maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

04 November 2014

CARA NAK BUANG IKLAN PENUH DI LAMAN SESAWANG



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA




Sejak 2 menjak ni, bila buka laman sesawang penuh je iklan kiri kanan atas bawah...
semak betul mata memandang... 
try bagi soalan kat pak google cari penyelesaian masalah dunia ni..
soalannya...
macam mana nak buang iklan di blog
alhamdulillah kejap je dpt jawapan....
dapat satu blog yang membantu

cara mudah nak buang iklan sila ikuti cara dibawah...

Namanya adblock. 
Adblock, seperti namanya ad (iklan) block (blokir) adalah sebuah add-on yang berfungsi untuk menyembunyikan iklan, baik itu iklan gambar, gif, flash, maupun iklan video yang kadang memperlambatkan kerja kita. 
Add-on ini boleh diinstall baik di Mozzila Firefox atau Google Chrome
Untuk menginstall sila ikuti langkah dibawah: 

Google Chrome
2. Klik tombol Install for Chrome (warna hijau, ada di sebelah kanan) 
3. Nanti akan muncul sebuah jendela baru yang meminta kita untuk install Adblock, Add
4. Browser akan terus mendownload dan memasang,
sekarang browser anda bebas iklan dan akan jadi lebih cepat kerana tidak perlu loading iklan...

selamat mencuba...




Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE