENGAN HASIL YG MAK BETTY BELAJAR BERTAMBAH2LAH REZEKI...
INSYAALLAH...


 TERIMA KASIH BANYAK2 PADA MAK BETTY YANG SUDI MEMBERI KEPERCAYAAN PENUH PADA LIZA UNTUK MENGAJAR...
MAAF YE SEKIRANYA MASA BELAJAR ADA GURAU SENDA DAN TUTUR KATA YANG TERSILAP...
BEST SANGAT BORAK2 N BERCERITA DENGAN MAK...
SEMPAT JUGA KALI NI LIZA ORDER KARIPAP PUSING FROZEN SAMPAI 10 PACK..
MEMANG SEDAP BILA GORENG PANAS2...
AREA SEREMBAN BOLEH LAH ORDER JIKA BERMINAT...
FROZEN KARIPAP PUSING
013-2980374
Jika berminat untuk join KELAS DRAWING CAKE di Meru... 
WASSAP/ SMS 019-4741805
RM250 seorang...
ATAU 
BERMINAT UNTUK BELAJAR STEAMBUTTERCREAM CAKE

Anda akan diajar :
      -      cara membuat BUTTERCREAM yg licin seperti fondant, steambuttercream juga dikenali sebagai soft fondant
-          cara betul membuat steambuttercream yg sesuai untuk salut kek.
-          Cara membuat buttercream untuk bunga.
-          Belajar deko kek dari proses melapis, filling dan teknik melepa kek dengan kaedah steam buttercream

BERMINAT BOLEH BOOKING DATE
WASSAP/ SMS 019-4741805
RM350 seorang...


TK

ALHAMDULILLAH - MASYUKNYA KEK BALANG


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA
dah lama bersawang blog ni... mood rajin nak update, ceritanya sebelum tibanya bulan ramadhan... kat fb memang dok update... sebab senang kojenyer... masuk je gambar kat hp terus je upload... ni dlm blog nak kena berebut dulu laptop ngan anak2... malas nak bising2... 

CAKE IN JAR
800 BALANG....

RED VELVET, OREO DAN RAINBOW CAKE

TEMPAHAN DARI KAK MARIA
600 JAR DELIVERY

DELIVERY KE BUKIT JALIL GOLF


TEMPAHAN DARI PN AS SELF PIC UP
50 JAR UNTUK RAINBOW CAKE SAHAJA


TEMPAHAN DARI CIK NUR SELF PICK UP
150 JAR

 borong berkotak2 balang kaca..
 oreo

 kek pelangi

 nasib baik ada minah ni tolong..
tq dik... akak dah bg upah raya... hehheehe
alhamdulillah, anak2 pun tolong juga... 
chintaku je yg takdo, outstation...

maka dengan itu g delivery sendiri, chintaku dah tunjuk jalan siap2 tempat yg nak dihantar.


TENGAH MALAM G DELIVERY...dah hantar naik atas kat dewan kelab golf bukit jalil, baru perasan sudunya tertinggal... dah pukul 1 pagi, nasib baik pasar borong selangor buka lagi, beli kat kedai runcit situ... ALHAMDULILLAH... dapat juga selesaikan misi ni...

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE