maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

28 September 2013

MAKANAN HALAL DI GUANGZHOU - PART 2


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Kali ni... ini kali.... nak cerita bab makan2 kat sana... liza memang selera makan kat sana... takdalah susah sangat nak cari kedai makanan islam... ada tanda halal lagi... rasanya setiap kawasan berderet kedai mesti ada kedai makanan halal...

 hari pertama awal pagi g cari barang, tengahari chintaku bawa g makan kat kedai ni...
macam mana tak senang nak cari... chintaku dah ronda2 Guangzhou masa mula2 dia dtg haritu... memangla senang n mudah bagiku... hehheheh... makan saja... dok sini rasa selera membuak2...

tak ingat apa nama makanan yang di order... tapi yang liza order ni makanan dia mcm masam2... macam makan nasi putih ngan kerabu mangga la lebih kurang...
chintaku order nasi putih sayur hijau tu ada lah daging sikit2... bukan kacang panjang, sayur dia rapuh n sedaplah juga...

nama tempat n nama jalan memang tak ingat... nanti kena tanya chintaku...insyaalah kalau dia ingat, liza update sekali lagi...

hahahhha.... lapau bebenor... habis sudah..... sedap tu...

 chintaku order sayur2 an... ada telur saja...
liza order nasi putih cendawan daging...
dagingnya sikitla... tapi memang feberet nasi lauk ni...
ni kalau letak daun limau purut ni macam makan nasi parpriklah...

 kat sana memang ramai yang jual macam ni, air, buah2an...
 amoi mai beli... mai beli...
 hari2 dok pi mai pi mai beli barang, tengok buah2 terliur juga nak makan...

 buah apa ntah... rasa rapuh n sedap... buah labu kecik kot... ye ke... hehehhe

dalam dia macam ni...

lai...lai...lai...
buah laici je tak sempat nak beli... besar2 n segar2 laici kat sana....

jagung rebus... jagung pulut kah ini?.... cepat kenyang makan jagung ni...
tak berapa minat sangat... tapi oklah...

kat tepi sungai berdekatan ngan hotel ni memang meriah orang berjualan...


kat sana memang ramai yang jual sate n kebab kambing ni...
liza tak minat... chintaku suka ler...


 kebab satu...

kat sana semuanya air botol sahaja... takda yang order pakai gelas yg ada ais...
memang kempunan betoi nak minum air yang ada ais...
semua air botol dok dalam chiller, bleh ambik sendiri....

mee ni memang sedap... taktau nak order apa n nak bgtau kat dia... jadi kami minta mee sup...
mangkuk dia besar... semangkuk kongsi 2 orang... abang suap yang... yang suap abang...
hahahhahaha... last2 suap sendiri... cepat sikit makan...
 
 ni kedai dia... dekat bahagian pintu masuk depa buat mee... orang order baru buat...
fresh2 mee dia...

maunyer tak sedap... tudiaaaaaa orang yang buat mee tu...
tp nasib baik kat sana cuaca sejuk, taklah nampak berpeluh2 nitik2...

macam2 lagi makanan yang di order...
 nasi putih n mushroom daging lagi...

 mee n kentang daging

 
hari last nak balik... tak berapa syiok kedai ni... dah le mahal rasanya berbanding dengan kedai2 lain yg kami g makan... order nasi goreng telur n nasi goreng daging...

makan2 sudah... nanti cerita shopping pula kat sana... shopping rimau...
wassalam...
tq...


Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE