maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

04 November 2014

CARA NAK BUANG IKLAN PENUH DI LAMAN SESAWANG



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA




Sejak 2 menjak ni, bila buka laman sesawang penuh je iklan kiri kanan atas bawah...
semak betul mata memandang... 
try bagi soalan kat pak google cari penyelesaian masalah dunia ni..
soalannya...
macam mana nak buang iklan di blog
alhamdulillah kejap je dpt jawapan....
dapat satu blog yang membantu

cara mudah nak buang iklan sila ikuti cara dibawah...

Namanya adblock. 
Adblock, seperti namanya ad (iklan) block (blokir) adalah sebuah add-on yang berfungsi untuk menyembunyikan iklan, baik itu iklan gambar, gif, flash, maupun iklan video yang kadang memperlambatkan kerja kita. 
Add-on ini boleh diinstall baik di Mozzila Firefox atau Google Chrome
Untuk menginstall sila ikuti langkah dibawah: 

Google Chrome
2. Klik tombol Install for Chrome (warna hijau, ada di sebelah kanan) 
3. Nanti akan muncul sebuah jendela baru yang meminta kita untuk install Adblock, Add
4. Browser akan terus mendownload dan memasang,
sekarang browser anda bebas iklan dan akan jadi lebih cepat kerana tidak perlu loading iklan...

selamat mencuba...




16 Oktober 2014

WEDDING CAKE - GOLD



SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Tempahan dari Faezah... 
Wedding fondant cake 3 tier..
Cupcake buttercream bunga rose 50pcs...
16 pcs cupcake buttercream simple deko...
Terima kasih...



jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

TEMPAHAN HAMPER YANG DITERIMA

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


 TEMPAHAN HAMPER DARI AIMI

250 buah hampers 
tempahan dari Aimi
delivery ke Padang Metropolitan Layang2 Sg. Buloh

shoppping barang sampai 2-3 trip nak bawa balik
borong air kotak, air botol dan makanan ringan

TEMPAHAN HAMPER DARI CIK ZAINAB, PUCHONG

10 buah hamper tempahan dari Cik Zainab dari Puchong
untuk reunion di Alor Setar.

TEMPAHAN HAMPER DARI SEORANG CIKGU
100 buah hamper untuk hari sukan kanak2

setiap hamper mengandungi cookies bernilai RM25

HAMPER MAKANAN RINGAN DAN COOKIES

jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

PRINCESS DHIYA - PRINCESS CAKE


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Tempahan kali ke2 
Princess DHIYA.
Berat 2.6kg
Puan Suriani... terima kasih...








jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

MENCARI REZEKI DENGAN MENJUAL KEK


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ




kek birthday dan kek simple deco... kek ni semua buat jualan di pasar pagi setiap Sabtu Ahad dan sebelah malam di uptown Shah Alam...
tapi disebabkan masa, perkerja dan masalah yg sewaktu dengannya... projek ni terpaksa dihentikan....
insyaallah akan cuba di masa akan dtang nanti...
layan dulu gambar2 yang sempat diambil...
best buat kek ni semua... setiap hujung minggu lebih kurang 20 biji kek nak kena siapkan...
ada sesetngah kek dideko oleh pekerja sambilan saya, dan sekarang dia dah boleh buat bisnes kek sendiri... alhamdulillah rezeki dia...  menjual di pasar malam... dpt lah dia menambah pendapatan sampingan serta membantu suaminya...














jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

14 Oktober 2014

BUAIAN BERENDOI UNTUK DISEWA


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



ada yang tercari2 buaian berendoi untuk disewa?... bagi yang nak jimatkan kos, anda boleh DIY sendiri...
hubungi segera utk maklumat lanjut... 
siapa booking n cepat dia dapat dulu.
Call/ SmS/ whatsapp : 0104679446 atau 0149763221



Black&white.. mare mare mare sewa BaBy CRaDLe.. KV only.. 
self pick up or delivery(will be charged) 
Baby cradle for rent.. BOOk sekarang untuk dapatkan harga promotion..!!

gambar buaian berendoi dari customer yang menyewa, lokasi majlis di Petaling Jaya.

 sewa buaian yang belum dihias...


buaian yang disewa oleh Puan Azian dan beliau berjaya menghias sendiri untuk majlis anak cukur jambul anaknya.. sangat puas hati.. 

DiY Baby Cradle only Rm1++.. book awal dapat special price.. 010-4679446 @ 014-9763221
pilih tarikh anda sekarang juga...
ramai yang dah booking untuk bulan Nov 2014...
and bila lagi...

AIR TERJUN LATA KINJANG, TAPAH

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



suka sangat g mandi manda kat kawasan sungai... tambah2 lagi ada air terjun... selalu nampak dari tepi lebuhraya utara selatan time nak balik kampung ke utara.... perasan tak....? kalau tak perasan balik ke utara lepas ni bleh la tengok blah kiri tu...
yelah kalau naik keretapi memang tak perasan punyer... 
LATA KINJANG YER.... bukan lata kijang...

 memang best tengok air ni yang berani menerjunkan dirinya..... rasa mcm nak naik je atas sekali... nak tengok kat mana airnya keluar... penat ler kalau nak bawa hero2 ni naik atas... 
ibu nak naik tangga pun dah mengah... huhuhhuh....
tapi semua tahu kan... kuasa Allah swt yang menciptakannya...
Allah Yang Maha Besar...

 time ni ler ramai kaum kerabat lain pun ramai... nak nyempit ambik gambar pun susah....
diorang je yang kongker tempat kat batu tu..... hahahhhhhaaa...


