maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

27 Januari 2015

KEREPEK NGAKU... ARROW HEAD...SENGKUANG CINA

لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwi
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
 asssalamualaikum dan salam ceria....

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 

maaf ye saya tak jual, buat makan saja.... sekilo setengah buah ni digoreng, dapatla 2 balang..
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin

taknak lah dikatakan ketinggalan musim... terpinga2 juga lah bila ada kwn2 yang menjual kerepek ngaku ni... buah apalah gamaknya... pdahal sebelum ni pernah lah makan... tp taktaulah pula ada nama lain... nak buat kerepek ni pun ada musim nya... 
al maklumlah dah nak dekat raya cina ni....
 rasanya semua tahu cara membuatnya. macam buat kerepek biasa.
nak buat nya senang je... tp bila nak buang kulit n menyagatnya tu lambt la sikit... makan lagi lah kejap... sambil2 dok dpn tv tu dok nguyah2... naik kereta g mana2 pun sedap je ngunyah...
memang sedap kerepek ni... memng susah nak berhenti kalau dah mula nguyah...
 kalau nak mencuba resepi, ada dibawah ni... selamat mencuba...

lepasni nak cuba buat letak daun kari n bawang putih sikit...
org kata aromanyalagi sedap...


RESEPI KEREPEK NGAKU @ ARROWHEAD

Bahan-bahan
  • Ngaku @ arrowhead secukupnya
  • Garam + air = air garam (saya tk campur air, campak je secubit garam dlm minyak goreng tu, tambah sikit lada sulah)
  • Minyak utk menggoreng secukupnya
Cara-cara
  • Kupas kulit ngaku.Basuh dan bersihkan kemudian keringkan.
  • Panaskan minyak. Sagat ngaku dan goreng hingga keperangan.
  • Sebelum angkat, renjiskan air garam ke dalam kuali dan kacau seminit kemudian angkat dan toskan.
  • Dah sejuk simpan dalam bekas kedap udara.
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin
لسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA

Copy and WIN : hhttp://bit.ly/copynwin


Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE