maaf ye...

maaf ye...
maaf ye... tempahan ditutup buat masa skrng...

26 Januari 2015

PERSEDIAAN MRSM 2015


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SALAM CERIA SALAM 1 MALAYSIA


bagi ibubapa, risau tu tetap ada... alhamdulillah keputusan UPSR kakak 5A... target setakat 3A je...

alhamdulillah.... akhirnya kakak dapat juga tawaran MRSM.... setelah menanti tawaran SBP dan Sekolah Kawalan tak dapat... dapat juga lah tawaran disekolah menengah biasa tapi dalam Kelas Rancangan Khas. dalam kelas tu ada lebih kurang 11 orang sahaja....jauhla sikit dari umah... 

dapat mesej ringkas dari MARA...
esoknya terus buka online... 23.1.2015

kakak kena lapor diri pd 4.2.2015
sekejap je masa berlalu.... persiapan utk kakak kini bermula...
esoknya terus g cari kelengkapan pakaian sekolah..
macam2 warna utk baju sekolahnya, nasib baiklah sekolah menengah baru ni, beli sepasang baju putih dan kain biru... banyak betoi nak kena sediakan pakaian kakak...
Pakaian rasmi...
Pakaian pilihan...
Pakaian sukan...
Pakaian aktiviti koko...
Pakaian pj...
Pakaian outing...




harga baju sekolah pun boleh tahan... baju saja bleh cecah sampai RM30 lebih, tak termasuk kain tudung lagi tu... ada satu kedai kat umah ni harga murah, baju saja RM19.90, tapi dapat rembat baju kaler biru tu je 2 pasang... kakak saiz besar, baju utk tingkatan 1 kena beli saiz tingkatan 3...
hahahhhahaa... saiz mcm ibu nya juga... 

ikut senarai yang diberikan, baju kaler beige... jenuh juga nak mencari, ada kedai melayu yang jual, baju saja dah mahal sepasang pun dkt  RM70... tak dapat den nak nolongnya... sebab nak beli 2 pasang kaler beige ni... dapat beli kat kedai cina Klang... 2 pasang RM109.80... 

lepas ni nak kena buat medical chekup plak... nak g sekolah kakak ambik surat berhenti bagai...
peralatan asrama dan kelengkapan lain semuanya nak kena siapkan dlam minggu ni juga...
ada sesetengahnya kena beli kat sana... 

utk ibubapa yang anaknya masuk MRSM memang kena siapkan RM lah... alhamdulillah nasib baik lah ada order lebih sikit bulan ni... dapat lah belanja utk kakak...

yuran kena bayar siap2... jgn lupa plak nanti...
kat sana nanti baru bayar yuran asrama... lebih kurang RM600...

Duit untuk asrama RM 60/bulan x 12 = RM 600.00 ni murah untuk makanla..

Makanan kering dan air mineral kena juga sediakan... macam kakak ni kuat makan... lapar bila malam... jadi nak kena sediakan biskut, air bagai... 

ibu nak kena sediakan senarai semak utk kakak...
kopi pes je kat http://ululalbabkoputra.blogspot.com

Keperluan Pakaian Sekolah
1.     Pakaian Rasmi Sekolah
2.     Baju kurung & tudung bagi perempuan.
3.     Baju Melayu Putih, samping maktab & songkok hitam.
4.     Pakaian Prep (kelas persediaan petang / malam)
5.     Kasut kulit hitam & stokin
6.     Baju batik (upacara rasmi & outing/balik kampung) (koperasi)
Pakaian Solat
1.     Kain pelikat, baju melayu. Set telekung untuk perempuan.
2.     Kopiah putih atau songkok hitam.
3.     Sejadah.
Pakaian Riadah
1.     T-shirt dan seluar trek. 
2.     Kasut sukan dan stokin yang sesuai.
3.     Alatan sukan berkaitan (eg: raket badminton, but bola, bat pingpong)
Keperluan Asas Asrama
1.     Cadar dan sarung bantal (koperasi).
2.     Selimut
3.     Keperluan diri - baldi, cebok, sabun mandi, berus gigi, ubat gigi, tuala mandi, kain basahan, syampu. 
4.     Pakaian asas: singlet, sapu tangan & pakaian dalam.
5.     Berus dan sabun basuh; penyepit baju dan penyangkut baju.
6.     Kunci mangga  locker, engsel padlock (jika perlu).
7.     Sikat, cermin muka, minyak rambut, bedak,pengepit kuku dan lain2 alat kosmetik.
8.     Jarum & benang.
9.     Seterika dan papan seterika.
10.   Selipar sandal bertali.
11.   Kiwi kasut & berus (kasut kulit hitam).
12.   Permanent marker pen - untuk tulis no. kod dobi pada pakaian (perkhidmatan dobi).
13.   Perhiasan dibenarkan: jam tangan, cermin mata.
14.   Ubat-ubatan yang biasa dimakan (kebenaran doktor bertauliah)
15.   Kole, sudu & stok biskut & minuman 3 in 1.
16.   Duit siling atau kadfon untuk contact rumah.
Keperluan Asas Pembelajaran
1.     Beg sekolah - sebaiknya kalis air.
2.     Kotak alatulis - pen, pensil, pemadam, pembaris, gunting kecil, gam.
3.     Kalkulator saintifik, kotak geometri (mathematical set)
4.     Buku tulis ( dijual di koperasi)
5.     T-shirt & seluar PJK (koperasi)
6.     Planner/ Buku Peraturan Maktab (koperasi)
7.     Water color & berus warna; pensel warna.
8.     Duit belanja
insyaallah jika ada rezeki adik2nya pula...
 ibu dan ayah doakan semoga anak2 semuanya berjaya didunia dan akhirat....
aamin...


Tiada ulasan:

KALENDAR KELAS

PILIH MODUL KELAS DAN TARIKH SABTU @ AHAD JIKA BERMINAT...
TERIMA KASIH...

i FOLLOWWWW

AYAT SERIBU DINAR

AYAT SERIBU DINAR

Catatan Popular

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RN IDEAL ENT

"RN ideal" sempena nama aku dan cintaku... telah ditubuhkan pada tahun 2008 dan 2009 baru diperkenalkan di laman blog. Kami menerima tempahan pelbagai jenis kek dan cupcake untuk semua jenis majlis seperti majlis perkahwinan, majlis harijadi, pertunangan, sebagainya dan mengikut tema yang dikehendaki....... bolehlah jengok dan cuci mata dulu... kalau dah berkenan boleh order sekarang... ~BUMIPUTRA ~ FRESHLY BAKED ~ HALAL~ ...RN IDEAL ENTERPRISE(PG0214179-P)since 2008...

Viewer from 24-03-2010

FONDANT WEDDING CAKE

FONDANT WEDDING CAKE