Air Lata Kijang ketinggiannya yang mencecah 80 meter, 
lebih kurang 18 kilometer dari Tapah, Perak. 
lalu kot Pekan Cenderiang dekat dengan kawasan air terjun tu.
Rasanya aktiviti lasak pun ada kat area sini... 
ramai la anak muda yg camping campang campung...

semuanya tak dirancang pun nak g kelah.. tiba2 jadi jer...kebetulan cuaca pun ok... balik dari kampung terus lalu jalan lama ke Tapah.. memang tak da bawa bekalan pun semasa nak g berkelah... nampak gerai kat situ beli jelah apa yang patut...
kalau rancang kurang menjadi aktiviti ni.... hahahhahaa
hero2 ni memang syiokla 


kalau nak tau cerita zaman dulu-dulu, banyak sangat kijang kat kawasan tu. orang inggeris yang datang memburu tersalah sebut dan akhirnya nama lata kinjang diberi. hahahahahha macam pelik je cerita sejarah nak bgtau kat orang. Air terjun ni terletak berdekatan dengan sebuah pekan chenderiang. kalau pergi sana adalah signboard cerita asal usul nyer... ada ambik gambar guna hp, tp tak jumpa pula gambar tu simpan kat mana...


balik KL anak2 semuanya pakat lena... dah letih bermain n mandi manda... ayahnya yang bersengkang mata bawa kereta... alhamdulillah... seronok bawa anak2 beriadah mandi manda.. 

DOORGIFT MUFFIN & COOKIES


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


TEMPAHAN DARI FAISAL
500 BOX MUFFIN DAN COOKIES
DELIVERY KE SUBANG





jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

TERIMA KASIH...

DOORGIFT BIRTHDAY DAN KAHWIN

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



TEMPAHAN DARI KAK SITI
500 box KEK MARBLE PECAH 8 
500 biji TAT NANAS BENTUK BUAH2AN
100 box COKLAT OREO edible image
DELIVERY KE SETAPAK




TEMPAHAN FARAH 100 JAR - KEK PELANGI DALAM BALANG
DELIVERY KE GOMBAK 

jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

KEK PADANG BOLA



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


tempahan dari mira
spongecake coklat



jika berminat untuk tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
en nazrol 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

TEMPAHAN KEK MARBLE PECAH 8


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

800 box marble pecah 8 
delivery ke Ampang,
tempahan dari pn eza... terima kasih...


 KEK MARBLE VANILLA STRAWBERRY



UNTUK PERTANYAAN ATAU TEMPAHAN KEK
019-5720120 EN. NAZROL
EMAIL
nazroliza@yahoo.com

DOORGIFT BAHULU/KEK MARBLE PECAH 8





السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Ramai yang bertanya mengenai pakej doorgift KEK MARBLE/BAHULU pecah 8.. 
tak kira lah utk majlis perkahwinan, majlis sambut menantu, majlis cukur jambul, majlis kesyukuran dll, 
tapi masih tercari-cari dimana nak order KEK MARBLE/BAHULU pecah lapan sekali dengan packaging yang menarik, TEMPAHAN hujung tahun 2014 DIBUKA SEKARANG...
untuk mengelakkan tarikh tempahan yang penuh pada musim cuti sekolah eloklah booking tarikh anda.....

KAMI ada menyediakan 2 jenis packaging untuk pakej doorgift kek marble/bahulu pecah lapan ini, iaitu :-

1) kek marble/BAHULU pecah 8 (packaging plastik lutsinar)

KEK MARBLE 
pandan strawberry @ coklat strawberry @ coklat vanilla @ coklat pandan
harga = RM2.80
min order = 100pcs
1000pcs = RM2.00pcs

BAHULU
asli, pandan, coklat rice
harga = RM2.80pcs

min order = 100pcs

1000pcs = RM1.40pcs

2) kek marble/BAHULU pecah 8 (packaging plastik+ kotak)

kek marble/BAHULU pecah 8, di bungkus menggunakan plastik lutsinar yang telah disealkan,
kemudian dimasukkan ke dalam kotak yang telah direka & ditempah khas untuk majlis anda...
minta beri kerjasama, tempahan kotak seawal 2-3 minggu diperlukan...kotak tersebut boleh diletakkan nama pasangan pengantin atau nama majlis, tarikh... 
anda boleh pilih design & warna untuk kotak tersebut

KEK MARBLE 
harga = RM2.50 (1000pcs ke atas) 
         = RM 2.80 (500pcs - 999pcs)
         = RM 3.00 (300pcs- 499pcs)
min order = 300pcs

BAHULU
harga = RM 2.00 (1000pcs ke atas) 
         = RM2.20 (500pcs- 999pcs)
         = RM 2.50 (300pcs - 499pcs)
min order = 300pcs



ramai juga yang bertanya kalau order dalam kuantiti yang banyak, ada diskaun tak?

korang mesti nak ada diskaun punya kan....
makin banyak anda order, lebih banyak penjimatan wang yang  akan anda nikmati.


jika berminat tempahan atau pertanyaan

sila sms atau whatssap 
atau terus hubungi 
EN NAZROL 019-5720120

atau emailkan
nazroliza@yahoo.com

terima kasih semua...

TERIMA KASIH...

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE