maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

14 Oktober 2014

AIR TERJUN LATA KINJANG, TAPAH

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



suka sangat g mandi manda kat kawasan sungai... tambah2 lagi ada air terjun... selalu nampak dari tepi lebuhraya utara selatan time nak balik kampung ke utara.... perasan tak....? kalau tak perasan balik ke utara lepas ni bleh la tengok blah kiri tu...
yelah kalau naik keretapi memang tak perasan punyer... 
LATA KINJANG YER.... bukan lata kijang...

 memang best tengok air ni yang berani menerjunkan dirinya..... rasa mcm nak naik je atas sekali... nak tengok kat mana airnya keluar... penat ler kalau nak bawa hero2 ni naik atas... 
ibu nak naik tangga pun dah mengah... huhuhhuh....
tapi semua tahu kan... kuasa Allah swt yang menciptakannya...
Allah Yang Maha Besar...

 time ni ler ramai kaum kerabat lain pun ramai... nak nyempit ambik gambar pun susah....
diorang je yang kongker tempat kat batu tu..... hahahhhhhaaa...


Air Lata Kijang ketinggiannya yang mencecah 80 meter, 
lebih kurang 18 kilometer dari Tapah, Perak. 
lalu kot Pekan Cenderiang dekat dengan kawasan air terjun tu.
Rasanya aktiviti lasak pun ada kat area sini... 
ramai la anak muda yg camping campang campung...

semuanya tak dirancang pun nak g kelah.. tiba2 jadi jer...kebetulan cuaca pun ok... balik dari kampung terus lalu jalan lama ke Tapah.. memang tak da bawa bekalan pun semasa nak g berkelah... nampak gerai kat situ beli jelah apa yang patut...
kalau rancang kurang menjadi aktiviti ni.... hahahhahaa
hero2 ni memang syiokla 


kalau nak tau cerita zaman dulu-dulu, banyak sangat kijang kat kawasan tu. orang inggeris yang datang memburu tersalah sebut dan akhirnya nama lata kinjang diberi. hahahahahha macam pelik je cerita sejarah nak bgtau kat orang. Air terjun ni terletak berdekatan dengan sebuah pekan chenderiang. kalau pergi sana adalah signboard cerita asal usul nyer... ada ambik gambar guna hp, tp tak jumpa pula gambar tu simpan kat mana...


balik KL anak2 semuanya pakat lena... dah letih bermain n mandi manda... ayahnya yang bersengkang mata bawa kereta... alhamdulillah... seronok bawa anak2 beriadah mandi manda.. 

Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE